Μπορεί η τελετή ενός γάμου να διαρκεί -μαζί με το πάρτι του- λίγες μόλις ώρες, οι αναμνήσεις τους, όμως, θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η ανθοδέσμη σας. Αν σας γοητεύει αυτή η προοπτική, πρoτού φύγετε για honeymoon, είναι σημαντικό να αποξηράνετε την ανθοδέσμη σας ή να τη διατηρήσετε με κάποιον άλλο τρόπο «ζωντανή», μιας και ο χρόνος για εκείνη θα έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα! Εμείς, βρήκαμε τους τέσσερις πιο δημιουργικούς και αποτελεσματικούς τέτοιους τρόπους. Εσείς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας αισθητική!

Φωτογραφία / instagram @hannah.costello 

1. Upside down, boy, you turn me!

Σε αυτό το θέμα, εμπιστευτείτε μας! Έχουμε καταφέρει με τεράστια επιτυχία να «σκοτώσουμε» εκατοντάδες λουλούδια τα τελευταία χρόνια.

1. Κρεμάστε την ανθοδέσμη σας ανάποδα σε ένα σκιερό και ξηρό μέρος, όπως η αποθήκη ή το πάρκινγκ του σπιτιού.
2. Αφήστε την εκεί μέχρι να αποξηρανθεί.
3. Προαιρετικά, ψεκάστε με ειδικό σπρέι το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από σχετικά e-shops και επιλεγμένα ανθοπωλεία ή, εναλλακτικά, με λακ.
4. Αν είστε οπαδοί του φενγκ σούι και δεν θέλετε «νεκρά» λουλούδια να διακοσμούν τον χώρο σας, τυλίξτε τα με λεπτό χαρτί και αποθηκεύστε τα σε ένα όμορφο κουτί.

2. Silica gel

Μην αφήσετε την ονομασία του να σας ξεγελάσει, το silica gel δεν αποτελεί κάποιο είδος γέλης. Τουναντίον, είναι αυτοί οι μικροί, μη-τοξικοί κόκκοι διοξειδίου του πυριτίου που συχνά βρίσκουμε ως μπιλίτσες μέσα στα λευκά σακουλάκια που περιέχονται στα κουτιά των παπουτσιών για να τα προστατεύουν από την υγρασία και τη μούχλα.

1. Τοποθετήστε μια στρώση silica gel στη βάση ενός διαφανούς δοχείου και ακουμπήστε ελαφρά την ανθοδέσμη επάνω του.
2. Φροντίστε τα άνθη να μην «πιέζονται» από τους κόκκους ώστε να μην αλλάξει το σχήμα τους.
3. Γεμίστε το υπόλοιπο δοχείο με silica gel.
4. Μόλις οι κόκκοι απορροφήσουν χρώμα από τα λουλούδια -υπολογίστε γι’ αυτό περίπου τέσσερις με επτά ημέρες- αφαιρέστε τα προσεκτικά.

Yes I Do Tip: Το silica gel μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές.

3. Απελευθερώστε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες.

Η διαδικασία αυτή είναι η πιο χρονοβόρα, αλλά και η πιο απολαυστική. Παραφράζοντας το γνωστό 90s άσμα, της δώσαμε την κωδική ονομασία «κόψ’ τα Λίζα και καν’ τα κορνίζα».

1. Κόψτε προσεκτικά τα άνθη της ανθοδέσμης σας.
2. Αποξηράνετέ τα με έναν από τους άνωθεν αναφερθέντες τρόπους ή πιέζοντάς τα ανάμεσα σε βιβλία -επιστρατεύστε τις γνώσεις σας από τα σχολικά ανθολόγια.
3. Βάλτε τα αποξηραμένα λουλούδια σε μια κορνίζα με όποια διάταξη σας αρέσει.
4. Μόλις δημιουργήσατε το δικό σας ξεχωριστό αριστούργημα!

4. Εποξική ρητίνη

Όχι, δεν θα παίξουμε «μικρούς επιστήμονες»! Η εποξική ρητίνη είναι ένα διάφανο υλικό σε μορφή υγρού που χρησιμοποιείται σε ποικίλες κατασκευές και το οποίο -παρά το δύσκολο όνομά του- δεν είναι διόλου δυσεύρετο.

1. Προμηθευτείτε ένα καλούπι σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
2. Γεμίστε το κατά το ήμισυ με εποξική ρητίνη.
3. Βυθίστε προσεκτικά την ανθοδέσμη και βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια στέκονται όπως τα θέλετε.
4. Απογεμίστε το καλούπι με εποξική ρητίνη.

Yes I Do Tip: Τα γάντια είναι απαραίτητο αξεσουάρ αν θέλετε άθικτο το μανικιούρ σας!

Οι ρεαλιστές υποστηρίζουν πως οι αγάπες φεύγουν, ενώ αυτά μου μένουν είναι τα διαμάντια, τα τατουάζ και τα καλοδιατηρημένα λουλούδια. Εμείς, πάλι, είμαστε τέρμα ρομαντικές ψυχές…

Keep in mind…

Μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στον ανθοδέτη από τον οποίο παραγγείλατε την ανθοδέσμη σας και να του ζητήσετε να την αποξηράνει ο ίδιος. Είναι σημαντικό να μην το αναβάλλετε για πολύ, μιας και ο χρόνος για τα λουλούδια σας μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που τα αγοράσατε ή σας τα πρόσφεραν!

Διαβάστε επίσης… 

Επιχείρηση Ανθοδέσμη: Οι must have επιλογές για χειμερινό γάμο

Eco-friendly wedding: Πώς και γιατί να τον επιλέξετε!

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πολιτικό γάμο!