Από τη Μάρω Ζουγανέλη. 

Ως μέλλουσα νύφη πολλά είναι τα έθιμα που θα ανακαλύψετε και θα ακολουθήσετε, ανάλογα με το πόσο αρέσουν και ταιριάζουν σε εσάς και τον σύντροφό σας. Ένα από αυτά είναι και το στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού.

Χαρούμενο και συμβολικό, αλλά και συγκινητικό για τους μεγαλύτερους, το έθιμο αυτό έρχεται από τα παλιά χρόνια, τότε που αποτελούσε ευκαιρία για τη νύφη να δείξει τα προικιά της, δηλαδή τα κλινοσκεπάσματα, τα κεντήματα και τα ασπρόρουχα του νοικοκυριού. Αποτελούσε, ωστόσο, και έναν διακριτικό τρόπο να ενισχυθεί οικονομικά το ζευγάρι, πράγμα που συνεχίζει να αποδεικνύεται χρήσιμο και σήμερα.

Φωτογραφία / pexels hanna-auramenka)

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε:

Το στρώσιμο του κρεβατιού γίνεται συνήθως την Πέμπτη πριν τον γάμο.

Στο σπίτι των μελλονύμφων μαζεύονται οι κουμπάροι, οι συγγενείς και οι στενοί φίλοι. Οι καλεσμένοι ένας-ένας παίρνουν λίγο ρύζι και το ρίχνουν στο κρεβάτι συνοδευόμενο με το γνωστό… «φακελάκι». Με αυτήν την κίνηση, στην ουσία εύχονται στο ζευγάρι να ζήσει πλουσιοπάροχα, να ριζώσει και να είναι δυνατό στις δυσκολίες.
Στη συνέχεια, οι φίλοι ρίχνουν ένα παιδάκι στο κρεβάτι για γρήγορη απόκτηση παιδιών. Πιστεύεται ότι αν το πρώτο παιδάκι που θα ριχθεί στο νυφικό κρεβάτι είναι αγόρι τότε και το πρώτο παιδί του ζευγαριού θα είναι αγόρι, ενώ αν ριχθεί κορίτσι, το ζευγάρι θα αποκτήσει κοριτσάκι.

Και μερικά extra ”Yes I do” tips για να τηρήσετε το έθιμο σε όλο του το μεγαλείο:

Καλό είναι το κρεβάτι να στρωθεί πριν δύσει ο ήλιος.
Το νυφικό κρεβάτι συνηθίζεται να στρώνεται από τρεις ή πέντε ανύπαντρες κοπέλες.
Αφού το κρεβάτι  στρωθεί και αποχωρήσουν οι καλεσμένοι, οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να «χωρίσουν» για λίγο και να μην ειδωθούν ως την ημέρα του γάμου τους.

Must Read:

Γιατί γονατίζουν οι άνδρες για να κάνουν πρόταση γάμου;

Αρραβωνιαστήκαμε! 5 φράσεις που δεν θέλω να ακούσω

Celebrity watch: Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά δαχτυλίδια αρραβώνων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!