Για τους καλεσμένους σε έναν γάμο, μαζί με την πρόσκληση, έρχονται και κάποια ερωτήματα: «πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για το δώρο;», «πόσο καιρό μετά τον γάμο μπορώ να το στείλω;», «θα πρέπει να πάρω δώρο ακόμα και αν δεν παρευρεθώ στον γάμο;». Σήμερα στο Yes I Do απαντάμε στις 7 πιο συχνές απορίες γύρω από το γαμήλιο δώρο.

Φωτογραφία από @rawpixel.com (Freepik)

#1 Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για ένα δώρο γάμου;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του American Express Spending and Saving Tracker, ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύει ένας καλεσμένος-φίλος του ζευγαριού στο δώρο του γάμου είναι τα 99 δολάρια (περίπου 90 ευρώ). Αν πρόκειται για συγγενή των μελλόνυμφων, το ποσό ανεβαίνει στα 127 δολάρια (περίπου 115 ευρώ). Βέβαια, ακόμα κι αν δεν είστε στενοί φίλοι του ζευγαριού, το λιγότερο ποσό που θα ξοδέψετε είναι τα 50 ευρώ. Στην περίπτωση που το ζευγάρι έχει λίστα γάμου και όλα τα δώρα της λίστας ξεπερνούν το ποσό που προτίθεστε να ξοδέψετε, προτιμήστε μια κάρτα δώρου ανάλογη με το budget σας, αλλά από κατάστημα που βρίσκεται στις προτιμήσεις του ζευγαριού.

#2 Είναι okay να πάρω δώρο από κοινού με άλλους φίλους;

Είτε επειδή όλα τα δώρα της λίστας του ζευγαριού είναι πολύ ακριβά για εσάς, είτε επειδή θέλετε να τους κάνετε ένα πραγματικά ακριβό δώρο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα τους αλλά θα το λατρέψουν, είτε επειδή ανήκατε στην ομάδα του bachelor/bachelorette και έχετε ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα, είναι απολύτως αποδεκτό το να ενώσετε τις δυνάμεις -και τα πορτοφόλια σας- με άλλους καλεσμένους.

#3 Μπορώ να δώσω χρήματα στο ζευγάρι αντί για δώρο;

100% ναι! Ειδικά στις μέρες μας, που τα περισσότερα ζευγάρια συζούν πριν από τον γάμο και έχουν ήδη εξοπλίσει το σπίτι τους με τα απαραίτητα, τα χρήματα ίσως τους φανούν πιο χρήσιμα. Πολλά ζευγάρια, μάλιστα, ανοίγουν λογαριασμό στην τράπεζα αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

#4 Θα πρέπει να αγοράσω δώρο ακόμα κι αν δεν παρευρεθώ στον γάμο;

Καλό θα ήταν να στείλετε το δώρο του γάμου ακόμα κι αν αποφασίσετε να μην παρευρεθείτε σε αυτόν. Βέβαια, αν οι σχέσεις σας με το ζευγάρι είναι τυπικές και το όνομά σας στη λίστα είναι στη θέση 499 από τους 500 καλεσμένους, ένα σημείωμα με τις ευχές σας, ίσως είναι αρκετό.

#5 Πόσο καιρό μετά μπορώ να στείλω το δώρο;

Μέχρι και έναν χρόνο μετά από τον γάμο. Βέβαια, όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο.

#6 Είναι προτιμότερο το να στείλω το δώρο στο σπίτι των μελλόνυμφων ή να το φέρω στον γάμο;

Προτιμήστε να επισκεφτείτε το σπίτι του ζευγαριού κάποιες ημέρες πριν από τον γάμο για να τους δώσετε το δώρο. Η ημέρα του γάμου είναι από μόνη της χαοτική, το ζευγάρι μπορεί να αγχωθεί περισσότερο ή το δώρο να χαθεί – ειδικά αν πρόκειται για έναν μικρό φάκελο με χρήματα.

#7 Μπορώ να πάρω ένα δώρο που δεν είναι στη λίστα του γάμου;

Στη λίστα με τα δώρα του γάμου το ζευγάρι συγκέντρωσε τα αντικείμενα που χρειάζεται και επιθυμεί πραγματικά, οπότε καλό θα ήταν να τη συμβουλευτείτε. Εκτός αν γνωρίζετε τόσο καλά το ζευγάρι και είστε βέβαιοι ότι θα αγαπήσουν το off-the-list δώρο σας, τότε go for it!

 

RELATED POSTS

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε για ένα γαμήλιο δώρο;

Στη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα δεν υπάρχουν «πρέπει». Γιατί να υπάρχουν στα γαμήλια δώρα;

Breakup stories: Ποιο πανάκριβο δώρο πήρε πίσω ο Alex Rodriguez από τη J-Lo;

Είναι κόκκινο, τρέχει απίστευτα και είναι κάμπριο. Τι είναι;

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press