Ποιες αισθητικές επεμβάσεις προτιμούν οι νύφες ενόψει του γάμου τους; Πόσο καιρό πριν χρειάζεται να υποβληθούν σε αυτές και τι επιλογές έχουν στη διάθεσή τους οι grooms-to-be που επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα τους; Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος, MD, δίνει χωρίς υπεκφυγές όλες τις απαντήσεις στο Yes I Do.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NIKOS ZIKOS

Κύριε Μεγαπάνο, είστε ένας από τους πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με πλήθος βραβεύσεων στο ενεργητικό σας. Πώς αισθάνεστε που βοηθάτε τον κόσμο να νιώθει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του;

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να νιώθει, αλλά και να φαίνεται κανείς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Αυτό είναι και το δικό μας έργο. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική και η αισθητική ιατρική στοχεύουν πάντα στο να βοηθούν τους ανθρώπους να διορθώσουν ό,τι τους «ενοχλεί» στην εικόνα τους και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους, που είναι άλλωστε το βασικό ζητούμενο. Όταν νιώθουμε εμείς καλά με την εικόνα μας, δεν έχει καμία σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να αποκτήσει καλοσχηματισμένους γλουτούς; Υπάρχει ιδανική ηλικία για να το κάνει;

Η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική τεχνική παγκοσμίως είναι η BBL (Brazilian Butt Lift), η οποία χρησιμοποιεί το αυτόλογο λίπος που περισσεύει σε κάποια σημεία του σώματος για να προσδώσει τον επιθυμητό όγκο και την κατάλληλη προβολή στην περιοχή των γλουτών. Η αφαίρεση του λίπους σε εμάς πραγματοποιείται με το σύστημα Vaser και η επανατοποθέτησή του στους γλουτούς γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ φυσικό και με διάρκεια.

Ας μιλήσουμε για το στήθος… Ποια τεχνική επιλέγεται πιο συχνά για την αυξητική στήθους;

Το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους πρέπει να είναι απολύτως φυσικό και γι’ αυτό καθοριστικό ρόλο στην τεχνική και το ένθεμα που θα επιλεχθεί, παίζει ο σωματότυπος της γυναίκας. Η τεχνική Dual Plane θεωρείται η πιο ασφαλής και με τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού το εμφύτευμα τοποθετείται κατά το ήμισυ κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και την περιτονία του και κατά το ήμισυ κάτω από τον μαζικό αδένα, εξασφαλίζοντας ακόμα πιο φυσική εικόνα, ελαχιστοποίηση του κινδύνου σχηματισμού ρικνωτικής κάψας και μειωμένη αποθεραπεία. Πρόκειται για μια τεχνική «ελάχιστης τομής», που επιτυγχάνει παράλληλα και μια ελαφρά ανόρθωση του στήθους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξητική στήθους: Ο μετρ της πλαστικής χειρουργικής Χρήστος Μεγαπάνος, MD, και η τεχνική Dual Plane θα σας κάνουν να πείτε «yes, I do»!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FREEPIK @freepic.diller

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις προσώπου επιλέγουν συχνότερα οι νύφες πριν από τον γάμο τους;

Κάθε νύφη έχει διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες ανάλογα με την εικόνα, τη διάθεση και την ηλικία της. Γενικά, η βλεφαροπλαστική και το Nano Lift είναι δύο επεμβάσεις που επιλέγουν συχνά οι brides-to-be, αλλά και η ρινοπλαστική, καθώς η ημέρα του γάμου αποτελεί την ιδανική αφορμή να διορθώσουν κάτι που τις νοχλούσε πάντα στην εικόνα του προσώπου τους.

Ποιο είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα ώστε μια νύφη να υποβληθεί σε μια αισθητική επέμβαση πριν από τον γάμο;

Αυτό εξαρτάται καθαρά από την επέμβαση στην οποία θέλει να προχωρήσει, καθότι άλλο χρόνο αποθεραπείας απαιτεί μια τοπική λιποαναρρόφηση με Vaser και άλλο χρόνο ένα Full Facelift. Σίγουρα πάντως, εφόσον μιλάμε για χειρουργική επέμβαση, καλό είναι να αποφασίζεται αρκετά νωρίτερα, ώστε να υπάρχει περιθώριο πλήρους ανάρρωσης και τελειοποίησης του αποτελέσματος μέχρι τη μεγάλη ημέρα.

Παρατηρούμε ότι οι άνδρες σήμερα είναι όλο και πιο «ανοιχτοί» στις αισθητικές επεμβάσεις, ισχύει; Ποιος είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που σας επισκέπτονται;

Φυσικά και ισχύει, αφού, όσο περνούν τα χρόνια και αίρονται τα «ταμπού», τόσο ο σύγχρονος άνδρας καταλαβαίνει πως έχει το ίδιο ακριβώς δικαίωμα με τη γυναίκα στη φροντίδα του εαυτού του. Οι πιο συχνές επεμβάσεις μεταξύ των ανδρών είναι η βλεφαροπλαστική όσον αφορά το πρόσωπο και η λιποαναρρόφηση, ιδίως όταν συνοδεύεται από γράμμωση, όσον αφορά το σώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγαπάνος, MD: Ο πλαστικός χειρουργός που απογειώνει το βλέμμα κάθε bride-to-be

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FREEPIK @teksomolika

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σας;

Σίγουρα η χειρουργική είναι ένας απαιτητικός τομέας με πολλαπλές δυσκολίες. Για εμένα, καθώς είμαι ένας άνθρωπος αρκετά τελειομανής, η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο να μπορώ πάντα να ανταποκρίνομαι στα υψηλά standards που ο ίδιος θέτω στον εαυτό μου. Κάθε ασθενής είναι μοναδικός για εμένα και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να του προσφέρω κάτι λιγότερο από το απολύτως καλύτερο.

Ποια είναι η αισθητική επέμβαση με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις κλινικές σας;

Φημιζόμαστε για την επιτυχημένη εφαρμογή αρκετών διαφορετικών και εξαιρετικά πρωτοποριακών τεχνικών, άλλωστε πιστεύουμε πάρα πολύ στην καινοτομία και την εξέλιξη, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά μας. Αν πρέπει ωστόσο να επιλέξω μία, αυτή είναι η τεχνική λιποαναρρόφησης Vaser Lipo HD. Είμαστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που την εφάρμοσαν και μετράμε ήδη χιλιάδες επιτυχημένα περιστατικά.

Η Vaser Lipo HD αφαιρεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, με ελάχιστο τραυματισμό και αποθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη σμίλευση του σώματος και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες χαλάρωσης του δέρματος. Είναι μια τεχνική με αξιόλογα αποτελέσματα και τεράστια ποσοστά ασφάλειας όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο χειρουργό με εμπειρία στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί και κλινικές στην Ελλάδα. Με ποια κριτήρια θα πρέπει να γίνεται η σωστή επιλογή γιατρού;

Υπάρχουν υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο ενδιαφερόμενος. Είναι σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός, όπως άλλωστε και ο κάθε γιατρός, να μας ταιριάζει ως άνθρωπος. Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας σε ένα πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο και σε έναν καταξιωμένο γιατρό, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τους κανόνες ασφαλείας, που δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας, που συνεργάζεται με τους κορυφαίους ιατρικούς προμηθευτές του χώρου, που μας αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον και είναι πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Τελικά, υπάρχουν όρια στις αισθητικές επεμβάσεις;

Σαφώς και υπάρχουν όρια που καθορίζονται από την ίδια τη φύση. Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα της αισθητικής χειρουργικής και ιατρικής ασπάζεται την άποψη του φυσικού αποτελέσματος και, ακόμα κι αν ο ενδιαφερόμενος επιμένει, ο χειρουργός θα πρέπει να «βάζει φρένο» σε παράλογες και επικίνδυνες απαιτήσεις.

Cover photo: Freepik @freepic.diller

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS