Πρώτα ήταν η ημερομηνία που γίνατε ζευγάρι, έπειτα εκείνη που είπατε το μεγάλο «ναι» και, από τότε που παντρευτήκατε, αυτή που πλέον γιορτάζετε κάθε χρόνο. Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επέτειοι γάμου και τι συμβολίζουν;

10 χρόνια γάμου | Επέτειος του κασσίτερου

Συγχαρητήρια, περάσατε τα 7 χρόνια φαγούρας! Γνωρίζετε όμως γιατί η επέτειος των 10 χρόνων έγγαμου βίου ονομάζεται «επέτειος του κασσίτερου»; Μπορεί να μην είναι το πιο λαμπερό μέταλλο, αλλά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, καθώς συμβολίζει την ανθεκτικότητα ενός γάμου. Μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει, αντιπροσωπεύοντας πολύ εύστοχα την ευελιξία που χρειάζεται ένα ζευγάρι για να αντιμετωπίσει τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Photo: Freepik @prostooleh

15 χρόνια γάμου | Κρυστάλλινη επέτειος

Ο κρύσταλλος ως σύμβολο επετείου εκφράζει το εκθαμβωτικό μεγαλείο ενός ευτυχισμένου γάμου και τη διαφάνεια των συναισθημάτων που ο ένας σύζυγος τρέφει για τον άλλον. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό το εντυπωσιακό ορυκτό αντανακλά το φως φανερώνει το πώς ένας δυνατός γάμος μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε κάτι όμορφο.

25 χρόνια γάμου | Αργυρή επέτειος

Ίσως τα 25 χρόνια έγγαμου βίου να σας φαίνονται άπιαστο όνειρο, αλλά σίγουρα εύχεστε ο γάμος σας να έχει μια τέτοια διάρκεια στον χρόνο. Το ασήμι συνδέεται με την 25η επέτειο του γάμου επειδή αντικατοπτρίζει την ομορφιά, την αρμονία και την έντονη αίσθηση της σταθερότητας που έχει αναπτύξει ένα παντρεμένο ζευγάρι όλα αυτά τα χρόνια.

50 χρόνια γάμου | Χρυσή επέτειος

Τα καταφέρατε! Πιθανόν γιορτάζετε 50 χρόνια γάμου με τα παιδιά και τα εγγόνια σας στο πλευρό σας! Πρόκειται για μια σημαντική επέτειο, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί μισό αιώνα αγάπης, αλλά γιατί συνοψίζει όλες τις χαρές και τις λύπες που μοιραστήκατε μέχρι εδώ. Το 50ό έτος ενός γάμου συνδέεται παραδοσιακά με τον χρυσό, ο οποίος συμβολίζει την υγεία, την επιτυχία και τη δύναμη.

Photo: Freepik

60 χρόνια γάμου | Αδαμάντινη επέτειος

Είναι γνωστή ως η επέτειος των διαμαντιών και χαρακτηρίζει την ακλόνητη αγάπη και την αμοιβαία αφοσίωση μεταξύ των συζύγων. Όπως ακριβώς αυτός ο πολύτιμος λίθος ξεχωρίζει για την απαράμιλλη αντοχή του, έτσι και ο γάμος αντιπροσωπεύει τον ισχυρό, άθραυστο δεσμό που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου ανάμεσα στο ζευγάρι.

70 χρόνια γάμου | Πλατινένια επέτειος

Απλώς σκεφτείτε αυτό: Κάποιος που παντρεύτηκε στην ηλικία των 20 ετών πρέπει να είναι πολύ τυχερός για να γιορτάσει την πλατινένια επέτειο γάμου στα 90 του, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 2017. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα που τιμάται με τον λευκόχρυσο, που αποτελεί συνώνυμο της αγνότητας, της σπανιότητας και της αιώνιας δύναμης της αγάπης.

Yes I Do Note: Γνωρίζατε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί κανείς να λάβει συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρο για οποιαδήποτε επέτειο μετά τα 50 χρόνια γάμου ή ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν την ευλογία του Πάπα για την 25η, την 50ή ή την 60ή επέτειο γάμου;

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do 

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Τι συμβολίζει η ανθοδέσμη του γάμου σας;

Δείξε μου την ανθοδέσμη σου, να σου πω ποια είσαι...

Χορός του Ησαΐα: Ποια η σημασία του και τι συμβολίζει;

Με τον χαρμόσυνο τόνο του «Ησαΐα χόρευε...» η ακολουθία του στεφανώματος φτάνει στο αποκορύφωμά της. Και οι νεόνυμφοι ενώνονται για πάντα….

Wedding FAQs: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από τη ρίψη της νυφικής ανθοδέσμης;

Ήξερες ότι πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε στην Αγγλία πριν από το 1800;

Celebrating 10 years Yes I Do | Γιορτάζουμε 10 χρόνια με ένα επετειακό ΑΙ τεύχος!

Το cover story του ανοιξιάτικου τεύχους του Yes I Do δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον ταλαντούχο Κώστα Σπαθή.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press