Ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια σε έναν γάμο μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πάντα. Να κάνει πιο όμορφη και πιο… γλυκιά την ανάμνηση τόσο των καλεσμένων όσο και τη δική σας και του αγαπημένου σας. Και όπου γλυκιά ανάμνηση, φυσικά σκεφτόμαστε τη γαμήλια τούρτα.

Αλήθεια, θεωρούσατε μέχρι σήμερα πως η «υπόθεση» wedding cake είναι απλή και ίσως θέλει λιγότερη προσοχή από εσάς συγκριτικά, για παράδειγμα, με το νυφικό ή τις βέρες; Κάνετε λάθος! Χρειάζεται χρόνος ώστε να διαλέξετε την κατάλληλη τούρτα για τον δικό σας γάμο, να καταλήξετε στη σωστή γεύση που θα… «ταξιδέψει» τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας, αλλά και να αποφασίσετε τη σωστή στιγμή που θα την κόψετε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Don’t panic! Για όλα υπάρχει λύση και στο Yes I Do θα μάθετε ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε… το «κεφάλαιο» wedding cake να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Unsplash.com/Kadyn Pierce

Πόσο καιρό πριν τον γάμο πρέπει να αποφασίσετε τη γεύση και το design της γαμήλιας τούρτας;

Η wedding cake expert, Heather Anne Leavitt, συμβουλεύει τους weds-to-be να επισκεφθούν το ζαχαροπλαστείο για τη γαμήλια τούρτα τους περίπου 6 μήνες πριν τον γάμο. «Είναι καλύτερα να έχει το ζευγάρι πρώτα μια γενική ιδέα για το στήσιμο του γάμου του, ώστε να μπορέσει να καταλήξει στο design της τούρτας, που θα συμβαδίζει με το συνολικό wedding style. Όσον αφορά τις γεύσεις, καλό είναι το ζευγάρι να ακούσει τις προτάσεις του pastry chef που θα επιλέξει και να κάνει αρκετές δοκιμές μέχρι να καταλήξει στην τελική σύνθεση. Να μη σκεφτεί, δηλαδή, ότι έχει μια συγκεκριμένη προτίμηση και αυτή πρέπει να είναι και η τελική επιλογή», προσθέτει η wedding cake expert. Εννοείται, βέβαια, πως δεν χρειάζεται η γαμήλια τούρτα να έχει μόνο μία γεύση! Μπορούν οι weds-to-be να «παίξουν» με συνδυασμό γεύσεων.

Ποιος πληρώνει τη γαμήλια τούρτα, όμως;

Και αφού έχετε καταλήξει στο wedding cake που θα γλυκάνει… τους καλεσμένους του γάμου σας, προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα: ποιος πληρώνει την τούρτα του γάμου; Η παράδοση λέει ότι η γαμήλια τούρτα είναι στα to-dos της νύφης, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό.

Unsplash.com/Jason Leung

Είναι στο χέρι του ζευγαριού να αποφασίσει πώς θα μοιράσει τα έξοδα!

Ποια χρονική στιγμή της δεξίωσης πρέπει οι νεόνυμφοι να κόψουν το wedding cake; Χρειάζεται να υπάρχουν κι άλλα γλυκά;

Η παράδοση λέει ότι η νύφη και ο γαμπρός κόβουν τη γαμήλια τούρτα λίγο μετά τον πρώτο χορό. Και πάλι, όμως, αυτό είναι σχετικό! Το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει να κόψει την τούρτα όποια στιγμή της βραδιάς θέλει, δεν πρέπει όμως… να ξεχάσει το σωστό τραγούδι που θα «ντύσει» τη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε συνεννοηθεί πολύ νωρίτερα με τον DJ για το τραγούδι που θα παίζει εκείνη τη στιγμή.

Bride and groom are cutting decorated with flowers wedding cake, freepik.com/@freepic.diller

Όσο για το αν χρειάζεται να έχετε κι άλλο γλυκάκι για τους καλεσμένους σας; Ποτέ κανείς δεν είπε «όχι» σε ένα ακόμη γλύκισμα. Η ποικιλία, άλλωστε, είναι πάντα ένα plus σε κάθε event, οπότε γιατί να μην το κάνετε; Τι θα λέγατε για ένα κιόσκι-candy bar με λαχταριστά παγωτά; Ειδικά για εσάς που παντρεύεστε το καλοκαίρι, αυτή η επιλογή είναι… θαυμάσια!

Κι αν πείτε «όχι» σε γαμήλια τούρτα;

Την εποχή της πανδημίας οι κλασικές πολυώροφες γαμήλιες τούρτες έφυγαν από το προσκήνιο και τη θέση τους πήραν, είτε τούρτες με ψεύτικους, μη βρώσιμους ορόφους απλά για το εφέ, είτε τα mini wedding cakes. Αυτά, τα οποία έκοβε και απολάμβανε το ζευγάρι, την ώρα που οι καλεσμένοι γεύονταν το ατομικό γλυκάκι τους, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Υπήρχαν, βέβαια, και περιπτώσεις που οι νεόνυμφοι δεν έκοβαν καν τούρτα.

Η συγκεκριμένη τάση υπάρχει ακόμα στον κόσμο του wedding cake industry με αρκετούς weds-to-be να την υιοθετούν και με τους καλεσμένους να μένουν… on hold. Και τι έγινε; Το κάθε ζευγάρι αποφασίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια του γάμου του, οπότε αν αυτή είναι και δική σας επιθυμία, go for it.

Unsplash.com/Nicolas Falgetelli

Yes I Do Note: Σε περίπτωση που αποφασίσετε να μην έχετε τούρτα στον γάμο σας, μην αφήσετε παραπονεμένους τους καλεσμένους χωρίς απολύτως κανένα γλύκισμα. Κανονίστε στη δεξίωση του γάμου να υπάρχει ένα dessert bar με fruit pies, doughnuts, cookies ή άλλα μικρά γλυκίσματα που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!

 

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει η κοπή της γαμήλιας τούρτας;

Πριν διαλέξετε την πιο νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα, δείτε από πού προέρχεται αυτή η παράδοση!

The Cakers: Συγκλονιστικές oversized τούρτες και premium γλυκά με aurora borealis αισθητική από τη master του είδους!

Η Λουίζα Διγενή και η ομάδα της ετοίμασαν ξεχωριστές και γλυκές γεύσεις για τους καλεσμένους και τις celebrities του Yes I Do Catwalk by Georg Jensen!

Yes I Do x Έθιμα: Γιατί γράφουμε κάτω από το νυφικό παπούτσι τα ονόματα των ανύπαντρων φίλων μας;

Κατεξοχήν ελληνικό έθιμο που συχνά βλέπουμε να υιοθετείται και στο εξωτερικό.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press