Η ένωση των χεριών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές κατά την διάρκεια του μυστηρίου του γάμου. Είναι η στιγμή που ο ιερέας παίρνει το δεξί χέρι του γαμπρού και της νύφης και τα ενώνει σαν να είναι ένα.  Άραγε γνωρίζετε τι σημαίνει και τι συμβολίζει αυτή η κίνηση για τη ζωή του ζευγαριού;

Η ένωση των χεριών

Μετά τον αρραβώνα και τις βέρες, ο ιερέας προσευχόμενος για την ένωση του ζευγαριού  ”και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν”, ενώνει το δεξί χέρι του γαμπρού και της νύφης και έτσι ”’ενωμένοι” παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας.

yes_i_do_gamos_xeria.jpg

O συμβολισμός 

Τα χέρια συμβολίζουν την αιωνιότητα της ένωσης του ζευγαριού και την αρμονία της ψυχής με το σώμα. Από τη στιγμή που ο γαμπρός και η νύφη ακουμπούν και ενώνουν τα χέρια τους – και συγκεκριμένα το δεξί χέρι που φορούν τη βέρα – γίνοται ένα και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν μαζι στη νέα τους ζωή. Η ζωή τους πλέον ενώνεται από τον Θεό που την ευλογεί και την εξαγιάζει!

yes_i_do_gamos_xeria_3.jpg

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ιερέας μετά και τον χορό του Ησαία, παίρνει το νιόπαντρο ζευγάρι, τον κουμπάρο ή τους κουμπάρους έξω από το ιερό, τους διαβάζει τις ευχές ενώ στο τέλος τους ”λύνει” τα χέρια αγγίζοντας τους πρώτα με το Ευαγγέλιο. Μια στιγμή αρκετά συμβολική και συγχρόνως συγκινητική.

Must Read:

Wedding FAQs | Τι κάνουμε τα στέφανα μετά τον γάμο;

Wedding FAQs | Τι κάνουμε τις λαμπάδες μετά το μυστήριο του γάμου;

Wedding FAQs: Τι κάνουμε τα κουφέτα από τον δίσκο μόλις τελειώσει ο γάμος;

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!