Όσο τη θέση των γάμων με πολλούς καλεσμένους παίρνουν μικρές, πιο ιδιωτικές τελετές, τόσο περισσότεροι μελλόνυμφοι επιστρατεύουν τις δεξιότητές τους αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διακόσμηση του γάμου τους. Είτε είστε αρχάριοι είτε έχετε γίνει experts στα DIY projects, σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας να δημιουργήσετε το πιο εντυπωσιακό διακοσμητικό για το γαμήλιο τραπέζι ή την πιο #goal νυφική ανθοδέσμη!

Για το centerpiece:

1. Ξεκινήστε με την πρασινάδα, που θα δώσει διάσταση στη σύνθεση.

2. Έπειτα προσθέστε κλαδιά από γυψοφίλη ή σολιντάγκο (και γενικότερα βλαστούς που έχουν πολλά μικροσκοπικά άνθη). Συνεχίστε ενσωματώνοντας γαρίφαλα ή spray roses (τριαντάφυλλα μικρότερα σε μέγεθος).

3. Τέλος, προσθέστε τα «βασικά» σας λουλούδια, τα οποία είναι συνήθως μεγάλα και ξεχωρίζουν στη σύνθεση. Αυτά μπορεί να είναι παιώνιες, τριαντάφυλλα ή ηλίανθοι. Έτσι θα καλύψετε και τυχόν κενά που αφήσατε διαμορφώνοντας τη βάση.

 

Photo by freepic.diller on Freepik

Για τη νυφική ανθοδέσμη:

1. Επιλέξτε το αγαπημένο σας λουλούδι και έπειτα δύο μικρότερα ή λίγη πρασινάδα που θα συνδυαστούν αρμονικά και ωραία.

2. Πριν ακόμα ξεκινήσετε τη σύνθεση, είναι σημαντικό να οργανώσετε τα λουλούδια σας, δηλαδή να τα χωρίσετε ανά είδος. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα φύλλα από τον βλαστό των λουλουδιών για να διευκολυνθείτε καθώς θα φτιάχνετε την ανθοδέσμη.

3. Αφού είναι όλα έτοιμα και τακτοποιημένα, τοποθετήστε στο κέντρο το βασικό λουλούδι (το αγαπημένο σας) και προσθέστε σταδιακά άλλα λουλούδια ή πρασινάδα. Θυμηθείτε κάθε τόσο να περιστρέφετε την ανθοδέσμη για να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνεται εξίσου όμορφη από όλες τις πλευρές. Μόλις βάλετε όλα τα λουλούδια ή φτάσετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε, κάντε όποιες διορθώσεις χρειάζονται και απλά ολοκληρώστε με έναν κομψό φιόγκο στη βάση της ανθοδέσμης.

Photo by Melike Benli on Pexels

Et voilà! Τα λουλούδια είναι το αντικείμενο-κλειδί σε έναν γάμο, θα πρέπει να σας φτιάχνουν τη διάθεση και όχι να σας επιβαρύνουν με επιπλέον άγχος. Απολαύστε τη διαδικασία παρέα με τον ή τη σύντροφό σας και το αποτέλεσμα -ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο- θα είναι σίγουρα ανεκτίμητο!

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από τη ρίψη της νυφικής ανθοδέσμης;

Ήξερες ότι πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε στην Αγγλία πριν από το 1800;

Η χειμωνιάτικη ανθοδέσμη της νύφης

Χρωματικές επιλογές, συνδυασμοί και tips για τις νύφες της σεζόν που είναι προ των πυλών!

Τι συμβολίζει η ανθοδέσμη του γάμου σας;

Δείξε μου την ανθοδέσμη σου, να σου πω ποια είσαι...

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press