Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για να παντρευτεί ένας άντρας. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με το άτομο που αγαπάει ή να δημιουργήσει μια οικογένεια με πολλά παιδιά. Το να παντρευτεί, βέβαια, μπορεί να κάνει καλό και στην υγεία του. Κι αυτό το λέμε με σιγουριά επειδή διαβάσαμε τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης που φέρει την υπογραφή του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, οι παντρεμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολύ.

Τι ακριβώς λέει η μελέτη

Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης -που προέκυψαν έπειτα από την ανάλυση στοιχείων 6.800 Αμερικανών, ηλικίας 45 έως 84 ετών– δείχνουν ότι οι εργένηδες που διαγιγνώσκονται με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε περίπου πέντε χρόνια μετά από τη διάγνωση σε σχέση με τους παντρεμένους, τους χήρους, τους διαζευγμένους και τους χωρισμένους, αλλά και με τις γυναίκες ανεξαρτήτως της οικογενειακής τους κατάστασης.

Πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι πρέπει να διεξάγουν μια άλλη μελέτη για να προσδιορίσουν τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η συσχέτιση μεταξύ της οικογενειακής κατάστασης ενός ανθρώπου και του κινδύνου θανάτου του από καρδιακή ανεπάρκεια. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ήδη καταλήξει σε μερικά πιθανά αίτια.

Το πιο σημαντικό από αυτά έχει να κάνει με τη θετική επιρροή της συντροφικότητας, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε έναν γάμο. Εκτός αυτής, ο γάμος δίνει σε έναν άντρα «υποστήριξη», μιας και του προσφέρει κάποιον για να τον «επιβλέπει» και να επηρεάζει τη συμπεριφορά του με θετικό τρόπο για την υγεία του, π.χ. μια σύζυγο που να μην τον αφήνει να παραγγέλνει κάθε βράδυ σουβλάκια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια χρόνια πάθηση χωρίς θεραπεία, που επηρεάζει περίπου 6,2 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βέβαια, το ότι δεν υπάρχει θεραπεία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα, όπως η βελτίωση της διατροφής, η τακτική άσκηση και, για τους άντρες, ο… γάμος. Άντρες, παντρευτείτε, λοιπόν, γιατί χανόσαστε!

Φωτογραφίες: Freepik-Κλειώ Ευθυμίου

RELATED POSTS

Ηλίας Γκότσης: Ο πιο περιζήτητος εργένης ντύθηκε γαμπρός!

Δείτε τον γοητευτικό personal trainer στο showroom του σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!