Κάποιες παραδόσεις, ούτε να τις σκεφτείς δεν μπορείς! Για αυτό, το Starfan.gr σε συνεργασία με το Yes I Do συγκέντρωσε για εσένα τα ωραιότερα και πιο παράξενα έθιμα γάμου στον κόσμο.

Βραζιλία: χρυσή τύχη!

Γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα η νύφη λίγο πριν τον γάμο παραδοσιακά σημειώνει τις ελεύθερες φίλες της στο παπούτσι της. Κάπως έτσι και στη Βραζιλία, η μέλλουσα νύφη οφείλει να φροντίσει για τις φίλες της. Για αυτό γράφει στο στρίφωμα του νυφικού τα ονόματά τους, όπως λέει η γαμήλια παράδοση, για να τους φέρει “τύχη και ευλογία”. Εκτός από τις ευχές που συγκεντρώνουν οι νύφες στη Βραζιλία, κατά την είσοδό τους στον χώρο της δεξίωσης αφήνουν ένα ζευγάρι χρυσά παπούτσια, στο οποίο οι καλεσμένοι βάζουν χρήματα ή άλλα δώρα για το ζευγάρι.

Ιαπωνία: σάκε και τριπλή ευτυχία

Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα ξεχωριστό έθιμο που αντέχει στον χρόνο και πρωταγωνιστεί στις γαμήλιες τελετές από τον 17ο αιώνα. Σύμφωνα με το έθιμο san-san-kudo, η νύφη και ο γαμπρός πίνουν τρεις γουλιές σάκε από τρεις διαφορετικές κούπες. Στη συνέχεια, οι γονείς τους πρέπει να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οι πρώτες τρεις γουλιές συμβολίζουν τον νέο δεσμό μεταξύ των οικογενειών, οι αμέσως επόμενες συμβολίζουν το μίσος, το πάθος και την άγνοια. Οι τρεις τελευταίες συμβολίζουν την απελευθέρωση από τα τρία παραπάνω ψεγάδια.

Photo Source: www.nippon.com/en/features/jg00016/

Κούβα: Χορέψετε-χορέψετε

Στην Κούβα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που μοιράζονται οι καλεσμένοι στο γαμήλιο πάρτι έχουν ακόμη μια υποχρέωση. Εάν χορέψουν με τη νύφη, θα πρέπει να καρφιτσώσουν επάνω στο νυφικό της χρήματα. Μια παράδοση που στηρίζει διαχρονικά τα νέα ζευγάρια στο νέο τους ξεκίνημα αλλά και ένα γαμήλιο έθιμο αρκετά κοντινό με τη δική μας παράδοση. Στην Ελλάδα, ειδικά τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν αρκετά σύνηθες να χορεύει η νύφη και να της γεμίζουν οι συγγενείς το νυφικό με χρήματα και κοσμήματα, αντί για δώρο γάμου.

Photo Source: Daniel Seßler on Unsplash

Σκωτία: Μαύρο στη νύφη και τον γαμπρό

Τι κι αν ακούγεται σαν τον χειρότερο εφιάλτη μιας νύφης; Σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, συγγενείς και φίλοι τη μέρα πριν τον γάμο ετοιμάζουν τη νύφη και τον γαμπρό για τη νέα τους ζωή. Πώς; Απλώς τους επιτίθενται με σιρόπι, αλεύρι και στάχτη και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς και αυτό συμβολίζει όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι στη ζωή του!

Μαρόκο: 7 ημέρες είναι αρκετές;

Ξεκινώντας με pre-wedding πάρτι, την προετοιμασία αλλά και την ημέρα της γιορτής, ένας γάμος στο Μαρόκο κρατάει μέχρι και 7 ημέρες! Είναι σαν κάποιου είδους φεστιβάλ, χάρη στις εντυπωσιακές ενδυμασίες των παρευρισκομένων, την ασταμάτητη μουσική αλλά και τον συνεχή χορό με τη νύφη και τον γαμπρό. Σαν να μην είναι αρκετά όλα αυτά όμως, απαραίτητη για έναν γάμο στο Μαρόκο είναι και μια τελετή εξαγνισμού, που πραγματοποιείται σε χαμάμ. Η μέλλουσα νύφη, πριν τη γαμήλια τελετή επισκέπτεται ένα χαμάμ. Συνοδεύεται από τις φίλες και κάποιους συγγενείς και απολαμβάνουν την ημέρα σαν πραγματική ιεροτελεστία.

Όπως κι αν φανταζόμαστε τον γάμο των ονείρων μας, πάντα υπάρχουν γαμήλια έθιμα και παραδόσεις που γίνονται κομμάτι της προετοιμασίας! Μπορεί να μην ξέρεις ακόμη πώς θα ήθελες να είναι ο δικός σου γάμος ακριβώς ή να μην είσαι σίγουρος για τις παραδόσεις που θα ήθελες να ακολουθήσεις ως καλεσμένος. Εάν πάντως ψάχνεις ευχές για γάμο που έχεις να παρευρεθείς ξέρουμε πού θα βρεις τις πιο ωραίες ευχές!

RELATED POSTS

8 έθιμα γάμου από όλη την Ελλάδα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Ένα «ταξίδι» στην Ελλάδα μέσα από τα πιο ξεχωριστά γαμήλια έθιμα κάθε τόπου.

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press