Μουτράκια όμορφα, γελάκια συνωμοτικά… Τα παρανυφάκια δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν γάμο. Η γλύκα και η αθωότητά τους θα σας κάνουν να νιώσετε κι εσείς σαν παιδί, αλλά ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε όλο το άγχος που πιθανώς έχει συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε έτσι ώστε ο παραμυθένιος γάμος σας να μην καταλήξει σε παιδική χαρά…

yes-i-do-paranyfakia9.jpg

Age matters

Η επιλογή που θα κάνετε είναι πολύ σημαντική. Αρχικά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παρανυφάκια που θα σας πλαισιώνουν δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλα σε ηλικία αλλά ούτε και πολύ μικρά. Η ιδανική ηλικία είναι ίσως από 6 μέχρι 10 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να καταλάβουν τον ρόλο τους αλλά και να μη βγουν εκτός θέματος.

We are family

Καλό θα είναι τα παρανυφάκια που θα επιλέξετε να προέρχονται από το κοντινό σας περιβάλλον, ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης οικειότητα με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση.

 

Let’s play a game

Προσπαθήστε να κεντρίσετε τη φαντασία των παιδιών λέγοντάς τους ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι, αλλά τονίστε επίσης πως ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός.

Yes I Do tip: Το να τους μιλήσετε σαν να μιλάτε σε ενήλικες θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης και θα φέρουν εις πέρας τη «δοκιμασία» like pros.

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως

Προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς απρόοπτα, η ιδέα να κάνετε πρόβες με τα παρανυφάκια ακούγεται εξαιρετική. Έτσι όλοι θα γνωρίζουν τις θέσεις και τον ρόλο τους, με αποτέλεσμα όλα να πάνε ρολόι.

Yes I Do tip: Οι πρόβες θα βοηθήσουν και στο να αναπτύξετε μια οικειότητα με το παιδί, σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει, αν δηλαδή δεν καταφέρετε να βρείτε παρανυφάκια από το κοντινό σας περιβάλλον.

Boys & Girls

Παρανυφάκια δεν είναι μόνο τα κοριτσάκια. Μπορείτε να εντάξετε και τα αγόρια στο παιχνίδι. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν μια πολύ καλή ομάδα. Για την ομοιομορφία, όσα κορίτσια, τόσα αγόρια (π.χ. 2-2, όπως και οι Χιώτες).

Matchy-matchy

Τα ρουχαλάκια τους πρέπει να είναι στους ίδιους τόνους με το νυφικό σας (αν δεν είναι από το ίδιο ύφασμα) ή τα χρώματα των ρούχων τους να συμφωνούν με το χρώμα ή το θέμα του γάμου.

Photos: Pinterest

RELATED POSTS

Diana | Η φωτογραφία με τα παρανυφάκια της που κάνει τον γύρο του κόσμου

42 χρόνια μετά, ο γάμος της εξακολουθεί να είναι η απόλυτη wedding έμπνευση

Παρανυφάκια: Τα 5 απρόοπτα σενάρια που μπορείτε να αποφύγετε

Πάντα υπάρχει η περίπτωση κάτι να πάει στραβά...

Παρανυφάκια | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Διάβασε αυτόν τον 100% χρήσιμο οδηγό, για να κυλήσουν όλα στον γάμο σου χωρίς απρόοπτα

Flower girls | Βρήκαμε τα πιο ονειρεμένα φορέματα για τα παρανυφάκια σας!

Η εμφάνισή τους στον γάμο σας είναι εξίσου σημαντική με τη δική σας

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press