Τι θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν θέλεις παρανυφάκια στο γάμο σου

Από τη Μάρω Παρασκευούδη.

Τα παρανυφάκια είναι η ελληνική απάντηση στις ενήλικες bridesmaids που βλέπουμε σε γάμους τους εξωτερικού. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να έχεις στο γάμο σου, είτε γιατί το βρίσκεις ρομαντικό είτε γιατί το έχεις υποσχεθεί στα ανίψια σου (!) υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

paranyfakia1 paranyfakia7

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στα παρανυφάκια. Δεν θέλεις να είναι ούτε πολύ μικρά αλλά ούτε και στην εφηβεία. Προτίμησε παιδάκια που να βρίσκονται ήδη στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ώστε να καταλάβουν ποιος θα είναι ο ρόλος τους.

Ναι, τα παρανυφάκια έχουν ρόλο. Θα σου σηκώσουν την ουρά του νυφικού για να μη λερωθεί, θα μοιράσουν το ρύζι στους καλεσμένους και θα ράνουν με ροδοπέταλα την είσοδο σου (αν το θέλεις).

paranyfakia4

Για ένα άρτιο αποτέλεσμα, τα ρούχα τους θα πρέπει να ταιριάζουν τόσο στα χρώματα όσο και στο στιλ με αυτά του ζευγαριού. Τα κοριτσάκια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά και όχι να καταλήξουν σαν υποψήφια σε παιδικά καλλιστεία της Αμερικής.

Αν θέλετε να έχετε αγόρια – κορίτσια, θα ήταν καλό να είναι ισάριθμα και όχι αναλογία τύπου 3-1. Έτσι, θα έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

paranyfakia2

Κάντε πρόβες. Μην περιμένετε από τα παιδάκια να σταθούν στο ύψος της περίστασης την ημέρα του γάμου. Μιλήστε με τα παιδιά και τους γονείς τους και κάντε μερικές πρόβες στην εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο.

Δώστε τους έναν έξτρα ρόλο. Αν θέλετε να το διασκεδάσετε και να τα εντάξετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο γάμο σας, μπορείτε να τους δώσετε ξεχωριστούς ρόλους (πχ τα αγοράκια μπορούν να είναι οι κουβαλητές του δαχτυλιδιού). Μην ξεχάσετε το ρόλο τους και στη φωτογράφιση!

paranyfakia6 paranyfakia5Photo Credits:

http://www.pinterest.com/search/pins/?q=little%20bridesmaids