Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Αν είστε αρκετά χρόνια μαζί με τον σύντροφό σας ίσως σκέφτεστε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε το επόμενο βήμα και να συγκατοικήσετε. Μπορεί να ακούγεται υπέροχο να ξυπνάτε κάθε πρωί ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά είστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη δέσμευση; Ποια είναι τα σημάδια ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση (κυριολεκτικά!) για εσάς;

Φωτογραφία από @master1305 (Freepik)

Έχετε καλή επικοινωνία

Το μεγαλύτερο σημάδι ότι είστε έτοιμοι να μετακομίσετε μαζί είναι ότι έχετε φτάσει στο μέρος όπου επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Είναι κρίσιμο για κάθε σχέση το ένα άτομο να μιλάει και το άλλο να ακούει. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε ακόμη περισσότερο όταν ζήσετε μαζί, επομένως είναι σημαντικό να αποκτήσετε σωστά αυτήν την ικανότητα.

Δέχεστε ο ένας τον άλλον

Για να είναι επιτυχημένη μια τόσο στενή σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να αποδεχτούν πλήρως ο ένας τον άλλον. Θα μάθετε περισσότερα πράγματα για τον σύντροφό σας μόλις ζήσετε μαζί και μοιραστείτε έναν χώρο, επομένως είναι καλύτερο να αποδεχτείτε ότι είναι διαφορετικό άτομο με ατομικές ανάγκες και συναισθήματα.

Φωτογραφία από Pixabay

Μιλήστε με ειλικρίνεια

Εάν δεν μπορείτε καν να μιλήσετε ξεκάθαρα για τη συγκατοίκηση, δεν είναι καλό σημάδι. Πρέπει να είστε σε θέση να είστε απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ σας. Δηλώστε τι θέλετε και γιατί το θέλετε. Και πάλι, ακούστε τι λέει ο σύντροφός σας. Ακούστε τις λέξεις, την ενέργεια πίσω από τις λέξεις και κάνετε ερωτήσεις εάν δεν είστε σίγουροι.

Να είστε ανεξάρτητοι

Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε και οι δύο ισορροπημένες ζωές προτού μετακομίσετε μαζί. Κάθε άτομο χρειάζεται να έχει τον δικό του, ανεξάρτητο χρόνο και χώρο. Το να έχετε τους δικούς σας φίλους και τα δικά σας ενδιαφέροντα και χόμπι είναι επίσης σημαντικό. Έτσι θα μια έχετε υγιή ζωή, τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι σας.

Φωτογραφία από HiveBoxx (Unsplash)

Έχετε τα ίδια «θέλω»

Πριν προχωρήσετε μαζί, είναι σημαντικό να καθορίσετε τι σημαίνει να είστε σε μια σχέση και να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Δείχνετε την αγάπη σας αγοράζοντας δώρα ο ένας στον άλλο ή στέλνοντας μηνύματα όλη την ημέρα; Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να συζητούν για τον τρόπο που εκφράζουν την αγάπη τους. Έτσι, δεν θα μπείτε σε ατελείωτες μάχες επειδή έχετε πολύ διαφορετικές προσδοκίες.

Yes I Do Note: Κάθε φορά που διαφωνείτε για κάτι, κοιτάξτε πρώτα τον εαυτό σας πριν κατηγορήσετε τον σύντροφό σας. Γιατί είστε αναστατωμένοι; Ποιες ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται και γιατί έχετε αυτή την αντίδραση; Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να επικοινωνείτε με αγάπη, χωρίς να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον, και θα σημειώσετε πολύ μεγαλύτερη πρόοδο.

Must Read:

Μήπως ήρθε η στιγμή να αρραβωνιαστείτε; 5 σημάδια που θα σε βάλουν σε σοβαρές σκέψεις

Πολυσυντροφικότητα | Είναι η νέα τάση στις σχέσεις;

Wedding statistics: Ο πιο δημοφιλής μήνας για να παντρευτείς και άλλες ενδιαφέρουσες στατιστικές

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!