Η ημέρα του γάμου σας πρέπει να είναι γεμάτη χαρά, ενθουσιασμό και αγαπημένα  πρόσωπα. Ή, μήπως, όχι; Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που η λίστα των καλεσμένων τους περιλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να έχουν κοντά τους. Πάντως, αν προετοιμάζετε τον γάμο σας, ακόμα και στην περίπτωση που προτίθεστε να διαθέσετε ένα μέρος των προσκλητηρίων «υπέρ διπλωματίας», υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων που καλό είναι να αφήσετε απ’ έξω!

Φωτογραφία από Al Elmes (Unsplash)

1. Someone who will add drama

Το γαμήλιο σκηνικό καλό είναι να μην περιλαμβάνει υπερβολικά πολλά δάκρυα, γκρίνια και αναστάτωση. Η συγκίνηση από την πλευρά των συγγενών και των φίλων σας είναι, ως έναν βαθμό, αναμενόμενη, ωστόσο οι υπερβολικές αντιδράσεις καλό θα ήταν να αποφευχθούν. Αποφύγετε, λοιπόν, να συμπεριλάβετε στη λίστα των καλεσμένων σας φίλους ή συγγενείς που είναι γνωστοί για την drama king/queen πλευρά τους.

2. The ones who don’t really want to come

Πάντα υπάρχουν άτομα που παρευρίσκονται σε έναν γάμο «με το ζόρι» ή «από υποχρέωση». Αν νιώθετε πως η παρουσία τους δεν θα σας προσφέρει χαρά, τότε μην μπείτε στη διαδικασία να τους καλέσετε – τους βγάζετε και από τη δύσκολη θέση της «καταναγκαστικής» παρουσίας. Να θυμάστε πως αυτή η μέρα ανήκει σε εσάς τους δύο και θα πρέπει να είναι όπως την έχετε ονειρευτεί, παρέα με ανθρώπους που σας γεμίζουν αγάπη και χαρά και που σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας.

Φωτογραφία από Álvaro CvG (Unsplash)

3. Those who tend to start fights

Οι καυγάδες και οι εντάσεις δεν είναι ευχάριστοι σε κανέναν. Αν κάποιος φίλος ή συγγενής είναι ιδιαιτέρως «θερμόαιμος», καλό θα ήταν να μην τον συμπεριλάβετε στη λίστα σας. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να διακινδυνεύσετε το θετικό και γαλήνιο κλίμα του γάμου σας, ούτε να προσθέσετε έναν έξτρα παράγοντα άγχους στο κεφάλι σας. Επίσης, αν υπάρχει κάποια γνωστή «κόντρα» μεταξύ των καλεσμένων σας, καλό θα ήταν είτε να επιλέξετε ποια «πλευρά» δεν θα παραλάβει πρόσκληση είτε να φροντίσετε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

4. Your X-s

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Οι πρώην έχουν γίνει πρώην για πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους γνωρίζετε και γνωρίζουν καλά. Ακόμα και αν υπήρξαν σημαντικό κομμάτι της ζωής σας ή αν, πλέον, διατηρείτε άψογες σχέσεις, ίσως, τελικά, να μην είναι και πολύ καλή ιδέα το να τους συμπεριλάβετε στη λίστα των καλεσμένων σας καθώς η παρουσία τους μπορεί να δημιουργήσει αμηχανία, εκνευρισμό, ακόμα και εντάσεις.

5. Co-workers you’re not really friends with

Πολλές φορές η παρουσία των συναδέλφων στον γάμο σας κρίνεται απαραίτητη για λόγους ισορροπίας και διπλωματίας. Αν, όμως, οι σχέσεις σας περιορίζονται στα όρια του γραφείου, τότε η επιλογή να τους αφήσετε εκτός είναι απόλυτα επιτρεπτή. Παρόλα αυτά, αν αισθάνεστε άβολα, τότε μια ενδιάμεση λύση θα ήταν να περιοριστείτε στους περισσότερο κοντινούς συνεργάτες σας, ενώ καλό θα ήταν να μην αποκλείσετε τους ανωτέρους σας.

RELATED POSTS