Παραδοσιακά, συμβολίζουν την αθωότητα. Συνοδεύουν τη νύφη και κρατάνε το πέπλο ή προπορεύονται αυτής, ρίχνοντας ροδοπέταλα στον διάδρομο. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο χαριτωμένα που συνήθως κλέβουν -και δικαίως- την παράσταση. Για να ανταποκριθούν, όμως, στον ρόλο τους με επιτυχία, πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις…

Ο ρόλος είναι απαιτητικός και χρειάζονται πρόβες!

Τα παιδιά θα βρεθούν ξαφνικά μπροστά σε πολύ κόσμο που θα τα κοιτάζει, θα τα χειροκροτεί και θα τα φωτογραφίζει. Όπως είναι φυσικό, μπορεί να τρομάξουν. Γι’ αυτό, καλό είναι οι μαμάδες να έχουν κάνει ορισμένες πρόβες μαζί τους ή να τους έχουν δείξει κάποιο βίντεο για να τα προετοιμάσουν. 

The drees code

Συνοδεύουν τη νύφη και σίγουρα θα πρέπει να ντυθούν ανάλογα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά (και μάλιστα, συνήθως, μικρά), κάτι που σημαίνει πως πρέπει να νιώθουν άνετα. Θυμηθείτε το αυτό όταν επιλέγετε τα ρούχα τους και αποφύγετε τα άβολα, βαριά φορέματα, ειδικά αν είναι καλοκαίρι.

The too much styling #not

Καλό είναι να αποφύγετε το βαρύ ’80s styling στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Τα πρόσωπά τους είναι έτσι κι αλλιώς τόσο όμορφα που οποιαδήποτε παρέμβαση θα προκαλέσει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προτιμήστε διακριτικά στεφανάκια από λουλούδια ή αξεσουάρ που αρμόζουν στην ηλικία τους. 

Οι καλοί λογαριασμοί…

Φροντίστε να τους έχετε το καλαθάκι με τα αξεσουάρ τους: Ένα παγούρι με νερό για όταν διψάσουν, ίσως κάποια λιχουδιά ή και καραμελίτσες. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε να φροντίσετε για την ψυχαγωγία τους στο wedding party. 

The color

Είθισται τα παρανυφάκια να είναι ντυμένα στα λευκά σαν μικρογραφίες της νύφης και του γαμπρού. Τάση που, ευτυχώς, υποχωρεί τα τελευταία χρόνια και έτσι βλέπουμε πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές… Ρίξτε μια ματιά εδώ για ιδέες και επιλέξτε outfits που θα μείνουν ως δώρο στα παιδιά και θα μπορούν να τα φορέσουν και σε άλλες περιστάσεις. 

Keep in mind…

Τα παιδιά κουράζονται πιο γρήγορα από ό,τι εμείς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα έχετε δίπλα στη νύφη σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Καλό είναι να τα φέρετε στην εκκλησία λίγο πριν ξεκινήσει το μυστήριο για να φωτογραφηθούν και να είναι ξεκούραστα ώστε να εκπληρώσουν το απαιτητικό task. Επίσης, πολύ σημαντικό, οι μαμάδες ας φροντίσουν να έχουν βεβαιωθεί πως τα παιδιά είναι «έτοιμα», δηλαδή δεν χρειάζονται νερό ή τουαλέτα.  

Τα καθήκοντα

Δεν είναι ανάγκη να έχετε τα παιδιά δίπλα σας σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, απαιτώντας μάλιστα να είναι σοβαρά και ακούνητα ή ακόμα και να σας ακολουθήσουν στον χορό του Ησαΐα. Η συνοδεία είναι αρκετά σημαντική, οπότε απαλλάξτε τα των καθηκόντων τους και αφήστε τα να παίζουν στο προαύλιο της εκκλησίας!  

Διαβάστε επίσης…

Cuteness overload! Οι 10+1 πιο χαριτωμένες φωτογραφίες με παρανυφάκια που βρήκαμε στο Pinterest

Παρανυφάκια: Τα 5 απρόοπτα σενάρια που μπορείτε να αποφύγετε

Παρανυφάκια εν δράσει!