Όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε για την ημέρα του γάμου σας, από τα μικρά μπουκέτα που θα κρατούν τα παρανυφάκια μέχρι τις μπουτονιέρες του γαμπρού και του κουμπάρου, αλλά ειδικά για τη νυφική ανθοδέσμη, χρειάζεται να είναι πολύ ανθεκτικά ώστε να μη χάσουν γρήγορα τη φρεσκάδα τους – ειδικά αν πρόκειται για έναν καλοκαιρινό γάμο, όπως αυτοί που έρχονται!

Instagram @hannah_costello

Παρακάτω θα δείτε ποια λουλούδια δεν πρέπει να επιλέξετε για τη νυφική ανθοδέσμη και με ποια να τα αντικαταστήσετε.

Στεφανωτή

Αυτό το ευαίσθητο λουλούδι έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής και τείνει να χάνει γρήγορα τη φρεσκάδα του. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίζεται με προσοχή, γεγονός που δεν το καθιστά ιδανική επιλογή για μια ανθοδέσμη που θα κρατάτε τόσο πολλές ώρες. Προτιμήστε τις ορχιδέες dendrobium. Πρόκειται για μία πιο ανθεκτική εναλλακτική λύση που μοιάζει αρκετά με τη στεφανωτή και θα σας απαλλάξει από το περιττό άγχος.

Photo by Laura Ockel on Unsplash

Παπαρούνα

Οι παπαρούνες απαιτούν πολύ χρόνο για να ανθίσουν. Εάν δεν έχουν ανοίξει τη στιγμή που πρέπει να τοποθετηθούν στη νυφική ανθοδέσμη σας, θα το κάνει αναγκαστικά ο υπεύθυνος του στολισμού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κακομεταχείριση του λουλουδιού. Οι ζέρμπερες ή τα γαρίφαλα προσφέρουν ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Photo by Lida on Pexels

Γαρδένια

Πρόκειται για ένα αρκετά ευαίσθητο λουλούδι που μπορεί εύκολα να μαραθεί. Καλό θα ήταν να μην το επιλέξετε, παρά το υπέροχο άρωμα που μπορεί να προσφέρει στο νυφικό μπουκέτο σας. Τα λευκά τριαντάφυλλα ή ο λυσίανθος είναι μία αντίστοιχα κομψή επιλογή και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Photo by Ben Soedjono on Pixabay

Ντάλια (μεγάλη)

Είναι όμορφη, εξωτική και μπορείς να τη βρεις σε διάφορα χρώματα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να μαραθεί. Για τον λόγο αυτό, «keep it safe» και προτιμήστε ένα πιο μικρό μέγεθος ντάλιας για την ανθοδέσμη σας.

Photo by Micheile Henderson on Unsplash

Yes I Do tip: Αν υπάρχει κάποιο άλλο λουλούδι που αγαπάτε και θέλετε να συμπεριλάβετε στη νυφική ανθοδέσμη σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πόσο ευαίσθητο είναι στις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και στις πολλές μετακινήσεις την ημέρα του γάμου (από το ανθοπωλείο στην εκκλησία κι από εκεί στον χώρο της δεξίωσης). Ο flower expert που έχετε επιλέξει είναι αυτός που θα σας κατευθύνει περαιτέρω ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές.

RELATED POSTS