Σε αντίθεση με πολλές γυναίκες που ονειρεύονται τον γάμο τους από μικρά κορίτσια (σύμφωνα με τον αστικό μύθο τουλάχιστον), οι άντρες στην πλειοψηφία τους αργούν να σκεφτούν τον γάμο. Συνήθως, μάλιστα, συμβαίνει αναπάντεχα όταν νιώσουν ότι έχουν βρει πια την μία και μοναδική. Βέβαια, λίγες μέρες πριν από τον γάμο είναι λογικό να περνούν από το μυαλό σου διάφορες σκέψεις  -ίσως και να φρικάρεις λίγο- στην ιδέα της μονογαμίας. Γι’ αυτό σου έχουμε 10 λόγους για να παραμείνεις πιστός (see what we did there) στην απόφασή σου.
 

Η μονογαμία είναι fun! 

1. Βάλε παρωπίδες στη θεωρία που λέει ότι «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα»
Κάθε σχέση -και κατ’ επέκταση κάθε γάμος- είναι διαφορετική και είναι στο χέρι σας να μην την αφήσετε να βαλτώσει. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να συζούσατε πριν αποφασίσετε να παντρευτείτε ή να είστε χρόνια μαζί οπότε η σχέση σας έχει ήδη δοκιμαστεί. Ο γάμος είναι μια διαρκής προσπάθεια να κερδίζεις τον άλλον ξανά προτού καν τον χάσεις και συνήθως συνεπάγεται με την ολοκλήρωση και τη δημιουργία μιας οικογένειας.

2. Οι γυναίκες αλλάζουν μετά τον γάμο

Εμ… όχι; Η γυναίκα σου θα παραμείνει η ίδια. Εκτός αν εσύ αγνοούσες τα σημάδια εξαρχής…

Η έκφραση αυτού του γαμπρού: αξία ανεκτίμητη.

3. Δεν τελειώνει η ζωή σου, αναβαθμίζεται 

Μη βλέπεις τον γάμο σαν το «το τέλος της εργένικης ζωής σου» αλλά σαν την αρχή μιας νέας. Προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις σαν τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, ειδικά αν η οικογένεια είναι στα άμεσα σχέδιά σου. 

4. Μη λες «αντίο» στους φίλους σου 

Η καθιερωμένη έξοδος σας την Παρασκευή θα εξακολουθήσει να γίνεται. Αν πιστεύεις ότι η γυναίκα σου θα σου το απαγορεύει, μάλλον έχεις επιλέξει λάθος γυναίκα.

Μην γίνεις αυτός που χάθηκε επειδή παντρεύτηκε.

5. Το «εγώ» γίνεται «εμείς», αλλά επίσημα

Όπως σε κάθε σχέση, έτσι και στον γάμο, οφείλεις να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου, να σκέφτεσαι τις ανάγκες και τα «θέλω» του. Αυτό ισχύει και visa versa

6. Happy thoughts 

Το άγχος και η πίεση είναι πολύ κακοί σύμβουλοι. Έτσι, όταν οι «φωνές» τους κυριαρχούν στο μυαλό σου. Προσπάθησε να σκεφτείς τι ξεχώρισες στη μέλλουσα σύζυγό σου. Αν χαμογελάς όσο τη σκέφτεσαι, είσαι σε καλό δρόμο! 

Όταν τα συναισθήματα κυριαρχούν.

7. Γάμος = οικογένεια 
Όχι απαραίτητα ή τουλάχιστον όχι αμέσως. Μη νιώθεις την πίεση ότι αμέσως μετά από «σύζυγος» πρέπει να γίνεις και «πατέρας». Λογικά βρίσκεστε στην ίδια φάση με τη σύντροφό σου, οπότε αν δεν είσαι έτοιμος, ο οικογενειακός προγραμματισμός μπορεί να περιμένει μέχρι να είσαι. 
8. Μην παίρνεις παράδειγμα από τους γονείς σου 
Ή τον κολλητό σου που ο γάμος τους απέτυχε. Εσύ δεν είσαι εκείνοι, ούτε η σχέση σου είναι ίδια με τις δικές τους. 
It’s all about the attitude…

9. Ποιος είπε ότι η μονογαμία δεν είναι fun; 

Μάλιστα, ως παντρεμένος έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις σεξ από το αν ήσουν ελεύθερος. Επιπλέον, το σεξ με τη σύζυγό σου μπορεί να είναι πιο απολαυστικό, καθώς γνωρίζετε καλά τις ανάγκες του άλλου.

10. Οι παντρεμένοι άνδρες ζουν μέχρι και 10 χρόνια περισσότερο από τους εργένηδες

Τουλάχιστον σύμφωνα με το βιβλίο The Case for Marriage

Από τη συγκίνηση…

Plus one: Θα υπάρξει εύνοια στα οικονομικά σου. Όχι αστρολογικά, αλλά φορολογικά, αφού οι παντρεμένοι (και οι παντρεμένοι με παιδιά) έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις. 

Συμπερασματικά, έχουν γίνει πολλές έρευνες για τα οφέλη της μονογαμίας και του γάμου, όπως εκείνη του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που αποδεικνύει ότι οι παντρεμένοι έχουν λιγότερο άγχος και σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Μην ξεχνάς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του γάμου: τη συντροφικότητα, την ευκαιρία να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής με τη γυναίκα που ξεχώρισες. 

Διαβάστε επίσης… 

Πώς συμπεριφέρονται οι άντρες την ημέρα του γάμου τους, ανάλογα με το ζώδιό τους;

Τα 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο γάμο σου για να μην τα μετανιώσεις αργότερα!

10 κορυφαία tips για να διοργανώσετε τον δικό σας destination wedding αυτό το καλοκαίρι