Οι πολιτικοί γάμοι έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ολοένα και περισσότεροι μελλόνυμφοι επιλέγουν το δημαρχείο για να ζήσουν την πιο ωραία ημέρα της ζωής τους και οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε, όμως, γιατί αυτό είναι καθαρά θέμα του εκάστοτε ζευγαριού.

Εμείς σήμερα θέλουμε να σας βοηθήσουμε στην έρευνα… του δημαρχείου, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε ο πολιτικός γάμος σας να είναι μια απλή υπόθεση, που θα γίνει στη γειτονιά σας και σε χρόνο dt θα έχει τελειώσει. Γι’ αυτό και κάναμε την έρευνά μας, βρήκαμε τα 5 πιο επιβλητικά, ιδιαίτερα ξεχωριστής αισθητικής και αρχιτεκτονικής δημαρχεία της χώρας μας, και σας τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως. Scroll down!

Δημαρχείο Καβάλας

Instagram: @dimoskavalas

Η «Γαλάζια Πόλη» της Μακεδονίας, η Καβάλα, διαθέτει ένα από τα πιο επιβλητικά δημαρχεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό κτίσμα, με μοναδική αρχιτεκτονική γραμμή, που παραπέμπει σε μικρογραφία ουγγρικού πύργου. Καθόλου τυχαίο, βέβαια, αφού το κτίριο ανήκε στον Ούγγρο καπνέμπορο βαρόνο Pierre Herzog και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία και επαγγελματική έδρα του για πολλά χρόνια.

Η οικοδόμησή του τοποθετείται στο τέλος της δεκαετίας του 1890 και έχει έντονα ρομαντικά στοιχεία παλαιών μεσαιωνικών πύργων, γοτθικά τόξα στους πυργίσκους και στα μπαλκόνια, δύο βενετικές γοτθικές αψίδες εκατέρωθεν της πύλης, δακρυρροή πάνω από τα παράθυρα (dripstone) και προεκτεινόμενο παράθυρο (oriel window), καθαρό δείγμα γοτθικής αναγέννησης. Το 1937 το κτίριο αγοράστηκε από τον Δήμο Καβάλας και, μέχρι σήμερα, στεγάζει το Γραφείο Δημάρχου και κάποιες από τις διοικητικές του υπηρεσίες.

Instagram: @dimoskavalas

Μπορεί, λοιπόν, να μην καταφέρατε -για τον οποιονδήποτε λόγο- να οργανώσετε έναν γάμο σε κάποιο μεσαιωνικό κάστρο του Εδιμβούργου, όμως το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής δημαρχείο Καβάλας είναι εκεί και σας περιμένει να ζήσετε… τον γάμο των ονείρων σας. Εντάξει, και να βγάλετε τις πιο Pinterest approved γαμήλιες φωτογραφίες. Να τα λέμε κι αυτά!

Κύπρου 10, Τ.Κ. 65403, Καβάλα

Τηλέφωνο: 2513 500300, 304, 305

Δημαρχείο Αθήνας

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Athens24.com (@athens24_com)


Αν είστε και οι δύο city lovers, τότε δεν έχετε παρά να πείτε «yes, I do» στο πιο κεντρικό δημαρχείο της Αθήνας, σε αυτό που βρίσκεται downtown, στην πλατεία Κοτζιά. Μιλάμε για ένα αρχιτεκτονικό «στολίδι», ένα κτίριο σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκου, χτισμένο σε αυστηρό νεοκλασικό ρυθμό, εμπνευσμένο από τα Παλαιά Ανάκτορα (τη σημερινή Βουλή) και τη Βαρβάκειο Σχολή. Και όχι μόνο! Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1989, καθώς αποτελεί μεγάλης σημασίας κτίσμα για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής.

Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Τηλέφωνο: 2105287800

Δημαρχείο Ναυπλίου

Instagram: @dimosnafpliewn

Μια ανάσα από τη θάλασσα και μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, το Δημαρχείο Ναυπλίου είναι το τέλειο location για τους μελλόνυμφους που θέλουν να κάνουν μεν destination civil wedding, αλλά δεν επιθυμούν μια μακρινή τοποθεσία κι ένα ταξίδι που ίσως να ταλαιπωρήσει τους καλεσμένους τους.

Πρόκειται για ένα ιστορικό, νεοκλασικό, διώροφο κτίσμα που βρίσκεται μέσα στην πόλη, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, κι έχει συμμετρικά δομημένη πρόσοψη, ενώ διαθέτει και αέτωμα. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1857 για τις ανάγκες του Γυμνασίου της πόλης που ίδρυσε ο βασιλιάς Όθωνας το 1833 και, μάλιστα, αποτέλεσε το πρώτο Γυμνάσιο ολόκληρης της Ελλάδας. Τότε είχε μόνον έναν όροφο, ενώ το 1893 προστέθηκε και ο δεύτερος. Από το 1992 αναπαλαιώθηκε και στεγάζει το Δημαρχείο Ναυπλίου.

Βασιλέως Κωνσταντίνου 34, Δημοτική Ενότητα Nαυπλίου, Τ.Κ. 21 100

Τηλέφωνο: 2752 360900

Δημαρχείο Ερμούπολης Σύρου

«Αριστοκράτισσα των Κυκλάδων» χαρακτηρίζεται από πολλούς η Σύρος και όχι άδικα, αφού μόλις το πλοίο πλησιάσει στο λιμάνι της Ερμούπολης, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως το νησί αυτό έχει το κάτι διαφορετικό. Έχει μια ιδιαίτερη αύρα. Πρώτη απόδειξη; Το επιβλητικό δημαρχείο στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί ένα πραγματικό «κόσμημα» της πλατείας Μιαούλη, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Instagram: @dimossyrouermoupolis

Αν, λοιπόν, έχετε φανταστεί έναν διαφορετικό, μεγαλοπρεπή πολιτικό γάμο, τότε το Δημαρχείο της Ερμούπολης μοιάζει μονόδρομος για εσάς. Πρόκειται για ένα κτίριο που χτίστηκε το 1876 υπό την επίβλεψη του περίφημου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και το κόστος του υπολογίζεται γύρω στις 1.300.000 δραχμές, ποσό υπέρογκο για εκείνη την εποχή. Διαθέτει τριώροφη όψη από την πλευρά της πλατείας και διώροφη όψη με εντυπωσιακές λεπτομέρειες από την πίσω πλευρά, δύο πτέρυγες με 5 κατακόρυφους άξονες παραθύρων δεξιά και αριστερά, προεξοχές, πύργους και γενικότερα μια χαρακτηριστική αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από 3 διαφορετικούς ρυθμούς. Τον τοσκανικό που χαρακτηρίζει τον 1ο όροφο με την επιβλητική σκάλα πλάτους 15,5 μέτρων, τον ιωνικό που παρατηρείται στον 2ο όροφο και τον κορινθιακό που ξεχωρίζει στους πύργους. Άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο του Δημαρχείου αποτελεί η κρεμαστή σκάλα της εισόδου, που πραγματικά αφήνει τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό.

Πλ. Μιαούλη, Ερμούπολη Τ.Κ. 841 00, Σύρος

Τηλέφωνο: 2281 361000

Δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης 

Φωτογραφία: heraklion.gr

Σε περίπτωση που θέλετε το γαμήλιο άλμπουμ σας να θυμίζει «ταξίδι» σε μια άλλη εποχή, τότε δεν έχετε παρά να παντρευτείτε στο Δημαρχείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Πρόκειται για ένα ορθογώνιου σχήματος κτίριο, δείγμα παλλαδιανού ρυθμού, διώροφο, με κίονες δωρικού ρυθμού στο ισόγειο και ιωνικού ρυθμού στον 1ο όροφο. Στο ισόγειο, διαθέτει διάζωμα, το οποίο είναι διακοσμημένο με τρίγλυφα και μετόπες με ανάγλυφες παραστάσεις, ενώ στη δυτική πλευρά διαθέτει 7 τόξα με το κεντρικό να χρησιμοποιείται ως είσοδος.

Φωτογραφία: heraklion.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή της Ενετοκρατίας, το κτίριο ήταν χώρος συγκέντρωσης ευγενών και αρχόντων, οι οποίοι συζητούσαν για διάφορα θέματα οικονομικά, εμπορικά, πολιτικά που απασχολούσαν την πόλη. Αν μη τι άλλο… μιλάμε για ένα κτίσμα με μεγάλη ιστορία. Γιατί, λοιπόν, να μη γραφτεί εκεί και η δική σας ιστορία αγάπης;

Αγίου Τίτου 1, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνο: 2813 409000

RELATED POSTS

Πολιτικός γάμος | 8 chic bridal looks για να ανεβείτε με στιλ τα σκαλιά του δημαρχείου

Η ομάδα του Yes I Do βρήκε τα πιο luxury νυφικά που θα σας αναδείξουν στην πιο stylish bride-to-be!

Πολιτικός γάμος | 10 λευκά φορέματα για statement εμφανίσεις στο δημαρχείο

Είστε έτοιμες για λίγο bridal shopping πριν από τη μεγάλη ημέρα;

Πολιτικός γάμος: O οίκος Kaviar Gauche απογειώνει το wedding look στο Δημαρχείο

Η collection για το φθινόπωρο του 2022, είναι το λιγότερο...breathtaking!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!