Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα προσκλητήρια γάμου που φτάνουν στο σπίτι μας, αφορούν τελέτες που θα λάβουν χώρα την περίοδο του καλοκαιριού. Το αντίθετο μάλιστα. Τα περισσότερα ζευγάρια – αν όχι όλα – φαντάζονται τον γάμο τους τους θερινούς μήνες – μπορεί κι εσείς που το διαβάζετε αυτή τη στιγμή- και θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το γιατί.

Φωτογραφία από Damir Spanic (Unsplash)

1. Το προφανές: Ο καιρός

Δεν είναι και λίγο να φοβάσαι μήπως βρέξει, μήπως χιονίσει ή μήπως οι καλεσμένοι σου δεν καταφέρουν να έρθουν λόγω καιρικών συνθηκών. Νομοτελειακά, δεν σημαίνει πως το καλοκαίρι δεν βρέχει, σίγουρα όμως οι πιθανότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες είναι σαφώς μικρότερες. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα η δεξίωση, ακόμα και η τελετή, να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο. Άρα, μπορείτε εύκολα να εντάξετε στον γάμο σας το στοιχείο της φύσης ενώ θα έχετε την ευκαιρία να καλέσετε και περισσότερους καλεσμένους. Άλλωστε τι μπορεί να συγκριθεί με τα καλοκαιρινά ελληνικά δειλινά;

2. Χρωματική παλέτα

Τους καλοκαιρινούς μήνες έχετε την ευκαιρία να κάνετε περισσότερους πειραματισμούς σε ό,τι αφορά τα χρώματα που θα πλαισιώσουν τον γάμο σας. Ενώ ο χειμώνας και το φθινόπωρο συνοδεύονται από πιο μουντές και σκούρες αποχρώσεις, το καλοκαίρι επιτρέπει τα παστέλ, φωσφοριζέ και ανοιχτά χρώματα, αν τα τολμήσετε. Από την άλλη και τα ίδια τα χρώματα της φύσης είναι πιο μαλακά και σας κάνουν τη χάρη να δημιουργήσουν απίθανα σκηνικά για τις γαμήλιες φωτογραφίες σας.

Φωτογραφία από @freepic.diller (Freepik)

3. Διάθεση

Δεν βρίσκετε κι εσείς τον εαυτό σας πολύ πιο χαλαρό όταν ο καιρός ξεκινά να γλυκαίνει και η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει; Είναι ωραίο όλοι – από το ζευγάρι και τους καλεσμένους μέχρι τον παπά και τον pastry chef – να έχουν τη διάθεση που αρμόζει σ’ ένα τέτοιο γεγονός. Και είναι σίγουρο πως οι μελαγχολικές βροχές του φθινοπώρου δεν θα βοηθούσαν τόσο. Δεν συμφωνείτε;

4. Καλεσμένοι 

Είναι βέβαιο πως ένας γάμος δεν διοργανώνεται με βάση τους καλεσμένους. Δηλαδή, δεν θα διαλέξει κανείς να πραγματοποιήσει τον γάμο του το καλοκαίρι αποκλειστικά γι’ αυτό τον λόγο, όμως όπως και να το κάνουμε εκείνη η περίοδος είναι πιο εύκολη για όλους. Πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να έχουν πάρει την άδειά τους, έτσι δεν θα αγχωθούν για το destination wedding των φίλων τους, ενώ καλεσμένοι που μένουν στο εξωτερικό αντίστοιχα θα διευκολυνθούν να έρθουν στην Ελλάδα εκείνη την εποχή.

Φωτογραφία από @freepic.diller (Freepik)

5. Flower Power

Καλώς ή κακώς τα περισσότερα και ομορφότερα λουλούδια ανθίζουν από την άνοιξη και μετά, οπότε καταλαβαίνετε πως για να έχετε μια πλούσια ανθοδέσμη και εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις στον χώρο, το καλοκαίρι μοιάζει μονόδρομος. Βέβαια, ο florist Jim Labraco, ίσως έχει τη λύση για όλες τις περιόδους του χρόνου.

Φυσικά όλα είναι θέμα γούστου και αισθητικής! Αν εσείς λοιπόν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε τον γάμο σας τον χειμώνα, ποιοι είμαστε εμείς που θα σας αλλάξουμε τη γνώμη; Σημασία έχει να τον απολαύσετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όποια εποχή του χρόνου κι αν γίνει. Γιατί όπως είχε πει και ο Άντον Τσέχωφ, ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι».

RELATED POSTS

Έγκυος νύφη το καλοκαίρι; Κανένα πρόβλημα!

Άραγε τι πρέπει να προσέχετε και πού να εστιάσετε;

Πολιτικός γάμος το καλοκαίρι; Η Chiara Ferragni έχει (και πάλι) το τέλειο look!

Για ακόμη μια φορά το it girl της καρδιάς μας, μας εμπνέει...

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press