Από την Μαρία Ιωαννάτου

Οι destination weddings είναι απόλυτα συνυφασμένοι με το ελληνικό καλοκαίρι. Και όταν μιλάμε για καλοκαιρινό γάμο, ο απόλυτος προορισμός είναι φυσικά τα ελληνικά νησιά! Πολλά ζευγάρια έχουν επιλέξει να παντρευτούν φέτος σε κάποιο νησί, με καλεσμένους μόνο τα πολύ κοντινά τους πρόσωπα, δεδομένων των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μελλονύμφων, καλό είναι να γνωρίζετε αυτές τις αλήθειες για τους καλοκαιρινούς γάμους στα ελληνικά νησιά.

Φωτογραφία από Flávio Nunes (Unsplash)

Fact #1

Αν είχατε ονειρευτεί τον γάμο σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε καθόλου, ένας destination wedding μπορεί να μην είναι ιδανικός για εσάς. Εάν πάντα, για παράδειγμα, θέλατε συγκεκριμένα λουλούδια, ενδέχεται να μη μπορείτε να τα πάρετε στον προορισμό σας, ή μπορεί να είναι δυνατόν αλλά να σας κοστίσει μια περιουσία. Αν έχετε συγκεκριμένο budget, ο συμβιβασμός είναι πολύ σημαντικός.

Fact #2

Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι, η επικοινωνία με τους επαγγελματίες του γάμου που βρίσκονται στο νησί θα γίνεται μέσω e-mail και τηλεφώνου. Αν νιώθετε άβολα με αυτό, ο προγραμματισμός μπορεί να είναι λίγο περίπλοκος. Αν μάλιστα πρόκειται να παντρευτείτε σε κάποιο νησί από το οποίο δεν κατάγεστε, ως είθισται, αλλά ούτε έχετε επισκεφτεί ποτέ πριν, θα πρέπει να έχετε κάνει μια καλή έρευνα πριν καταλήξετε στην επιλογή σας.

Φωτογραφία από Lino Ogenio (Unsplash)

Fact #3

Δεν θα γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάρετε τις τελικές αποφάσεις γύρω από τις λεπτομέρειες του γάμου σας μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Ίσως να μη γνωρίζετε, για παράδειγμα, πού θα στηθεί το candy bar ή πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η διακόσμηση. Μείνετε χαλαροί και εμπιστευτείτε τον wedding planner σας!

Fact #4

Δεν θα στηρίξουν όλοι την απόφασή σας. Όταν πρόκειται για destination weddings συνήθως οι γονείς του ζευγαριού ανησυχούν για τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας που δεν μπορούν να ταξιδέψουν και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να παρευρίσκονται στον γάμο σας. Ένα καλό της covid εποχής είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση μέσω Skype. Εναλλακτικά, μπορείτε να οργανώσετε μια βραδιά στο σπίτι σας μόλις επιστρέψετε, για να δείτε όλοι μαζί τις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου.

Φωτογραφία από Diogo Santos (Unsplash)

Fact #5

Σίγουρα θα ακούσετε δικαιολογίες από κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειας που δεν μπορεί να έρθει στον γάμο σας. Πάρτε το χαλαρά. Συνήθως δεν είναι προσωπικό. Μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα για το ταξίδι ή να διστάζει να ζητήσει άδεια από την εργασία του. Να έχετε κατανόηση. Μπορείτε να προσκαλέσετε στη θέση του κάποιο άλλο άτομο που είχατε απορρίψει στην αρχή.

YES I DO TIP: Βεβαιωθείτε ότι ο γάμος στο νησί είναι αυτό που θέλετε πραγματικά και μην αφήσετε τίποτα να επηρεάσει την απόφασή σας. Με άλλα λόγια, πρέπει να αφήσετε στην άκρη τις προκαταλήψεις και αν στο τέλος της ημέρας μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτηση «Αξίζει τον κόπο;» με ένα δυνατό «Ναι», τότε ένας wedding destination είναι ιδανικός για εσάς!

Must Read:

Νύφη το καλοκαίρι: 5 συμβουλές που δεν θα ακούσεις πουθενά αλλού

Ποια είναι τα κατάλληλα υφάσματα για τα νυφικά των καλοκαιρινών γάμων;

Summer vibes: Γιατί είναι τέλειο να παντρεύεσαι στην καρδιά του καλοκαιριού;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας

RELATED POSTS