Η μητέρα του γαμπρού έχει σημαντικό ρόλο τη μεγάλη ημέρα. Είναι εκείνη που καλείται να χαλαρώσει τον γιο της είτε της το ζητήσει, είτε διαπιστώσει μόνη της ότι το έχει ανάγκη. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να σταθείτε ουσιαστικά δίπλα του, ώστε να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας λιγότερο αγχωμένος και πανέτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή του.

Φωτογραφία από @gschatell (Instagram)

Ηρεμήστε τον!

Αν ο γαμπρός έχει έντονη νευρικότητα την ημέρα του γάμου, θα πρέπει να είστε έτοιμη να τον στηρίξετε. Μοιραστείτε μαζί του υποστηρικτικά λόγια ή πείτε του ξανά τα αγαπημένα του παιδικά ανέκδοτα για να τον κάνετε να γελάσει. Οι αγκαλιές λειτουργούν επίσης! Ο στόχος είναι να τον βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα χωρίς να καταφύγετε σε υπερβολές.

Πείτε του ότι τον αγαπάτε

Βρείτε μια στιγμή μόνη με τον γιο σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, για να του υπενθυμίσετε πόσο υπερήφανη είστε για εκείνον και πόσο ενθουσιασμένη είστε που βρήκε μια τόσο ξεχωριστή γυναίκα για να μοιραστεί την υπόλοιπη ζωή του. Και μην ξεχάσετε να του πείτε πόσο τον αγαπάτε!

Να είστε φιλική με τη νέα του οικογένεια

Συστηθείτε με ένα πλατύ χαμόγελο και συναναστραφείτε με ενθουσιασμό τους συγγενείς της μέλλουσας συζύγου του γιου σας. Από εδώ και στο εξής θα είναι και δικοί του συγγενείς, επομένως μια καλή πρώτη εντύπωση είναι κάτι που ο γαμπρός σίγουρα θα εκτιμήσει.

Να είστε καλοπροαίρετη

Είτε δεν σας αρέσει η διακόσμηση είτε διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει κλιματισμός στον χώρο, είναι σημαντικό να κρατήσετε αυτές τις σκέψεις για τον εαυτό σας. Η ημέρα του γάμου του γιου σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κριτική. Το να παραμείνετε σιωπηλή ή να αλλάξετε θέμα είναι η καλύτερη λύση.

Αγκαλιάστε τον νέο ρόλο σας

Θα είστε πάντα η μητέρα του, αλλά τώρα έχετε έναν επιπλέον ρόλο: αυτόν της πεθεράς. Όπως ο γιος σας και η νύφη σας ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης, έτσι κι εσείς εκείνη την ημέρα δίνετε την υπόσχεση ότι θα αγάπατε και θα φροντίζετε τη σύζυγό του σαν να είναι κόρη σας.

RELATED POSTS

Groom’s Anatomy: Βάζουμε στο μικροσκόπιο την εμφάνιση του γαμπρού

... και συνειδητοποιούμε πως, τελικά, ίσως η αναζήτηση του νυφικού να είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Mamamoon! H νέα fun τάση για τη μαμά του γαμπρού και της νύφης

Ύστερα από τις απαιτητικές γαμήλιες προετοιμασίες, μήπως χρειάζονται κι εκείνες λίγη ξεκούραση;