Χωρίσατε, κάνατε τα απαραίτητα blocks στα social, «αδειάσατε» τα accounts σας από τις κοινές φωτογραφίες μιας άλλοτε ευτυχισμένης σχέσης κι εκεί που είπατε ότι δεν θα τον ξαναδείτε μπροστά σας, να σου, σας έρχεται μια πρόσκληση για τον γάμο δυο κοινών σας φίλων! Surprise, surprise! Είναι κι εκείνος καλεσμένος!

Τι να φορέσετε; Εκείνος θα συνοδεύεται, άραγε, από άλλη; Θα σας μιλήσει; Θα του μιλήσετε; Θα έχει αλλάξει; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που σας κυριεύουν! Μην ανησυχείτε! Σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό συμπεριφοράς με όλα τα do’s και dont’s. Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε το διάβασμα…

Φωτογραφία από KEREM KSLR (Pexels)

DO’s:

– RSVP 

Αρχικά, αποφασίστε αν θα παρευρεθείτε στον γάμο ή όχι. Αν το ζευγάρι δεν είναι πολύ στενοί φίλοι και ο χωρισμός τραυματικός ή πρόσφατος, ξανασκεφτείτε το.

– Έχει κάτι καλύτερο να κάνει 

Εκείνος θα πάει; Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε!

– Single & fabulous 

Ούτως ή άλλως θα αφιερώνατε χρόνο για να ετοιμαστείτε για έναν γάμο. Στην περίπτωση που θα είστε στον ίδιο χώρο με τον πρώην, ο χρόνος της προετοιμασίας συναγωνίζεται εκείνον της νύφης.

– Στον καθρέφτη κάντε πρόβα

Προετοιμάστε δύο θέματα συζήτησης «ψυγείου» προκειμένου να αποφύγετε την αμήχανη σιωπή ή την υπερβολική φλυαρία μόλις τον συναντήσετε! Φροντίστε τα θέματα αυτά να είναι «ακίνδυνα».

Φωτογραφία από @ArthurHidden (Freepik)

– Ευγένεια που σπάει κόκκαλα

Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να φανείτε ανώτερες. Ακόμα κι αν η καρδιά σας μετράει τα κομμάτια της, φορέστε το πιο διάπλατο χαμόγελο και την καλύτερη διάθεσή σας και χαιρετήστε τον.

– Μόνο τα βουνά δεν σμίγουνε 

Μάθετε τα «καθήκοντά» του την ημέρα του γάμου. Θα πρέπει να έρθετε σε επαφή μαζί του; Αν είναι ο κουμπάρος, θα πρέπει σίγουρα να τον συγχαρείτε. Αν στα δικά σας καθήκοντα είναι το να μοιράζετε τις μπομπονιέρες, θα χρειαστεί να του μιλήσετε!

– Εγώ και η Πουφ

Η διάθεσή σας θα είναι σίγουρα καλύτερη με την κολλητή σας φιλενάδα στο πλάι σας. Απλά, ενημερώστε το ζευγάρι για το «plus one» σας…

Φωτογραφία από Freepik

DONT’s:

– Οι σκηνές είναι για το κάμπινγκ 

Μην κάνετε σκηνή. Ο γάμος των φίλων σας δεν είναι ο τόπος να λύσετε τις διαφωνίες με τον πρώην σας.

– Neither drunk, nor in love

Το αλκοόλ οξύνει τα συναισθήματα, μειώνει τα αντανακλαστικά και θολώνει την κρίση μας. Αν δείτε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ακολουθήστε το τρικ του μια γουλιά αλκοόλ, δύο νερό, λίγο αλκοόλ και μετά ξανά νερό!

– Εν ανάγκη, καθίστε σπίτι σας

Αν δεν νιώθετε άνετα ή το ζευγάρι δεν είναι παρά γνωστοί σας και η παρουσία σας εκεί μοιάζει με εφιάλτη… απλώς καθίστε σπίτι σας!

– Μην πάτε με το «ραντεβού» σας

Δεν είναι ανάγκη να συνοδεύεστε! Ένα «fake date» μάλλον θα σας κάνει να δείχνετε απελπισμένες.

– No turnin’ backs

Ο γάμος των φίλων σας, το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και το αλκοόλ δεν είναι αρκετά για να σας φέρουν πίσω σε εκείνον. Να είστε συγκρατημένες!

– Να λείπουν οι ζήλιες

Στο σενάριο που ο πρώην σας συνοδεύεται από μία αιθέρια ύπαρξη… βάλτε το τέρας της ζήλιας ξανά για ύπνο!

– Σε έχω ξεπεράσει;

Πριν αποφασίσετε να πάτε στον γάμο, αφιερώστε λίγο χρόνο για εσωτερική αναζήτηση. Έχετε πράγματι ξεπεράσει τον πρώην σας; Αν όχι, ίσως μία τέτοια συναναστροφή μαζί του να μην είναι η ιδανική.

RELATED POSTS