You are here

Dating your husband: Οι κανόνες του dating από την ανάποδη για αυστηρά παντρεμένους

Γιατί η φλόγα ΜΠΟΡΕΙ να μείνει ζωντανή, αρκεί να το θέλετε!

Ποιος είπε πως τα ρομαντικά ραντεβού, το καρδιοχτύπι, η έντονη σεξουαλική ζωή και το πάθος των πρώτων ημερών θα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τη στιγμή που θα πείτε το «yes, I do»; Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ρουτίνα και και η δύναμη της συνήθειας φυσικά δεν θα κάνουν πίσω, όμως αν ακολουθήσετε ορισμένους βασικούς, dating κανόνες για παντρεμένους, η φλόγα θα μείνει για πάντα ζωντανή.

Photo: Jonathan Borba / Unsplash 

Ο προγραμματισμός είναι το παν!

Μπορεί σε μια σχέση το αυθόρμητο να θεωρείται ειλικρινές, όταν όμως έχετε να συντονίσετε δύο παιδιά, ένα σκυλί, τη δουλειά και πολλαπλές εβδομαδιαίες υποχρεώσεις, τότε ο προγραμματισμός μπαίνει αναπόφευκτα στη ζωή σας. Απλώστε στο τραπέζι τα ημερολόγιά σας και αναζητήστε κοινά κενά, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Γυρίστε τον χρόνο πίσω…

Αν νιώσετε πως η μαγεία έχει ήδη χαθεί, τότε οφείλετε να πάτε πίσω προκειμένου να προχωρήσετε μπροστά. Θυμηθείτε τους λόγους που σας έκαναν σε πρώτη φάση να είστε μαζί ενώ αναζητήστε νέους με θετικό πρόσημο. How it works:

Ραντεβού/Private dinners at home

Καθιερώστε μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα ως date night, κατά την οποία είτε μπορείτε να συναντηθείτε εκτός σπιτιού για φαγητό, ποτό ή απλή βόλτα είτε να οργανώσετε ρομαντικό δείπνο at home αποκλειστικά και μόνο για εσάς τους δύο, όπως παλιά.

Σημειώματα

Όταν ο χρόνος δεν ευνοεί τις πολύωρες καθημερινές συναντήσεις σας, μπορείτε κάθε πρωί να αφήνετε ο ένας στον άλλο ρομαντικά σημειώματα, που θα τυχαίνει να τα διαβάζετε ενώ ψάχνετε το στιλό σας στον χαρτοφύλακα ή πηγαίνοντας να πάρετε τα κλειδιά σας. Η ημέρα σας μόλις έγινε καλύτερη!

Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Προκειμένου να είστε καλά μέσα στον γάμο σας, χρειάζεται πρώτα να είστε καλά με τον εαυτό σας. Μην αμελείτε λοιπόν τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός σας, προσπαθήστε όσο μπορείτε να προσέχετε την εμφάνισή σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχετε το δικαίωμα να είστε ο πραγματικός σας εαυτός.

Νέες εμπειρίες

Η ρουτίνα της καθημερινότητας δύσκολα δεν θα σας χτυπήσει την πόρτα. Γι’ αυτό το να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα και να ζείτε μαζί νέες εμπειρίες, είτε μιλάμε για ένα εστιατόριο που πρόσφατα άνοιξε, ένα ταξίδι σε άγνωστο μέρος ή ένα νέο χόμπι, θα σας «ξεκλειδώσει».

Fun

Οτιδήποτε κι αν κάνετε μαζί, ακόμα και όταν το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει υποχρεώσεις του τύπου σουπερμάρκετ ή τράπεζα, σκεφτείτε πως είναι από τις λίγες στιγμές που περνάτε χρόνο μέσα στην εβδομάδα, οπότε κάντε την «αγγαρεία» όσο πιο διασκεδαστική γίνεται.

Επικοινωνία

Για τη διατήρηση της φλόγας, πέρα από τα ραντεβού, τα σημειώματα και τις νέες εμπειρίες, είναι εξίσου σημαντικό να συζητάτε με το άλλο σας μισό. Η επικοινωνία είναι η μεγαλύτερη αρχή που πρέπει να διέπει τη σχέση σας. Όπως στα πρώτα ραντεβού θέλατε να ξέρετε τα πάντα για τον άλλο, τις σκέψεις, τις επιθυμίες του/της συντρόφου σας, με την ίδια λογική οφείλετε να πορευθείτε και σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σας.

Sexting

Ακόμη να το δοκιμάσετε; Μπορεί τα ρομαντικά σημειώματα να ξεκινούν το πρωινό σας με την καλύτερη διάθεση, το sexting όμως θα εξιτάρει τη φαντασία σας για το υπόλοιπο της ημέρας, θα χτίσει σιγά σιγά την επιθυμία και θα σας προετοιμάσει γι’ αυτό που έπεται όταν γυρίσετε στο σπίτι. Όπως προτείνει και η Καναδή σεξολόγος Jessica O’Reilly, PhD, δημιουργούμε από πριν ατμόσφαιρα, αφού, για τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια και γενικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, η ερωτική επιθυμία δεν έρχεται αυθόρμητα.

Επιβεβαίωση

Φράσεις όπως «πόσο όμορφος είσαι σήμερα», «αυτό το τζάκετ σού πάει», «να ξέρεις ότι σε θαυμάζω» θα γεμίσουν αυτοπεποίθηση και επιβεβαίωση το άλλο σας μισό, θα θωρακίσουν ακόμα πιο πολύ τη σχέση σας, με αποτέλεσμα να μη χαθεί ποτέ το ενδιαφέρον

Tags

Comments

Add new comment