Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Το πέπλο είναι το παλαιότερο αξεσουάρ ολόκληρης της bridal εμφάνισης. Χρονολογείται ήδη από την αρχαιότητα, όταν οι νύφες συνήθιζαν να καλύπτονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια για να τηρήσουν την παράδοση της σεμνής και ανέγγιχτης κοπέλας. Επιπλέον, λέγεται ότι το πέπλο την κρατούσε μακριά από τα κακά πνεύματα που ίσως ήθελαν να εμποδίσουν την ευτυχία της.

Φωτογραφία από @senivpetro (Freepik)

Ένας άλλος λόγος που οι νύφες συνήθιζαν να φορούν πέπλο προέρχεται από την εποχή των συνοικεσίων. Επειδή ο πατέρας της νύφης ανησυχούσε ότι αν ο γαμπρός την έβλεπε πριν από την τελετή μπορεί να μην την έβρισκε αρκετά ελκυστική και υπήρχε η πιθανότητα να ακυρώσει τον γάμο, το πέπλο βοηθούσε ώστε να καλύπτεται το πρόσωπό της μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν θα ήταν πια πολύ αργά για τον γαμπρό να φύγει!

Φωτογραφία από Tracy Truhan (Unsplash)

YES I DO Note: Η βασίλισσα Βικτώρια ήταν η πρώτη σύγχρονη μονάρχης που παντρεύτηκε φορώντας λευκό φόρεμα και πέπλο και τότε ήταν που καθιερώθηκε η εικόνα της νύφης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Πλέον, το πέπλο χρησιμοποιείται από τις brides-to-be περισσότερο ως ένα απλό αξεσουάρ παρά για να κρατήσουν μακριά τα κακά πνεύματα!

Must Read:

Perfect veil: Πως να επιλέξεις το σωστό πέπλο για το νυφικό σου

To Yes I Do ξέρει! Εύχρηστα tips για να στερεώσεις το πέπλο στα μαλλιά σου

Wedding FAQs: Γιατί ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από την εκκλησία;

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!