Ας το παραδεχτούμε… η διοργάνωση ενός γάμου, με πολλούς ή λίγους καλεσμένους, απλού ή και glamorous, είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό task! Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν είσαι εργαζόμενη μέλλουσα νύφη και δεν έχεις έναν από μηχανής θεό (a.k.a wedding planner) δίπλα σου. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε διοργανώνοντας τον γάμο σας και είναι απόλυτα λογικό ένα, δύο ή πέντε πράγματα να ξεφύγουν από την προσοχή σας! Εμείς, όπως πάντα, είμαστε δίπλα σας για να σας τα υπενθυμίσουμε (αρκεί αυτή τη φορά να τα σημειώσετε κάπου).

1. Better safe than sorry

Φροντίστε να έχετε ένα δεύτερο πουκάμισο στην περίπτωση που το πρώτο λερωθεί ή ιδρώσετε. Το ίδιο ισχύει και για τη νύφη, που σίγουρα θα θελήσει να αποχωριστεί τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της και να τα αντικαταστήσει με ένα πιο άνετο ζευγάρι, που θα της επιτρέπει να χορεύει ανενόχλητη.

2. Cake love

Φυσικά, μπορείτε να κόψετε την τούρτα σύμφωνα με το έθιμο με ένα απλό μαχαίρι. Αν, όμως, θέλετε κάτι πιο fancy ή ιδιαίτερο, καλό θα ήταν να το ζητήσετε από την wedding planner ή τους υπεύθυνους του venue. Άλλωστε, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν πάντοτε τη διαφορά…

3. Food

Σίγουρα έχετε αφιερώσει χρόνο στην δοκιμή και την επιλογή των πιάτων που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκείνη την ημέρα για εσάς και να προνοήσετε ώστε να έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

yes-i-do-bride-forgets-13.jpg

4. Getting-ready attire

Έχετε περάσει μήνες αναζητώντας το ιδανικό νυφικό, τα τέλεια παπούτσια και τα πιο ταιριαστά αξεσουάρ. Όμως, τι θα φοράτε όσο το μακιγιάζ και το χτένισμά σας θα ετοιμάζονται; Χρειάζεστε κάτι άνετο, εύκολο να το αλλάξετε χωρίς να χαλάσετε τα μαλλιά και το makeup και ασφαλώς bridal!

5. The ring-barrier

Πάνω στον wedding πανικό, μπορεί εσείς να ξεχάσετε ακόμη και το πιο βασικό: τις βέρες σας! Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μοιραστείτε την ευθύνη με τον κουμπάρο ή κάποιον έμπιστο φίλο.

6. Details

Από την ημέρα του γάμου σας θα θέλετε να θυμάστε τις μικρές λεπτομέρειες που με τόσο κόπο προετοιμάσατε. Ανάμεσά τους και τα προσκλητήρια. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τυπώσετε μερικά επιπλέον για να τα φωτογραφίσει ο φωτογράφος εκείνη την ημέρα.

yes-i-do-bride-forgets-9.jpg

7. Tips

Όταν καθορίζετε τον γαμήλιο προϋπολογισμό με τον σύντροφό σας, υπολογίστε το ποσό που θα δώσετε ως tip στους επαγγελματίες του γάμου. Μπορεί να μοιάζει αμελητέο, όμως –πιστέψτε μας- δεν είναι.

8. Πληρωμές

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, όμως οι εξοφλήσεις των επαγγελματιών μπορούν να σας φορτώσουν με επιπλέον άγχος και ευθύνες, που αν μη τι άλλο δεν χρειάζεστε την ημέρα του γάμου σας. Καλό θα ήταν να διαχωρίσετε το ποσό που αναλογεί στον κάθε ένα και να το τοποθετήσετε σε διαφορετικά φακελάκια ήδη από την προηγούμενη μέρα.

yes-i-do-bride-forgets-84.jpg

9. Στολισμός

Ειδικά αν διοργανώνετε μόνοι σας τον γάμο σας θα πρέπει να προσλάβετε κάποιον για να αφαιρέσει τον στολισμό μετά το τέλος του γάμου. Πολλά venues αφήνουν το περιθώριο μιας ημέρας, ενώ άλλα αναλαμβάνουν οι ίδιοι την αφαίρεση της διακόσμησης.

yes-i-do-bride-forgets-45.jpg

10. Pet Love

Έχετε κατοικίδιο; Τότε θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον να το προσέχει, είτε παρευρεθεί είτε όχι στον γάμο σας.

yes-i-do-bride-forgets-12.jpg

11. No, I don’t

Θυμάστε το να συζητήσετε με τους επαγγελματίες όλα όσα θέλετε για την ημέρα του γάμου σας, όμως, ξεχνάτε το να υπογραμμίσετε εκείνα που δεν σας αρέσουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε στον DJ μια λίστα με τα κομμάτια ή τα είδη μουσικής που δεν θέλετε με τίποτα να παίξουν στον γάμο σας!

yes-i-do-bride-forgets-18.jpg

12. Ορίστε κάποιον υπεύθυνο για τα δώρα

Εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία ή δικό σας άνθρωπο, ο οποίος θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα γαμήλια δώρα. Δηλαδή για τη συγκέντρωση, τη μεταφορά και την ασφάλειά τους. Σημαντικό και άκρως απαιτητικό καθήκον!

13. Πιείτε νερό και τσιμπήστε κάτι

Κι όμως, οι περισσότερες νύφες ξεχνούν να φάνε, ακόμα και να πιούν νερό την ημέρα του γάμου τους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αδυναμία ή αδιαθεσία. Βάλτε ένα reminder στο κινητό ή ζητήστε από τη μαμά σας να σας το υπενθυμίζει.

Κάπου ανάμεσα στο wedding chaos, θυμηθείτε να αφήσετε ένα όμορφο σημείωμα στον αγαπημένο σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε όσους εργάστηκαν για να έχετε τον γάμο των ονείρων σας, αφήνοντας ένα review λίγες ημέρες μετά.

Διαβάστε επίσης… 

Και τώρα, τι γράφουμε στο προσκλητήριο γάμου; Ένας πλήρης οδηγός

Micro weddings: Τι σημαίνει η νέα τάση στους γάμους του 2020;

Wedding Trivia | Έθιμα, παραδόσεις και άλλα τέτοια…