Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Στην αρχή ήταν η ημερομηνία που γίνατε ζευγάρι, έπειτα εκείνη που είπατε το μεγάλο «Ναι» και από τότε που παντρευτήκατε, εκείνη που φροντίζετε να γιορτάζετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο κάθε χρόνο! Γνωρίζετε όμως ποιες είναι οι πιο σημαντικές γαμήλιες επέτειοι και τι συμβολίζουν; Η ομάδα του Yes I Do έχει όλες τις απαντήσεις.

Φωτογραφία από Dimitri Kuliuk (Pexels)

Ασημένια επέτειος – 25 χρόνια γάμου

Μπορεί να μη το γνωρίζετε αλλά σίγουρα έχετε γιορτάσει μία αργυρή επέτειο γάμου στη ζωή σας: των γονιών σας! Ίσως 25 χρόνια έγγαμου βίου να σας φαίνονται άπιαστο όνειρο, αλλά σίγουρα εύχεστε και ο δικός σας γάμος να έχει διάρκεια στο χρόνο και να είναι τόσο ευτυχισμένος όσο των γονιών σας. Τι σημαίνει όμως η ασημένια επέτειος γάμου; Παραδοσιακά, ένας σύζυγος έδινε στη γυναίκα του μια ασημένια γιρλάντα για τα 25 χρόνια της κοινής ζωής τους. Το ασήμι συμβόλιζε την αρμονία που οι άνθρωποι πίστευαν ότι χρειαζόταν ένα ζευγάρι για να κρατήσει έναν γάμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία από Mari Lezhava (Unsplash)

Χρυσή επέτειος – 50 χρόνια γάμου

Συγχαρητήρια! Καταφέρατε να φτάσετε στα 50 χρόνια γάμου! Πιθανόν να το γιορτάζετε με τα παιδιά και τα εγγόνια σας στο πλευρό σας! Το 50ο έτος ενός γάμου συνδέεται παραδοσιακά με τον χρυσό. Η αρχαία παράδοση ζητούσε από έναν σύζυγο να δωρίσει στην αγαπημένη του ένα χρυσό κολιέ, γιρλάντα ή στεφάνι στην 50ή επέτειό τους και αυτό γιατί ο χρυσός αντιπροσωπεύει την υγεία, την επιτυχία και τη δύναμη ενός γάμου.

Αδαμάντινη επέτειος – 60 χρόνια γάμου

Ο εορτασμός της 60ής γαμήλιας επετείου είναι ένα απίστευτο επίτευγμα, γι’ αυτό παραδοσιακά γιορτάζεται με δώρα από διαμάντια. Πρόκειται για το πιο πολύτιμο απ’ όλα τα πετράδια και ο συσχετισμός του με τα 60 χρόνια γάμου αντανακλά την πολύτιμη αξία της αδαμάντινης επετείου.

Φωτογραφία από RODNAE Productions (Pexels)

YES I DO Fact: Γνωρίζατε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί κανείς να λάβει συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρο για οποιαδήποτε επέτειο μετά τα 50 χρόνια γάμου ή ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν την ευλογία του Πάπα για την 25η, την 50ή ή την 60ή επέτειο γάμου;

 

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει η κοπή της γαμήλιας τούρτας;

Πριν διαλέξετε την πιο νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα, δείτε από πού προέρχεται αυτή η παράδοση!

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει το πέπλο της νύφης;

Ένα αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει ολόκληρη τη bridal εμφάνιση!

Wedding FAQs: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από τη ρίψη της νυφικής ανθοδέσμης;

Ήξερες ότι πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε στην Αγγλία πριν από το 1800;

Wedding FAQs: Από πού προήλθε η ονομασία «μήνας του μέλιτος»;

Γνωρίζετε την ιστορία πίσω από το πιο ρομαντικό ταξίδι της ζωής σας;

Wedding FAQs: Τι συμβολίζουν οι λαμπάδες στο μυστήριο του γάμου;

Αναπόσπαστο κομμάτι του γαμήλιου στολισμού!