Η μητέρα του γαμπρού λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Με τόσες πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τη μεγάλη ημέρα, από τη λίστα των καλεσμένων μέχρι το γαμήλιο πάρτι, είναι σημαντικό να προσφέρει τη βοήθειά της όποτε και όσο χρειάζεται, φροντίζοντας να μην ξεπερνά τα όρια. Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που η μητέρα του γαμπρού δεν πρέπει να πει στη μελλοντική σύζυγο του γιου της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Φωτογραφία από Анна Хазова (Pexels)

«Εγώ θα αναλάβω τη λίστα των καλεσμένων»

Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο ζευγάρι. Ακόμα κι αν η οικογένεια του γαμπρού ή της νύφης βοηθήσουν οικονομικά το ζευγάρι στη διοργάνωση του γάμου, πρέπει να θυμούνται ότι το ζευγάρι είναι εκείνο που έχει τον τελικό λόγο σε όλα. Ασφαλώς και μπορούν να καλέσουν μερικά άτομα που θα ήθελαν κοντά τους εκείνη την ημέρα, αλλά το σημαντικό είναι να το κάνουν πάντα σε συνεννόηση με το ζευγάρι.

«Ξέρω σε ποιον οίκο νυφικών θα πάμε!»

Το καταλαβαίνουμε, η αγορά του γαμπριάτικου κοστουμιού είναι λίγο άχαρη σε σχέση με το bridal shopping. Η επιλογή του οίκου νυφικών όμως, είναι ξεκάθαρα υπόθεση της νύφης. Η μητέρα του γαμπρού δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτό το κομμάτι. Ναι, μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τη νύφη να τη συνοδεύσει μαζί με τη μητέρα της στην πρόβα νυφικού, αλλά μέχρι εκεί. Είναι σημαντικό να της δώσει την ευκαιρία να ζήσει όπως εκείνη έχει ονειρευτεί τη στιγμή αυτή.

Φωτογραφία από @standret (Freepik)

«Οι παππούδες θα κάτσουν στο νυφικό τραπέζι»

Μπορεί να τους αγαπάτε όσο τίποτε άλλο, μπορεί να σας μεγάλωσαν από μικρά παιδιά και να περίμεναν τόσα χρόνια αυτή τη στιγμή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους εκτιμάτε λιγότερο αν δεν καθίσουν μαζί σας στο νυφικό τραπέζι. Πλέον πολλά ζευγάρια επιλέγουν στο νυφικό τραπέζι να καθίσουν μόνο οι γονείς τους – ούτε αδέρφια ούτε παππούδες – και αυτό είναι εντάξει.

«Δεν μου αρέσει ο στολισμός»

Η μητέρα του γαμπρού μπορεί να έχει υπέροχο γούστο και με μεγάλη χαρά θέλετε να τη συμπεριλάβετε στις λεπτομέρειες της διακόσμησης για τη μεγάλη ημέρα, όπως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβάλλει τη γνώμη της. Το ζευγάρι είναι εκείνο που πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο και εδώ. Τυχόν αρνητικά, προσβλητικά σχόλια σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φτάσουν στα αυτιά της νύφης εκείνη την ημέρα.

Φωτογραφία από Nathan Cowley (Pexels)

«Ο γάμος σας θα έπρεπε να είναι σαν τον δικό μου»

Η μητέρα του γαμπρού μπορεί να έχει τις δικές της προσδοκίες για τον γάμο του γιου της. Ωστόσο, θα πρέπει να επιτρέψει στους μελλόνυμφους να ζήσουν τη στιγμή όπως εκείνοι την έχουν ονειρευτεί. Ένα από τα πράγματα που οφείλουμε άλλωστε να αναγνωρίσουμε είναι ότι κάθε γενιά έχει τις δικές της πεποιθήσεις αναφορικά με τον γάμο και την οργάνωσή του.

Yes I Do Note: Η προετοιμασία ενός γάμου είναι ιδιαίτερα αγχωτική για τα ζευγάρια. Αν οι γονείς του γαμπρού ή οι δικοί σας παρεμβαίνουν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε στο οργανωτικό κομμάτι, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να θέσετε όρια. Το σημαντικότερο είναι να είστε ήρεμοι κι ευτυχισμένοι ενόψει της μεγάλης ημέρας!

RELATED POSTS

Mamamoon! H νέα fun τάση για τη μαμά του γαμπρού και της νύφης

Ύστερα από τις απαιτητικές γαμήλιες προετοιμασίες, μήπως χρειάζονται κι εκείνες λίγη ξεκούραση;

Groom’s Anatomy: Βάζουμε στο μικροσκόπιο την εμφάνιση του γαμπρού

... και συνειδητοποιούμε πως, τελικά, ίσως η αναζήτηση του νυφικού να είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press