Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Η εποχή του χρόνου όπου τα προσκλητήρια για τους γάμους του καλοκαιριού αρχίζουν να καταφθάνουν είναι εδώ! Αν σκεφτείτε ότι το 2022 πρόκειται να σημειωθεί ένα πρωτοφανές wedding boom, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Yes I Do, τότε δεν θα προλαβαίνετε να αγοράζετε δώρα γάμου! Τι γίνεται όμως αν δεν καταφέρετε να δώσετε το παρών;

Φωτογραφία από @wirestock (Freepik)

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε κάποιον γάμο, το εθιμοτυπικό υποδεικνύει ότι πρέπει να στείλετε ένα δώρο. Η απόφαση του ζευγαριού να σας προσκαλέσει σημαίνει πολλά για το πόσο σας εκτιμά και, φυσικά, θέλετε να τους ευχαριστήσετε γι’ αυτή την τιμή με ένα δώρο για τη μεγάλη ημέρα τους.

Ποιο είναι το κατάλληλο δώρο

Το δώρο που θα αποφασίσετε να στείλετε εξαρτάται από τη σχέση σας με το ευτυχισμένο ζευγάρι. Αν πρόκειται απλώς για κάποιον γνωστό σας, μπορείτε να επιλέξετε κάτι από τη λίστα γάμου τους. Ωστόσο, αν είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σας ή κάποιος στενός συγγενείς, ίσως θέλετε να το κάνετε λίγο πιο προσωπικό, όπως μια δωροκάρτα για το εστιατόριο όπου είχαν το πρώτο ραντεβού τους.

Φωτογραφία από Karolina Grabowska (Pexels)

Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσετε

Ο μέσος καλεσμένος ξοδεύει περίπου 100 ευρώ για ένα γαμήλιο δώρο. Ωστόσο πρέπει αφενός να λάβετε υπόψη ότι δεν ξοδεύετε χρήματα για να πάτε στο γάμο, επομένως μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα για το δώρο, και αφετέρου ότι το ζευγάρι δεν πληρώνει για τη θέση σας στο τραπέζι, οπότε ίσως μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα για τους νεόνυμφους. Αν πρόκειται για destination wedding επιλέξτε κάτι μικρό από τη λίστα γάμου του ζευγαριού ή συνεννοηθείτε με όσους φίλους σας επίσης δεν θα παρευρεθούν για να αγοράσετε ένα από τα ακριβότερα είδη της λίστας.

Πότε δεν χρειάζεται να στείλετε δώρο

Αν πρόκειται για τον γάμο ενός μακρινού συγγενή ή κάποιου γνωστού με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει εδώ και χρόνια και δεν μπορείτε (ή απλώς δεν θέλετε) να πάτε, τηλεφωνήστε του για να αρνηθείτε ευγενικά και να στείλετε τις ευχές σας. Ίσως αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να έρθετε σε επαφή, όταν η τρέλα των γαμήλιων προετοιμασιών τελειώσει.

Φωτογραφία από Cinematic Imagery (Unsplash)

Yes I Do Note: Ό,τι κι αν αποφασίσετε, μην ξεχάσετε να απαντήσετε στην πρόσκληση. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το ζευγάρι να μην σας περιμένει μέσα στο χρονικό περιθώριο που αναγράφεται στο προσκλητήριο του γάμου, ώστε να μπορέσει να υπολογίσει τον τελικό αριθμό των καλεσμένων που θα δώσουν το παρών.

Must Read:

Hurry up! Ο απόλυτος οδηγός δώρων για τα ζευγάρια που παντρεύονται αυτή την περίοδο!!

13 δώρα γάμου που θα ξετρελάνουν κάθε ζευγάρι αυτό το καλοκαίρι!

Wedding anniversary: 10 υπέροχα δώρα για να δείξετε την αγάπη σας στο άλλο μισό σας!

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!