Όσο τη θέση των γάμων με πολλούς καλεσμένους παίρνουν μικρές, πιο ιδιωτικές τελετές τόσο περισσότεροι μελλόνυμφοι επιστρατεύουν τις δεξιότητές τους αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την διακόσμηση του γάμου τους. Είτε είστε αρχάριοι είτε έχετε γίνει pros στα do it yourself projects μετά την καραντίνα, θα θέλετε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας αυτό το εύκολο, εντυπωσιακό και άκρως γαμήλιο DIY για το πιο εντυπωσιακό διακοσμητικό για το γαμήλιο τραπέζι ή την πιο #goals νυφική ανθοδέσμη!

Για το centerpiece: 

1. Ξεκινήστε με την πρασινάδα, που θα δώσει διάσταση στη σύνθεση.

2. Έπειτα προσθέστε κλαδιά από γυψοφίλλη ή σολιντάγκο (και γενικότερα βλαστούς που έχουν πολλά μικροσκοπικά ανθάκια). Συνεχίστε, ενσωματώνοντας φαρύφαλλα ή spray roses (τριαντάφυλλα μικρότερα σε μέγεθος)

3. Tέλος, προσθέστε τα «βασικά» σας λουλούδια. Τα βασικά λουλούδια είναι συνήθως μεγάλα και ξεχωρίζουν στη σύνθεση και μπορεί να είναι παιώνιες, τριαντάφυλλα ή ηλίανθοι. Με τον τρόπο αυτό, θα καλύψετε και τυχόν κενά που αφήσατε διαμορφώνοντας τη βάση.

Για τη νυφική ανθοδέσμη:

1. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λουλούδι και έπειτα δύο μικρότερα ή λίγη πρασινάδα που θα συνδυαστούν όμορφα μαζί του.

2. Πριν ακόμα ξεκινήσετε τη σύνθεση είναι σημαντικό να οργανώσετε τα λουλούδια σας, δηλαδή να τα χωρίσετε ανά είδος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα φύλλα από τον βλαστό των λουλουδιών για να διευκολυνθείτε καθώς θα φτιάχνετε την ανθοδέσμη.

3. Αφού είναι όλα έτοιμα και τακτοποιημένα, τοποθετήστε στο κέντρο το βασικό λουλούδι (το αγαπημένο σας) και προσθέστε σταδιακά άλλα λουλούδια ή πρασινάδα. Θυμηθείτε κάθε τόσο να περιστρέφετε την ανθοδέσμη για να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνεται εξίσου όμορφη από όλες τις πλευρές. Μόλις βάλετε όλα τα λουλούδια ή φτάσετε στο αποτέλεμα που επιθυμείτε, κάντε όποιες διορθώσει χρειάζονται και απλώς ολοκληρώστε με έναν όμορφο φιόγκο στη βάση της ανθοδέσμης.

Et voilà! Τα λουλούδια είναι το αντικείμενο-κλειδί σε έναν γάμο, θα πρέπει να σας φτιάχνουν τη διάθεση και όχι να σας επιβαρύνουν με επιπλέον άγχος. Απολαύστε τη διαδικασία, εμπλέξτε τον ή την σύντροφό σας και το αποτέλεσμα -ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο- θα είναι σίγουρα ανεκτίμητο!

Με πληροφορίες από το Vogue.com.

Διαβάστε επίσης…

Οι 7 πιο εντυπωσιακές βέρες για τον γάμο σας

Οι κορυφαίες τάσεις στις νυφικές ανθοδέσμες για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020

Αποστολή «Μονόπετρο» : 10 συμβουλές προτού το επιλέξετε!