Λένε πως ο γάμος, από ένα χρονικό σημείο και μετά, σκοτώνει τον έρωτα. κι όταν λέμε «τον έρωτα» εννοούμε το σεξ. πράγμα που δεν ισχύει. το λέω εγώ που είμαι παντρεμένη, δέκα χρόνια τώρα. για να ισχύσει το ίδιο και το αυτό και για εσάς, που παντρεύεστε τώρα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μου.

1. Εκφραστείτε ελεύθερα
Δεν ζούμε δεν ξέρω κι εγώ πότε, το χίλια εννιακόσια τόσο. Τα σύγχρονα ζευγάρια δεν παντρεύονται όπως την εποχή της προγιαγιάς μου, για να κάνουν «νόμιμο, ιεραποστολικό σεξ». Έχουν προχωρήσει τα πράγματα. Δεν έχετε παρά να προχωρήσετε κι εσείς λοιπόν μαζί τους. Μην πέσετε στην παγίδα της εξίσωσης που έχει στο ένα σκέλος της τον γάμο και στο άλλο τον συντηρητισμό. Συνεχίστε να εκφράζεστε με την ίδια ελευθερία και τόλμη που θα είχατε αν δεν ήσασταν παντρεμένοι, συνεχίστε να συζητάτε με τον ή τη σύζυγό σας περί σεξ.

2. Βρείτε χρόνο για σεξ
Ο γάμος, ως συνθήκη, συνήθως, όχι πάντα, δεν σας απαλλάσσει από όλα τα κακά της μοίρας σας, για παράδειγμα, το ότι πρέπει να δουλέψετε για να ζήσετε. Κι όταν πρέπει να δουλέψετε για να ζήσετε, πού καιρός για σεξ; Αυτό που αρκεί να σας μείνει στο μυαλό είναι ότι, για να κάνετε καλό σεξ εντός γάμου, δεν πρέπει να αφήνετε τη ρουτίνα να σας τρώει όλο τον χρόνο. Σας διαβεβαιώνω, είναι πιο απολαυστικό να χρησιμοποιείτε το τραπέζι της κουζίνας για να κάνετε σεξ παρά για να μετράτε τα έξοδα του μήνα.

Φωτογραφία  | Unsplash

3. Μη χάνετε τον ρομαντισμό σας
Ο ρομαντισμός είναι τρόπος ζωής, είτε είστε παντρεμένοι είτε όχι. Επίσης, είναι χρήσιμος, εκτός κι αν είστε αρομαντικά άτομα, οπότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Σε τι χρησιμεύει; Στο ότι ένα κομπλιμέντο ή μια ευγενής κίνηση, όπως ένα μπουκέτο λουλούδια που προσφέρεται χωρίς λόγο και αιτία, μπορεί να κρατάει για πάντα τη φλόγα ανάμεσά σας να σιγοκαίει, κάτι που έχει αντίκτυπο (θετικό) και στη σεξουαλική σας ζωή.

4. Ευχαριστηθείτε τη διαδικασία
Μην παίρνετε το σεξ τόσο στα σοβαρά, μην αφήνετε να σας αγχώνουν στερεοτυπικές προσδοκίες, του τύπου ότι πρέπει να
είναι πάντα τέλειο, ειδικά μετά τον γάμο, για να συνεχίσει να είναι αυτός, τάχα μου, λειτουργικός. Κοινώς, ηρεμήστε. Απολαύστε κι ευχαριστηθείτε απλώς και μόνο τη σωματική παρουσία του ή της συντρόφου σας, χωρίς να θέτετε τον οργασμό ως στόχο. Υπό αυτό το «mentalité», θα σας είναι πιο εύκολο το να ανακαλύπτετε συνεχώς νέα πράγματα στο σεξ.

5. Αποδεχθείτε τον χρόνο που περνά
Δυστυχώς, παρά το πρόταγμα της αποδοχής του σώματός μας όπως είναι, στις μέρες μας, το ποια σώματα θεωρούνται sexy συνεχίζει να είναι προβληματικό. Αν το δικό σας σώμα ή του/της συζύγου σας σας κάνει να αισθάνεστε μειονεκτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να λειτουργήσετε, θα χρειαστεί να κάνετε δουλειά για να το/τα αγαπήσετε όπως είναι ή γίνονται με το πέρασμα του χρόνου, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίζετε να απολαμβάνετε τις ηδονές που έχουν να σας χαρίσουν, παρά τον χρόνο και τα σημάδια που αυτός, λογικά, αφήνει πάνω τους.

+1 Συνεχίστε να μιλάτε
Ίσως σας φανεί γελοία αυτή η συμβουλή ως αυτονόητη αλλά μόνο αυτονόητη δεν είναι. Κι αυτό διότι είναι πολλά τα παντρεμένα ζευγάρια που σταματούν από ένα σημείο και μετά να μιλάνε ουσιαστικά μεταξύ τους ή οι συζητήσεις τους περιστρέφονται μόνο γύρω από το πόσο χάλια περνούν στη δουλειά τους. Για να κάνετε καλό σεξ όμως, πρέπει να συνεχίσετε να επικοινωνείτε όπως και πριν από τον γάμο σας. Για σειρές που βλέπετε στο Netflix, για ένα νέο κούρεμα που σκέφτεστε να υιοθετήσετε, για ένα συγκρότημα που έρχεται για συναυλία στην πόλη σας και θέλετε να πάτε να το δείτε. Όπως λέει και η Κική Δημουλά στην «Περιφραστική Πέτρα» της: «Μίλα. Πες κάτι, οτιδήποτε. Μόνο μη στέκεις σαν ατσάλινη απουσία»

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do,

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS

After wedding vibes: Υπάρχει σεξ μετά τον γάμο;

Nαι, υπάρχει! Πώς όμως θα συνεχίσει να είναι απολαυστικό;

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που είναι καλύτερα στο σεξ (!)

Ένα άρθρο - βασισμένο σε αληθινά γεγονότα!

Όχι, δεν σκοτώνει ο γάμος το σεξ!

Ένας ακόμη μύθος καταρρίπτεται…

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press