Τι θα ήταν ο γάμος χωρίς τον μήνα του μέλιτος; Η μισή διασκέδαση θα σας απαντήσουμε εμείς! Το πρώτο ταξίδι με τον σύντροφό σας ως νιόπαντρο ζευγάρι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποφορτιστείτε από το άγχος των προηγούμενων ημερών, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε οι δυο σας την αρχή του έγγαμου βίου σας. Όμως, γνωρίζετε την ιστορία πίσω από το πιο ρομαντικό ταξίδι της ζωής σας;

Φωτογραφία από Pavel Danilyuk (Pexels)

Μήνας του μέλιτος: Η ιστορία

Στον δυτικό πολιτισμό, το ταξίδι του μέλιτος καθιερώθηκε κυρίως τον 19ο αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία ως έθιμο που εισάχθηκε από την Ινδία. Από εκεί εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, όπου το 1820 στη Γαλλία ονομάστηκε voyage à la façon anglaise, δηλαδή αγγλικό ταξίδι. Το ταξίδι του μέλιτος όπως το συναντάμε σήμερα, τυποποιήθηκε την εποχή της Belle Époque ως η πρώτη μορφή μαζικού τουρισμού, με δημοφιλέστατους προορισμούς τα παράλια της Μεσογείου στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βερόνα, Βενετία και Βιέννη.

Φωτογραφία από Brooke Cagle (Unsplash)​​​

Από πού προήλθε η ονομασία;

Επιστροφή στον 5ο αιώνα και στην εποχή που τα ζευγάρια συνήθιζαν να πίνουν υδρομέλι, ένα αλκοολούχο ποτό με χρυσαφί χρώμα που μοιάζει με κρασί και φτιάχνεται με μέλι και νερό. Στα χρόνια του Μεσαίωνα οι νεόνυμφοι έπρεπε να το καταναλώνουν επί ένα μήνα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ επειδή θεωρούνταν αφροδισιακό και βοηθούσε στη σύλληψη.

Must Read:

Wedding FAQs: Γιατί ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από την εκκλησία;

Μάνη: 5+1 στάσεις που πρέπει να κάνεις στο πιο ρομαντικό honeymoon tour

Honeymoon destinations: Στον Μαυρίκιο, για εξωτική ομορφιά και πολιτισμό

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!