Το καθαρό, ξεκούραστο βλέμμα αποτελεί βασικό μέλημα κάθε bride-to-be που θέλει να λάμπει την ημέρα του γάμου της. Όμως, το νυφικό μακιγιάζ δεν αρκεί πάντα για να κάνει θαύματα. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος, MD, με τη μέθοδο της βλεφαροπλαστικής, υπόσχεται να σας κάνει να δείτε τον έγγαμο βίο με «άλλα μάτια».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: G WEDD FOTOGRAFIA BY GEORGE BOUZAKIS

Get a fresh (bridal) look

Η περίοδος των γαμήλιων προετοιμασιών είναι αρκετά απαιτητική, γεγονός που συχνά γίνεται εμφανές στην περιοχή των ματιών. Ένα βαρύ και κουρασμένο βλέμμα μπορεί να κάνει μια μέλλουσα νύφη να δείχνει μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία της. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πρώτες σε ζήτηση αισθητικές επεμβάσεις πριν από τη μεγάλη ημέρα, η οποία εγγυάται πολύ φυσικά αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι μια μέθοδος που επιλύει λειτουργικά προβλήματα, όπως η δυσκολία στην όραση από την έντονη συσσώρευση λίπους, τη μεγάλη χαλάρωση στο άνω βλέφαρο, αλλά και από κατασκευαστικά προβλήματα των ματιών σε πολύ νέους ανθρώπους.

Please, have a glance!

Η βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και διακρίνεται σε βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου, κάτω βλεφάρου ή συνδυασμό και των δύο επεμβάσεων. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου πραγματοποιείται με τομή στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, από όπου αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, η οποία ευθύνεται για τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών. Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου πραγματοποιείται με τομή είτε μέσα από το βλέφαρο, εάν χρειάζεται μόνο αφαίρεση ή ανακατανομή του τοπικά συσσωρευμένου λίπους που ευθύνεται για τις «σακούλες», είτε εξωτερικά ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, εάν πρέπει συγχρόνως να αφαιρεθεί και περίσσεια δέρματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: DMYTRO_SIDELNIKOV/FREEPIK

Ανάρρωση… in the blink of an eye

Η επιστροφή στις γαμήλιες προετοιμασίες και τις καθημερινές δραστηριότητες μετά την επέμβαση είναι εξαιρετικά άμεση. Συνήθως παρουσιάζονται οίδημα και εκχυμώσεις που σταδιακά υποχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η συχνή εφαρμογή παγωμένων επιθεμάτων μειώνει αισθητά το πρήξιμο. Ανάλογα φυσικά με το είδος της εργασίας, η επιστροφή μπορεί να γίνει 2-3 ημέρες μετά το χειρουργείο, ενώ οι φακοί επαφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά ύστερα από 1-2 εβδομάδες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πλήρως ορατό περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση και είναι τόσο φυσικό, που κανείς από τους καλεσμένους σας δεν θα καταλάβει πως η ανανεωμένη όψη σας είναι απόρροια χειρουργικής παρέμβασης.

Yes I Do Note: Οι τομές είναι αδιόρατες αφού «κρύβονται» από την ίδια τη φυσιολογία του ματιού και εξαφανίζονται προοδευτικά, καθώς η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από καλή αιμάτωση και υψηλή δυνατότητα επούλωσης.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

RELATED POSTS