Από τη στιγμή που ένα ζευγάρι παντρεύεται – είτε με πολιτικό, είτε με θρησκευτικό γάμο-, αμέσως οι πολύ κοντινοί συγγενείς του… αλλάζουν «τίτλο». Με βάση, δηλαδή, τη σχέση που έχουν με τον γαμπρό ή με τη νύφη, αποκτούν συγκεκριμένη ονομασία.

Πάρτε, για παράδειγμα, τα πεθερικά. Πεθερός και πεθερά για εσάς είναι ο πατέρας και η μητέρα (αντίστοιχα) του συντρόφου σας. Και αυτή είναι η πιο εύκολη ονομασία στο γλωσσάρι των οικογενειακών σχέσεων. Ποια είναι, όμως, η κουνιάδα και ο κουνιάδος, ο μπατζανάκης και η συννυφάδα; Εσείς  ξέρετε; Πάμε να λύσουμε όλες τις απορίες!

Freepik.com

Ποιος είναι ο κουνιάδος και η κουνιάδα;

Θα ξεκινήσω δημιουργώντας σενάρια, ώστε να είναι απολύτως κατανοητές οι οικογενειακές σχέσεις! Ας θεωρήσουμε, λοιπόν, πως είστε παντρεμένη. Αν ο αγαπημένος σας έχει αδελφό ή αδελφή, ο άνθρωπος αυτός για εσάς είναι κουνιάδος ή κουνιάδα αντίστοιχα.

Ο κουνιάδος ή η κουνιάδα, λοιπόν, είναι ο αδελφός ή η αδελφή του συζύγου σας! Τι είστε εσείς για αυτούς; Το έχετε σκεφτεί;

Freepik.com

Πότε λέμε ότι ο τάδε είναι o «γαμπρός» μου και η τάδε η «νύφη» μου;

Και κάπου εδώ μπαίνουν στο «παιχνίδι» οι λέξεις «γαμπρός» και «νύφη». Ας φανταστούμε πως είστε παντρεμένη και ο άντρας σας έχει αδέλφια. Εσείς για εκείνους είστε η νύφη τους. Για τα δικά σας αδέλφια, ο σύζυγός σας είναι ο γαμπρός τους.

Οι συγκεκριμένες ονομασίες (γαμπρός και νύφη) ισχύουν αντίστοιχα και για τα πεθερικά. Εσείς, δηλαδή, είστε η νύφη της πεθεράς σας και ο αγαπημένος σας είναι ο γαμπρός των δικών σας γονιών.

Ποιος είναι ο μπατζανάκης και ποια η συννυφάδα;

Τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα! Ας υποθέσουμε πως έχουμε δύο αδελφές, οι οποίες έχουν παντρευτεί με τους συντρόφους τους. Οι σύζυγοι των δύο αδελφών είναι  μεταξύ τους μπατζανάκια ή μπατζανάκηδες. Αντίστοιχα, όταν έχουμε δύο γυναίκες που έχουν παντρευτεί δύο αδέλφια, αυτές οι δυο λέγονται συννυφάδες.

Σε περίπτωση που έχουμε δύο αδέλφια- άντρα και γυναίκα- που έχουν παντρευτεί τους αγαπημένους τους, οι σύζυγοί τους λέγονται μεταξύ τους συννυφάδα και μπατζανάκης.

Pexels.com: Maryia Plashchynskaya

Ποιος είναι ο συμπέθερος και η συμπεθέρα;

Συμπέθεροι λέγονται μεταξύ τους οι γονείς ενός ζευγαριού.

RELATED POSTS

Groom alert: Ο Μάνος Βροντζάκης ντύνεται γαμπρός!

Το fashion model και personal trainer της Kendall Jenner, δοκίμασε τα πιο κομψά tuxedo του ταλαντούχου σχεδιαστή Σωτήρη Γεωργίου.

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press