Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Μπορεί εκείνο που κλέβει την παράσταση σε έναν γάμο να είναι πρωτίστως το νυφικό, αλλά ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια είναι ικανό να απογειώσει ολόκληρο το bridal look. Αν θέλετε να ακολουθήσετε την παράδοση και να τηρήσετε τα περισσότερα από τα εληνικά γαμήλια έθιμα, σίγουρα θα στρώσετε το νυφικό κρεβάτι πριν από τον γάμο και θα προνοήσετε για το γλυκό που θα σας κεράσει η πεθερά μετά το μυστήριο, αλλά τι γίνεται με τα νυφικά παπούτσια σας;

Photo credits: senivpetro (Freepik)

Το έθιμο με τα ονόματα

Κατά την προετοιμασία της, η νύφη πριν βάλει τα παπούτσια της γράφει στις σόλες τα ονόματα των ανύπαντρων φιλενάδων της. Όποια ονόματα σβηστούν μέχρι το τέλος της βραδιάς είναι των επόμενων που θα παντρευτούν. Την επόμενη ημέρα η νύφη ανακοινώνει ποιο όνομα έχει σβηστεί και ποια από τις φίλες της είναι η… τυχερή! Το έθιμο αυτό είναι κατεξοχήν ελληνικό όμως συχνά βλέπουμε να υιοθετείται και σε γάμους στο εξωτερικό.

Photo credits: Petros Mavraganis Photography

Συχνά οι φίλες της νύφης κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό το συγκεκριμένο έθιμο, υιοθετώντας συγκεκριμένη στρατηγική για το σημείο της σόλας στο οποίο θα γραφτεί το όνομά τους ώστε να σβηστεί πιο εύκολα ή ενθαρρύνουν τη νύφη να χορέψει περισσότερο ή λιγότερο κατά τη διάρκεια του γαμήλιο πάρτι ανάλογα με τους προσωπικούς τους στόχους.

YES I DO TIP: Αν θέλετε να τηρήσετε το έθιμο την ημέρα του γάμου σας, φροντίστε να έχετε σημειώσει από πριν -με ηρεμία- σε ένα χαρτί τα ονόματα των ανύπαντρων φιλενάδων σας κι έπειτα να τα αντιγράψετε στις σόλες των νυφικών παπουτσιών σας, ώστε να μην υπάρχουν παραλείψεις για τις οποίες θα μετανιώσετε αργότερα!

Must Read:

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

8 έθιμα γάμου από όλη την Ελλάδα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Γάμος αλά ελληνικά | 10 πράγματα που κάνουμε μόνο στους ελληνικούς γάμους και οι ξένοι τα βλέπουν ως φολκλόρ

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!