Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας έχει ξεκινήσει… Οι bridal προετοιμασίες βρίσκονται στο peak τους κι εσείς πρέπει να τακτοποιήσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Σταματήστε ό,τι κάνετε για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας! Είναι η στιγμή που περιμένατε εδώ καιρό, σας αξίζει να λάμψετε και θα το κάνετε! Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο πρόσωπό μας και το μέσο για να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας χωρίς να χρειαστεί να εκφραστούμε με λόγια. Τη στιγμή που θα συναντήσετε τον αγαπημένο σας λίγο πριν ενώσετε τις ζωές σας για πάντα, τα μάτια σας είναι εκείνα που θα «μαρτυρήσουν» την απερίγραπτη ευτυχία που νιώθετε.

Φωτογραφία από @freepic.diller (Freepik)

Αν λοιπόν θέλετε να ακτινοβολείτε φρεσκάδα και νεανικότητα τη μεγάλη ημέρα, αλλά να αναδείξετε και το νυφικό μακιγιάζ σας, δεν έχετε παρά να προσθέσετε στη bridal checklist σας την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής που ανανεώνει συνολικά την όψη του προσώπου και χαρίζει έντονο και λαμπερό βλέμμα. Όπως εξηγεί στο Yes I Do ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος, MD, πρόκειται για μια πολύ απλή επεμβατική διαδικασία με εγγυημένα αποτελέσματα, που δεν περιορίζονται απλώς στην περιοχή των ματιών, αφού μετά την επέμβαση η ανανέωση είναι έκδηλη σε ολόκληρο το πρόσωπο, ενώ το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει που οφείλεται η νεοαποκτηθείσα αυτή φρεσκάδα.

Φωτογραφία: G Wedd Fotografia by George Bouzakis

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, καθώς προσφέρει εγγυημένα και πολύ φυσικά αποτελέσματα, έχει ταχύτατη αποθεραπεία, αόρατες τομές και υψηλότατα επίπεδα ασφαλείας. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ένα ή και στα δύο μάτια ταυτόχρονα, ανάλογα με το πού εντοπίζεται το πρόβλημα, αν και συνήθως προτιμάται η παρέμβαση και στα δύο μάτια για να υπάρχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι τύποι της επέμβασης;

Η επέμβαση χωρίζεται στη βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου και στη βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου περιλαμβάνει μία τομή μέσα στη φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου, απ’ όπου και απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και λίπους από την περιοχή, ώστε αυτό να μη βαραίνει και να μην παρατηρείται η εικόνα ενός κλειστού και κουρασμένου ματιού, που κάνει το άτομο συχνά να δείχνει ακόμη και μεγαλύτερο από την ηλικία του. Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου γίνεται με τομή εσωτερικά του βλεφάρου, απ’ όπου και αφαιρείται ή ανακατανέμεται το περιττό λίπος στο κάτω βλέφαρο που ευθύνεται για τις αντιαισθητικές σακούλες και τα πρηξίματα στην περιοχή. Σε περίπτωση που συνυπάρχει και περίσσεια δέρματος προς αφαίρεση από το κάτω βλέφαρο, τότε αυτή απομακρύνεται μέσα από μία αδιόρατη τομή ακριβώς στο όριο των βλεφαρίδων.

Φωτογραφία από @Racool_studio (Freepik)

Πόσος χρόνος χρειάζεται για αποθεραπεία

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι σχεδόν άμεση, ενώ η χρήση παγωμένων επιθεμάτων για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες μειώνει την πιθανότητα για σχηματισμό οιδήματος και εκχυμώσεων. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει ακόμη και 2-3 ημέρες μετά το χειρουργείο, ανάλογα πάντα με το είδος της εργασίας, ενώ για να φορέσετε ξανά φακούς επαφής θα πρέπει να περιμένετε περίπου 2 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μόλις υποχωρήσει το οίδημα, ενώ ύστερα από περίπου έναν μήνα θα είστε έτοιμες να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας πιο ανανεωμένες από ποτέ!

Shine brides-to-be!

RELATED POSTS

Χρήστος Μεγαπάνος, MD | Συνέντευξη με τον πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύονται τυφλά οι brides-to-be

Ένας από τους πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με πλήθος βραβεύσεων στο ενεργητικό του.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press