Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Η παράδοση να μην βλέπεις τον/τη σύντροφό σου πριν από την εκκλησία εξακολουθεί να υιοθετείται ακόμα και σήμερα από πολλά ζευγάρια. Καθώς λοιπόν σκέφτεστε να την ενσωματώσετε στην ημέρα του γάμου σας, μπορεί να σας δημιουργηθούν κάποιες απορίες, όπως, από πού προέρχεται η συγκεκριμένη παράδοση; Γνωρίζατε ότι χρονολογείται από τότε που οι γάμοι γίνονταν μέσω προξενιού και το ζευγάρι δεν επιτρεπόταν να ειδωθεί ή να συναντηθεί μέχρι την τελετή;

Φωτογραφία από Brooke Cagle (Unsplash)​​​​​

Τι αναφέρει η παράδοση

Πείτε το κακή τύχη ή δεισιδαιμονία, αλλά το να μην δείτε ο ένας τον άλλον πριν από την τελετή μπορεί να κάνει τη στιγμή της συνάντησής σας στα σκαλιά της εκκλησίας ακόμα πιο ξεχωριστή. Ωστόσο, η παράδοση αυτή έχει λιγότερο ρομαντική προέλευση. Οι γάμοι στο μακρινό παρελθόν είχαν περισσότερο τη μορφή μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο οικογενειών. Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι δεν περνούσε μόνο το πρωί του γάμου χωριστά: υπήρχε μια εποχή που ήταν απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο για το ζευγάρι, να μην έχουν δει ποτέ ο ένας τον άλλον πριν από τον γάμο.

Η συμφωνία γινόταν συνήθως από τον πατέρα της νύφης, ο οποίος ήθελε η κόρη του να κάνει έναν πλούσιο γάμο. Ωστόσο, ανησυχούσε ότι αν ο γαμπρός την έβλεπε πριν από την τελετή μπορεί να μην την έβρισκε αρκετά ελκυστική και υπήρχε η πιθανότητα να ακυρώσει τον γάμο. Έτσι, για να μην μπει σε κίνδυνο η φήμη της οικογένειας, το ζευγάρι δεν έπρεπει να ειδωθεί μέχρι την ημέρα της τελετής.

Φωτογραφία από Elvis Bekmanis (Unsplash)

YES I DO Note: Το πέπλο της νύφης βοηθούσε ώστε ο γαμπρός να μην δει το πρόσωπό της μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν θα ήταν πια πολύ αργά για να φύγει.

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι συμβολίζουν οι λαμπάδες στο μυστήριο του γάμου;

Αναπόσπαστο κομμάτι του γαμήλιου στολισμού!

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει η κοπή της γαμήλιας τούρτας;

Πριν διαλέξετε την πιο νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα, δείτε από πού προέρχεται αυτή η παράδοση!

Wedding FAQs: Γιατί οι νύφες φορούν λευκά την ημέρα του γάμου τους;

Πότε καθιερώθηκε το λευκό νυφικό ως statement κομμάτι της bridal εμφάνισης;

Groom in style: Πόσο καιρό πριν από τον γάμο πρέπει ο γαμπρός να διαλέξει κοστούμι;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γαμπρών επιλέγει το κοστούμι του 3 μήνες πριν από τον γάμο. Ας μάθουμε περισσότερα...

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press