Η λίστα καλεσμένων ενώ στην αρχή μοιάζει φαινομενικά με μια εύκολη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της θα ανακαλύψετε κάτι πολύ σημαντικό! Ότι τελικά η φράση όλοι οι καλοί χωράνε δεν απευθύνεται στους γάμους και ειδικά στον δικό σας. Αν έχετε ήδη φτάσει με τον / την σύντροφό σας στο νούμερο 836 ήρθε η ώρα να τον μειώσετε κατά πολύ. Σήμερα στο Yes I Do συγκεντρώσαμε κάποια πολύ σημαντικά tips που σας βοηθήσουν να φτιάξετε την τέλεια λίστα χωρίς να αφήσετε εκτός τους πιο σημαντικούς σας ανθρώπους αλλά να διαγράψετε άλλους χωρίς τύψεις. 

Επιχείρηση Wedding Guestlist

Αρχικά βάλτε έναν πλαφόν στους καλεσμένους και προσπαθήστε στη συνέχεια να μην το ξεπεράσετε κατά πολύ. Επίσης θυμηθείτε πως κάθε καλεσμένος ενδέχεται να φέρει τον plus one μαζί του. Ξεκινήστε λοιπόν πρώτα από κοινού να φτιάξετε δύο διαφορετικές λίστες και κατά προτίμηση σε excel με τους ανθρώπους που έχετε σκεφθεί. Στη συνέχεια τσεκάρετε τα διπλά ονόματα και περάστε τα στην τελική λίστα. Προηγουμένως μπορείτε να έχετε δώσει την άδεια στους γονείς σας να κάνουν μια λίστα αυστηρά των 10 ατόμων- η κάθε οικογένεια – την οποία φυσικά θα έχετε εγκρίνει εσείς. Το ίδιο ισχύει και με τους κουμπάρους. 

Στη συνέχεια μαρκάρετε εκείνους που δεν το διαπραγματεύεστε να λείπουν από την τόσο σημαντική σας στιγμή. Εδώ ενδέχεται να υπάρξουν παζάρια, όμως πρέπει να πολεμήσετε σκληρά για να τους εξασφαλίσετε μια θέση στο wedding πάρτι.

Ποιος θα περάσει στην τελική λίστα;

Εκείνοι που φεύγουν σίγουρα από τη λίστα

– Φίλοι που έχετε να τους μιλήσετε από το νηπιαγωγείο

– Συνεργάτες στη δουλειά που δεν είστε και τόσο κοντά

– Απλοί γνωστοί ή φίλοι φίλων

– Υποχρεώσεις γονέων και οικογένεια που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ

– Γιατροί, κομμωτές, γυμναστές (μόνο σε περίπτωση που δεν έχετε σχέσεις)

– Φίλοι που δεν έχουν γνωρίσει το άλλο σας μισό (αυτοί μπαίνουν στο ερωτηματικό)

– Γονείς φίλων που τους έχετε πει μια φορά ένα γεια

– Πρώην φίλοι / φίλες – δεν χωράει καν συζήτηση περί αυτού

Δεν χρειάζεται ο γάμος σας να γίνει ένα γεγονός για το οποίο θα μιλάνε όλοι. Το μόνο που πρέπει να σας νοιάζει είναι να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να είναι εκεί, που ήταν δίπλα σας από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος και με τους οποίους θέλετε να γιορτάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Διαβάστε επίσης…

Το αλφαβητάρι του γάμου, από το Α ως το Ω

Ποιος πληρώνει τι στον γάμο;

Και τώρα, τι γράφουμε στο προσκλητήριο γάμου; Ένας πλήρης οδηγός