Είναι απορίας άξιο το γιατί η ερώτηση των καλεσμένων «τι δώρο θέλετε;» προκαλεί στο μελλόνυμφο ζευγάρι τόση αμηχανία, που σπάνια – για να μην πούμε σχεδόν ποτέ – δίνουν τη μόνη ειλικρινή απάντηση: χρήματα! Και κάπως έτσι, στο όνομα ενός passé καθωσπρεπισμού, γεμίζουν τα ήδη πλήρως εξοπλισμένα σπίτια τους με μικροέπιπλα, διακοσμητικά και σκεύη που απλώς πιάνουν χώρο στα ντουλάπια. Αν, λοιπόν, παντρεύεστε και δεν ξέρετε πώς να ζητήσετε χρήματα αντί δώρου από τους καλεσμένους σας, να μερικοί τρόποι:

Φωτογραφία από Diana Light (Pexels)

Αν δεν μπορείτε να το πείτε, γράψτε το!

Τοποθετήστε κομψά και διακριτικά, κάτω κάτω στο προσκλητήριο, τον κοινό τραπεζικό σας λογαριασμό.

Αν δεν μπορείτε να το πείτε εσείς… βάλτε τους άλλους!

Είναι κοινό μυστικό, πως ειδικά οι συγγενείς και οι οικογενειακοί φίλοι θα ρωτήσουν τους γονείς σας, τα αδέρφια σας, τους κοντινούς σας φίλους. Δώστε, λοιπόν, σε όλους τους υποψήφιους «αγγελιαφόρους» εγκαίρως το brief!

Αν δεν θέλετε να το πείτε σε όλους…

Σε περίπτωση που για κάποιους λόγους δεν θέλετε να δεχτείτε χρήματα από όλους τους καλεσμένους σας, εκτυπώστε μικρές κάρτες με τον τραπεζικό σας λογαριασμό και εντάξτε τις μόνο στα προσκλητήρια της επιλογής σας.

Αυτοσχεδιάστε δημιουργικά!

Αν η απλή παράθεση του τραπεζικού λογαριασμού σάς φαίνεται άκομψη ή ψυχρή, βρείτε έναν πιο ευφάνταστο τρόπο διατύπωσης δηλώνοντας έμμεσα τον σκοπό στον οποίο θα διατεθούν τα χρήματα. Για παράδειγμα γράψτε «Honeymoon fund» και τον τραπεζικό λογαριασμό.

Φωτογραφία από Mediamodifier (Unsplash)

Το φακελάκι

Το αθάνατο ελληνικό «έθιμο» βρίσκει εφαρμογή και εδώ, γι’ αυτό και οι γαμπροί στην Ελλάδα αισθάνονται στο τέλος του γάμου σαν χρηματαποστολή. Που σημαίνει πως είτε βάλετε τραπεζικό λογαριασμό είτε όχι, πολλοί είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρωτοβουλία να τοποθετήσουν ένα χρηματικό ποσό σε κάρτα – money holder ή σε ένα κοινό φακελάκι και θα το βάλουν «με τρόπο» στην τσέπη του γαμπρού. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ορίστε ένα άτομο εμπιστοσύνης να αναλάβει χρέη «τράπεζας» για εκείνο το βράδυ!

Cover photo: Olivia Bollen/Unsplash

RELATED POSTS

Οι 7 πιο συχνές απορίες γύρω από το δώρο γάμου

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε και το απόλυτο savoir-faire γύρω από το δώρο γάμου.

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε για ένα γαμήλιο δώρο;

Στη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα δεν υπάρχουν «πρέπει». Γιατί να υπάρχουν στα γαμήλια δώρα;

6+1 κοινά λάθη στα social media που κάνουμε ως καλεσμένοι σε γάμο!

Άραγε, υπάρχει άγραφο savoir vivre στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press