Η ευχετήρια κάρτα είναι απαραίτητη και, όχι, ο λόγος δεν είναι μόνο ο προφανής, το να καταλάβει το ζευγάρι ποιος είναι ο δωρητής. Πρόκειται για ενθύμιο που όχι μόνο δεν είναι απλώς συνοδευτικό του δώρου, αλλά μπορεί να ξεπεράσει σε «αξία» και το ίδιο το δώρο. Κι όταν λέμε ότι πρέπει να είστε δημιουργικοί, εννοούμε ότι καλό είναι να παραθέσετε τουλάχιστον μια δική σας φράση, εκτός από ένα ξερό «να ζήσετε»! 

img_1373.png

Τα «σιγουράκια»

Δεν έχουμε όλοι «δυνατή πένα». Ευτυχώς, όμως, η ανθρωπότητα έχει να επιδείξει πλήθος σπουδαίων λογοτεχνών, πολλοί από τους οποίους έχουν γράψει υπέροχα πράγματα (και) για τον γάμο. Ανατρέξτε στη διεθνή και εγχώρια λογοτεχνία και θα ανακαλύψετε πραγματικά διαμάντια, αποσπάσματα των οποίων μπορείτε να παραθέσετε. Προσοχή: Αποφύγετε τα πολύ τετριμένα.

Δημιουργική γραφή

Όλοι, κειμενογράφοι και μη, έχουν τον φόβο της «λευκής σελίδας». Είναι πολύ εύκολο, όμως, να τον ξεπεράσετε όταν γράφετε για έναν φίλο. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να αφήσετε τον νου σας να ανατρέξει σε μια δυνατή ανάμνηση από ένα περιστατικό, τον διψήφιο αριθμό των χρόνων που μετρά η φιλία σας ή, ακόμα καλύτερα, να επικεντρωθείτε στο ζευγάρι, γράφοντας πραγματικά τι πιστεύετε πως είναι αυτό που τους ενώνει.

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Πρόκειται γαι ευχετήρια γαμήλια κάρτα και όχι διαγωνισμό πρωτότυπου διηγήματος. Το Pulitzer μπορεί να περιμένει… Ναι, λοιπόν, στη δημιουργία, όχι στη δημιουργική ασάφεια! Καλύτερα να αποφύγετε κείμενα που το νόημά τους μοιάζει με άλυτο γρίφο ή να αναφερθείτε σε αμήχανες στιγμές. Και, φυσικά, βάλτε εγκαίρως μια τελεία.

Το χιούμορ

Μπορεί να είναι σχετικό, υπάρχουν όμως δύο κανόνες που συνοψίζονται εξαιρετικά στις φράσεις που παραθέτουμε και καλό είναι να μην τις παρκάμψετε όταν γράφετε μια κάρτα:

– Το χιούμορ πρέπει να είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι, όπως το χαβιάρι. Ποτέ μην το πασαλείβεις παντού όπως τη μαρμελάδα (Νόελ Κάουαρντ). 

– Μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι σοβαρός, αλλά δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι αστείος (Σασά Γκιντρύ). 

Υπάρχουν κι άλλες μορφές τέχνης!

Ποιος είπε ότι το περιεχόμενο μιας κάρτας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο λέξεις στη σειρά; Ένα κολάζ με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την ημέρα του γάμου, ένα σκίτσο ή ακόμα κι ένα βιντεάκι, αποτελούν δημιουργικές και προσωπικές εναλλακτικές μιας γαμήλιας ευχετήριας κάρτας.

Διαβάστε επίσης…

Το πρωτόκολλο του thank you gift στους καλεσμένους του γάμου σας που έμειναν εκτός τελικής guestlist

Και τώρα, τι γράφουμε στο προσκλητήριο γάμου; Ένας πλήρης οδηγός

Πώς να ζητήσεις από τους καλεσμένους σου χρήματα αντί για δώρο;