Ας υποθέσουμε πως μόλις σας έγινε πρόταση γάμου, δεν θέλετε να περιμένετε έναν ολόκληρο χρόνο, είδατε μια φωτογραφία σαν την παρακάτω και αποφασίσατε να κάνετε φθινοπωρινό γάμο – ποιος δε θα ζήλευε έναν τέτοιο γάμο εδώ που τα λέμε; Αλλά είστε και σκεπτική, γιατί σε μια χώρα όπως η δική μας, που είναι συνώνυμη του καλοκαιριού, δε συνηθίζονται και πολύ οι γάμοι το φθινόπωρο. Ένας φθινοπωρινός γάμος όμως, συμφέρει από πολλές απόψεις. Αρκεί να λάβετε υπόψιν τα εξής:

beautiful couple walking in the autumn lawn
beautiful couple walking in the autumn lawn

1.Κάντε τον καιρό σύμμαχο: Η θερμοκρασία πέφτει λίγο, και σίγουρα όσο βραδιάζει η υγρασία θα γίνεται πιο αισθητή. Για αυτό καλό είναι να πάρετε τα μέτρα σας, είτε με μια φθινοπωρινή πασμίνα, είτε επιλέγοντας νυφικό με λίγο μανίκι.

2.Πάρτε την υγρασία ως δεδομένο: Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να αποφύγετε τις στυλιζαρισμένες μπούκλες (που είναι έτσι κι αλλιώς παλιομοδίτικες) ή ένα αυστηρό ίσιωμα. Προτιμήστε περίτεχνες κοτσίδες ή χαμηλά σινιόν με ένα σχετικό αξεσουάρ. Επιπλέον αν θέλετε να βάλετε λουλούδια στα μαλλιά, τότε πρέπει να είναι λουλούδια του φθινοπώρου.

yes i do fall wedding tips 2

3.Ανάλογο μακιγιάζ: Οι έντονες σκιές και τα lip gloss είναι πιο καλοκαιρινά, γι’ αυτό προτιμήστε πιο γήινα χρώματα.

4.Λάβετε υπόψιν τους καλεσμένους: Ενημερώστε τους εγκαίρως για τον γάμο, ειδικά αν ο γάμος γίνει εκτός Αθηνών και επιλέξτε χώρο που κλείνει κιόλας σαν εναλλακτική, για παν ενδεχόμενο.

5.Διαπραγματευτείτε τις τιμές: Εφόσον το φθινόπωρο οι γάμοι είναι λιγότεροι, πέφτουν και οι τιμές. Τολμήστε να διαπραγματευτείτε τις τιμές ρίχνοντας τον προϋπολογισμό του γάμου σας ακόμα και στο μισό!

yes i do fall bride tips

Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν μπορεί να σας χαλάσει τη μέρα – ακόμα και μια δυνατή βροχή. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να χορεύετε όλοι αγκαλιασμένοι κάτω από τη βροχή;

Πηγή: www.weddingpartyapp.com

Photo credits: Pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή