Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Το φθινόπωρο είναι μια μαγική εποχή, ιδανική για γάμους, με τα υπέροχα χρώματα της φύσης να δημιουργούν μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος αποτελούν μήνες αιχμής γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν τα σχέδια του γάμου σας. Ας δούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε τον φθινοπωρινό γάμο σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα θα πάνε όπως τα έχετε ονειρευτεί!

Φωτογραφία από Redd (Unsplash)

Όχι στον υπαίθριο γάμο χωρίς plan B

Αν κάνετε έναν υπαίθριο γάμο, παρακολουθήστε προσεκτικά τα δελτία καιρού και ενημερώστε τους καλεσμένους σας σχετικά με την πιθανότητα πτώσης της θερμοκρασίας ή βροχής. Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ως plan B έναν κλειστό χώρο σε περίπτωση βροχής ή υπερβολικού κρύου. Μπορείτε ακόμη να πραγματοποιήσετε την τελετή σε εξωτερικό χώρο και να μεταφερθείτε μέσα για τη δεξίωση, ώστε οι καλεσμένοι σας να είναι άνετοι.

Φωτογραφία από Redd (Unsplash)

Προσοχή στο κρυολόγημα!

Εκτός από τον κορωνοϊό που μας απασχολεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το φθινόπωρο είναι η εποχή της γρίπης και του κρυολογήματος. Με τα πρώτα κρύα να κάνουν την εμφάνισή τους, θα πρέπει να είστε ιδιατέρως προσεκτικοί καθώς δεν θέλετε να είστε άρρωστοι την ημέρα του γάμου σας. Η άσκηση και οι καλές συνήθειες ύπνου μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς.

Το ιδανικό νυφικό

Όταν επιλέγετε το νυφικό σας, βεβαιωθείτε ότι θα σας κρατήσει ζεστή. Μπορεί τον Σεπτέμβριο να μην έχει τόσο κρύο, αλλά προς τα τέλη του Οκτωβρίου σίγουρα η θερμοκρασία θα έχει πέσει αισθητά. Μια έξυπνη επιλογή είναι το νυφικό με μανίκια αλλά, και πάλι, θυμηθείτε ότι το μυστικό είναι να αισθάνεστε άνετα εκείνη την ημέρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ιδρώσετε κατά τη διάρκεια της τελετής ή του γαμήλιου πάρτι.

Φωτογραφία από Benigno Hoyuela (Unsplash)

Η εποχή των αλλεργιών

Όσον αφορά το venue του γάμου σας, αν θέλετε να κλείσετε έναν υπαίθριο χώρο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή των αλλεργιών. Αν εσείς, ο γαμπρός ή κάποιος από τους καλεσμένους υποφέρετε από αλλεργίες, ίσως ταλαιπωρηθείτε αρκετά εκείνη την ημέρα.

YES I DO TIP: Οι φθινοπωρινοί γάμοι είναι ρομαντικοί, όμορφοι και συναρπαστικοί, αρκεί να έχετε προετοιμαστεί σωστά. Αν μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμα και το παραμικρό “εμπόδιο” έχοντας ένα plan Β, τότε θα έχετε τον φανταστικό γάμο που πάντα θέλατε!

Must Read:

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν παντρευτείς φθινόπωρο! #Tips&Tricks

Γάμος το φθινόπωρο: Γιατί φέτος είναι η καλύτερη εποχή για να παντρευτείτε

Βάπτιση: 10 φθινοπωρινά concepts που θα σας πάρουν το μυαλό!

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!