Ενώ οι περισσότερες νύφες αρχίζουν την αναζήτηση του νυφικού τους αμέσως μετά την πρόταση γάμου, το shopping για το κοστούμι του γαμπρού συνήθως ξεκινά αρκετά αργότερα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Φωτογραφία από Freepik

ΤΟ-DO

  • Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο γαμπρός για το κοστούμι είναι λιγότερες. Χρειάζεται μόνο να επιλέξει το στιλ και το χρώμα. Το tuxedo, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για έναν επίσημο γάμο, ενώ υπάρχουν αρκετοί grooms-to-be που επιλέγουν μια casual εμφάνιση για έναν πιο χαλαρό γάμο και άλλοι που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο λινό κοστούμι για έναν γάμο στην παραλία ή στην ύπαιθρο.
  • Το κοστούμι του γαμπρού είναι πιθανό να χρειάζεται λιγότερες μεταποιήσεις σε σύγκριση με το φόρεμα της νύφης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αγοραστεί αργότερα. Επιπλέον, ενώ πολλές brides-to-be επιλέγουν custom νυφικά, τα κοστούμια στην πλειοψηφία τους αγοράζονται «από το ράφι».
  • Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις γαμπρών που ίσως θέλουν να περιμένουν μερικούς μήνες πριν από το γάμο για να ξεκινήσουν την αναζήτηση για το κοστούμι τους, επειδή θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα εναρμονιστούν με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.
Φωτογραφία από @senivpetro (Freepik)

Το χρονοδιάγραμμα της αγοράς γαμπριάτικου κοστουμιού

6-9 μήνες πριν

Πρώτο και βασικότερο είναι να σκεφτείτε το στιλ που θα έχει ο γάμος σας, ώστε να καταλήξετε σε κοστούμι ή tuxedo. Το tuxedo είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ το κοστούμι ταιριάζει καλύτερα σε έναν casual γάμο. Στη συνέχεια, επιλέξτε αν θα φορέσετε γραβάτα που συνήθως συνδυάζεται με κοστούμι για μια διακριτική εμφάνιση, ή παπιγιόν που παραδοσιακά φοριέται με tuxedo, δίνοντας μια κλασική νότα στο look. Τέλος, αποφασίστε για το χρώμα. Οι εποχές που ο γαμπρός φορούσε μόνο μαύρο, navy ή γκρι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ τα statement χρώματα, σχέδια και υφάσματα είναι ιδανικά για έναν σύγχρονο γάμο.

3-5 μήνες πριν

Αφού σκεφτείτε σε όλα τα παραπάνω, ξεκινήστε τη διαδικασία αναζήτησης του γαμπριάτικου κοστουμιού σας. Δοκιμάστε ξανά και ξανά μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και ανταποκρίνεται στο γούστο σας κι έπειτα, αφήστε τους ειδικούς να το φέρουν στα μέτρα σας. Extra tip: Πάρτε μαζί σας άτομα που εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια και δεν θα επηρεάσουν την κρίση σας. Διατηρήστε το στοιχείο της έκπληξης ζωντανό και μην αποκαλύψετε στη νύφη την επιλογή σας.

Φωτογραφία από Freepik

1 μήνα πριν

Μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από τον γάμο και αφού θα έχετε παραλάβει το κοστούμι σας, μπορείτε να το δοκιμάσετε ξανά ώστε να δείτε αν χρειάζονται τυχόν επιπλέον μετατροπές, είτε επειδή να πήρατε ή χάσατε μερικά κιλά πριν από τον γάμο και η εφαρμογή να μην είναι η σωστή. Plus: Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμη σε αξεσουάρ όπως οι κάλτσες, τα μανικετόκουμπα ή το δεύτερο πουκάμισο για το πάρτι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.

Yes I Do Note: Ενώ λοιπόν σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των grooms-to-be επιλέγει το κοστούμι του περίπου 3 μήνες πριν από τον γάμο, αυτό εξαρτάται από τον γαμπρό και μόνο. Βέβαια, αν η μεγάλη ημέρα πλησιάζει και τον διακρίνει υπερβολική χαλαρότητα, δεν είναι κακό να βάλει και η νύφη το χεράκι της!

RELATED POSTS

The groom files: Λύνουμε όλες τις απορίες του γαμπρού!

Όχι, δεν αρκεί να εμφανιστείτε στην εκκλησία!

Groom’s Anatomy: Βάζουμε στο μικροσκόπιο την εμφάνιση του γαμπρού

...και συνειδητοποιούμε πως, τελικά, ίσως η αναζήτηση του νυφικού να είναι πιο εύκολη υπόθεση!

Γαμπρός Δίδυμος: Κυκλοθυμικός, ανεξάρτητος και σίγουρα η ψυχή του πάρτι!

Άραγε οι εναλλαγές στη διάθεση θα κάνουν την εμφάνισή τους και την ημέρα του γάμου;

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press