Μουτράκια όμορφα, γελάκια συνωμοτικά… Τα παρανυφάκια δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γάμο. Η γλύκα τους και η αθωότητά τους θα σας κάνουν να νιώσετε και εσείς σαν παιδί αλλά ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε όλο το άγχος που πιθανώς έχετε συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν όμως βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε έτσι ώστε ο παραμυθένιος γάμος να μην καταλήξει σε παιδική χαρά…

yes-i-do-paranyfakia9.jpg

Age matters

Η επιλογή που θα κάνετε είναι πολύ σημαντική. Αρχικά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παρανυφάκια που θα επιλέξετε δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλα σε ηλικία αλλά ούτε και πολύ μικρά. Η ιδανική ηλικία είναι ίσως είναι από 6 μέχρι 10 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να καταλάβουν το ρόλο τους αλλά και να μη βγουν εκτός θέματος.

We are family

Καλό θα είναι τα παρανυφάκια που θα επιλέξετε να συμμετέχουν, να προέρχονται από το κοντινό σας περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει στοιχειώδης οικειότητα με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση.

yes-i-do-paranyfakia4.jpg

Let’s play a game

Προσπαθήστε να κεντρίσετε τη φαντασία των παιδιών λέγοντας του ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι αλλά τονίστε επίσης πως ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός.

Yes I Do Tip: Το να τους μιλήσετε λες και μιλάτε σε ενήλικες θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης και θα φέρουν εις πέρας τη «δοκιμασία» like pros.

yes-i-do-paranyfakia3.jpg

yes-i-do-paranyfakia7.jpg

Επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως

Προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς απρόοπτα η ιδέα να κάνετε πρόβες με τα μικρά παρανυφάκια ακούγεται εξαιρετική. Έτσι όλοι θα γνωρίζουν τις θέσεις τους και το ρόλο τους με αποτέλεσμα όλα να πάνε ρολόι.

Yes I Do Tip: Το να κάνετε πρόβες θα βοηθήσει επίσης στο να αναπτύξετε μία οικειότητα με το παιδί σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει, αν δηλαδή δεν καταφέρετε να βρείτε παρανυφάκια από το κοντινό σας περιβάλλον

Boys & Girls

Παρανυφάκια δεν είναι μόνο τα κοριτσάκια. Μπορείτε να εντάξετε και τα αγόρια στο παιχνίδι. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν μία πολύ καλή ομάδα. Για την ομοιομορφία όσα κορίτσια, τόσα αγόρια (π.χ. 2-2 όπως και οι Χιώτες)

yes-i-do-paranyfakia.jpg

yes-i-do-paranyfakia2.jpg

Matchy – Matchy

Τα ρουχαλάκια τους πρέπει να είναι στους ίδιους τόνους με το νυφικό σας (αν δεν είναι από το ίδιο ύφασμα) ή τα χρώματα των ρούχων τους να συμφωνούν με το χρώμα ή το θέμα του γάμου.

yes-i-do-paranyfakia5.jpg

yes-i-do-paranyfakia6.jpg

Photo Credits: Pinterest

Από την Ιφιγένεια Ηλιάδη

Διαβάστε επίσης…

Παρανυφάκια: 15 μοναδικές εναλλακτικές που θα λατρέψετε. Part3

10 λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε το νυφικό σας

6 βασικά βήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν το γάμο