Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, έχουν γυριστεί χιλιόμετρα κινηματογραφικού φιλμ και βαθιά μέσα μας θέλουμε πραγματικά να πιστέψουμε πως γίνεται να υπάρξει έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά κάτι μας φρενάρει… Κάποια ζώδια πάλι, είναι σίγουρα πως υπάρχει και δεν χρειάζονται προσπάθεια και αποδείξεις…

Κριός: Μπαμ και κάτω!

Ο ενθουσιασμός είναι για τη γυναίκα Κριό ό,τι για τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα το οξυγόνο: Δεν γίνεται να ζήσει χωρίς. Από τη μία αυτή η ζωτικής σημασίας ανάγκη, από την άλλη ο παρορμητισμός που τη σέρνει από τη μύτη, ε, δεν θέλει και πολύ. Θα πιαστεί από την παραμικρή λεπτομέρεια που σε άλλους περνάει απαρατήρητη – «κοίτα πώς κρατάει το πιρούνι» -, θα την επαινέσει σε βαθμό παραλογισμού – «το κρατάει σαν πινέλο, ο άνθρωπος μιλάμε ζωγραφίζει» – και κάπως έτσι θα χτίσει σε δευτερόλεπτα το προφίλ του Mr Perfect. Βέβαια, αυτός που ενθουσιάζεται εύκολα, βαριέται εξίσου εύκολα. Πώς λύνεται το πρόβλημα; Με το να ερωτεύεσαι ξανά και ξανά τον ίδιο ή και διαφορετικό άνθρωπο.

Photo: Freepik @halayalex

Δίδυμος: “Do you believe in love at first sight or should I walk by again?”

Φυσικά και μια αυθεντική Δίδυμος πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, γιατί της έχει συμβεί… να την ερωτευτούν με την πρώτη ματιά, και μάλιστα όχι μία αλλά αμέτρητες φορές. Αφού οι επικοινωνιακές της δεξιότητες, ο αυθορμητισμός της και ο τρόπος που κινείται στον χώρο, με μία λέξη η γοητεία της, είναι ακαταμάχητη. Δεν μπορεί, δεν γίνεται να περάσει από δίπλα σου και να μη το νιώσεις. Όταν την ενδιαφέρει κάποιος αρκεί να του ρίξει ένα βλέμμα θαυμασμού (σαν να έχει τα μάτια του Bradley Cooper, τα χείλη του Brad Pitt και το πηγούνι του David Beckham) και με προσμονή σαν να πρόκειται να της εξηγήσει όλα τα μεγάλα μυστήρια του κόσμου. Το μεγάλο μυστήριο που παραμένει άλυτο είναι πόσο θα της κρατήσει.

Παρθένος: “It wasn’t love at first sight, it took a full five minutes”

… Μέχρι να βεβαιωθεί δηλαδή ότι ο άλλος φοράει σιδερωμένο πουκάμισο με μανικετόκουμπα και ίδιο χρώμα κάλτσες, είναι φρεσκοκουρεμένος και φρεσκοξυρισμένος, έχει τις κάρτες σε πορτοφόλι και όχι χύμα στις τσέπες, δεν καθυστερεί να παραγγείλει γιατί ξέρει τι θέλει, κάθεται στην καρέκλα ευθυτενής και με τρόπο ώστε να είναι σίγουρος πως δεν κλείνει κάποιο πέρασμα ή δεν ενοχλεί, δεν τρώει τα νύχια του, απευθύνεται με υποδειγματική ευγένεια στους σερβιτόρους… Θέλει να βεβαιωθεί με μία φράση πως μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο χωρίς να ταράζεται.

Photo: Freepik

Τοξότης: “When I saw you I fell in love and you smiled because you knew”

«Τι εννοείς αν πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά; Υπάρχει κι άλλος τρόπος δηλαδή;». Η Λάρα Κροφτ του ζωδιακού χωρίς νερό μπορεί, χωρίς σασπένς όχι. Ζει για την περιπέτεια και το ρίσκο, δεν παίρνει τίποτα σαν δεδομένο και ξέρει πως η ζωή είναι ένα ταξίδι γεμάτο άγνωστους σταθμούς που θέλει να τους εξερευνήσει όλους, αρκεί να της τραβήξουν το ενδιαφέρον μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο μόνος θεός στον οποίο πιστεύει είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο ακαριαίος, ο μοιραίος, αυτός που σε μουδιάζει από την κορυφή ως τα νύχια, σε κάνει να νιώθεις σαν να σε χτυπάει το ρεύμα, ο «μία φορά συμβαίνουν αυτά».

Αιγόκερως: «Τι έρωτας με την πρώτη ματιά, αυτά είναι βλακείες…»

Το λέει και το πιστεύει, αλλά πριν τελειώσει τη φράση της ανοίγει η πόρτα και μπαίνει: Διασχίζει το μαγαζί με αέρα ιππότη που κοιτάζει χαμηλά κι ας έχει εξοντώσει προηγουμένως ό,τι κακό υπάρχει στον κόσμο, κάθεται στην μπάρα δίπλα της, παραγγέλνει μια πορτοκαλάδα on the rocks χωρίς ανθρακικό, δεν βγάζει το κινητό για να παίξει, και με βλέμμα 5χρονου της λέει «μάλλον σχολάμε την ίδια ώρα κι είμαστε και γείτονες». Attitude check, χιούμορ check, θάρρος check, πέρασε όλα τα τεστ με επιτυχία και μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο (Τα υπόλοιπα επί της οθόνης).

RELATED POSTS