Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Σε κάθε γάμο, συνήθως προς το τέλος του πάρτι, η νύφη συγκεντρώνει όλες τις ανύπαντρες φίλες της στο dancefloor για να πετάξει την ανθοδέσμη της. Όποια κοπέλα πιάσει το μπουκέτο υποτίθεται ότι είναι η επόμενη που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Για τις νύφες είναι ένας τρόπος να ευχηθούν στη φίλη τους να έχουν μια καλή τύχη στην αγάπη, ενώ η τυχερή που πιάνει τη νυφική ανθοδέσμη – αν δεν συναντήσει τον σύντροφο των ονείρων της στον γάμο της φίλης της – τουλάχιστον θα επιστρέψει στο σπίτι με ένα υπέροχο μπουκέτο! Πρόκειται για μια παράδοση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από την καθιέρωσή της;

Φωτογραφία από Nikki Gibson (Unsplash)

Η ιστορία πίσω από τη ρίψη της ανθοδέσμης

Η παράδοση της ρίψης της νυφικής ανθοδέσμης, όπως την ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε στην Αγγλία το 1800 αλλά η προέλευσή της χρονολογείται ακόμα πιο παλιά. Πριν από το 1800 θεωρούνταν καλή τύχη για τις ανύπαντρες κοπέλες να αγγίζουν τη νύφη την ημέρα του γάμου της. Συχνά της ορμούσαν στριμώχνοντάς τη, με την ελπίδα ότι θα πάρουν λίγη από την καλή τύχη της και σύντομα θα παντρευτούν κι εκείνες. Όπως λέει ο μύθος, μερικές ανύπαντρες γυναίκες έφταναν μέχρι και στο σημείο να σκίσουν το φόρεμα της νύφης ώστε να πάρουν ένα κομμάτι από αυτό μαζί τους. Για να ξεφύγει, η νύφη συχνά πετούσε την ανθοδέσμη της και έτρεχε! Η παράδοση της ρίψης της ανθοδέσμης δημιουργήθηκε, εν μέρει, για να χαρίσει τύχη στις ανύπαντρες φίλες της νύφης χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε τόσο ακραία μέτρα!

Φωτογραφία από Hendo Wang (Unsplash)​​​​​

YES I DO Note: Καθώς η κοινωνία έχει προχωρήσει και οι γυναίκες μπορούν πλέον να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα παντρευτούν ή όχι, χωρίς να δέχονται πιέσεις από την οικογένειά τους ή να χρειάζεται να βασιστούν στην καλή τους τύχη, η ρίψη της ανθοδέσμης έχει εξελιχθεί σε ένα άκρως διασκεδαστικό κομμάτι του γαμήλιου πάρτι για τη νύφη και τις ανύπαντρες φίλες της!

Must Read:

Fall for Fall: Βρήκαμε τις πιο ξεχωριστές και σούπερ φθινοπωρινές νυφικές ανθοδέσμες

Οι must-have ερωτήσεις που κάθε ζευγάρι πρέπει κάνει στον floral artist του γάμου του

Kαλοκαιρινή νυφική ανθοδέσμη: Τα μυστικά ενός κορυφαίου florist

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!