Γίνεται μόλις μία εβδομάδα πριν από τον γάμο να αποκτήσετε λαμπερό, ξεκούραστο βλέμμα που θα μαρτυρά την ευτυχία που σας πλημμυρίζει εν αναμονή της πιο ευτυχισμένης ημέρας της ζωής σας; Η απάντηση είναι «ναι» χάρη στον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο, MD που με τη βραβευμένη με Silver award (Medical Beauty Awards 2023) τεχνική της βλεφαροπλαστικής, υπόσχεται να σας χαρίσει βλέμμα που ακτινοβολεί.

Photo: G Wedd Fotografia by George Bouzakis

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα η πρώτη που αντανακλά τα σημάδια του χρόνου. Έτσι, οι πρώτες περιοφθαλμικές ρυτίδες, η χαλάρωση των βλεφάρων, οι γνωστές μας «σακούλες» και η κουρασμένη όψη των ματιών κάνουν αρκετά νωρίς την εμφάνισή τους στο πρόσωπο. Brides-to-be, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

First things first…

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι κατά κοινή παραδοχή μια αρκετά «απλή» επέμβαση, με πολύ φυσικά αποτελέσματα και αόρατες τομές, πάντα υπό την προϋπόθεση πως διενεργείται από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, η οποία και αναστρέφει εύκολα τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών, ανανεώνει συνολικά το πρόσωπο και χρειάζεται πολύ σύντομη αποθεραπεία.

Φωτογραφία από @freepic.diller (Freepik)

Let’s talk about the process…

Η πιο σύγχρονη εξέλιξη της βλεφαροπλαστικής σήμερα είναι η Laser Cut Βλεφαροπλαστική. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί στο έπακρο την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και το ειδικό laser νυστέρι για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες τομές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη αιμορραγία, καθώς το laser «κόβει» και «καίει» ταυτόχρονα, πράγμα που προκαλεί μια ελαφρά αιμόσταση και σύσφιξη των ιστών στην περιοχή της εφαρμογής.

Πέρα από το είδος του νυστεριού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το laser, οι νέες τεχνικές πρεσβεύουν το απόλυτα προσωποποιημένο και φυσικό αποτέλεσμα και διακρίνονται σε Άνω Βλεφαροπλαστική και Κάτω Βλεφαροπλαστική, αν και συνήθως γίνεται συνδυασμός και των δύο για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Φωτογραφία από @master1305 (Freepik)

Η Άνω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, από όπου αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, που ευθύνεται για τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών. Η Κάτω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή είτε μέσα από το βλέφαρο, εάν χρειάζεται μόνο αφαίρεση ή ανακατανομή του τοπικά συσσωρευμένου λίπους που ευθύνεται για τις «σακούλες», είτε εξωτερικά ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, εάν πρέπει συγχρόνως να αφαιρεθεί και περίσσεια δέρματος.

Οι τομές στην ουσία είναι αόρατες, αφού κρύβονται από την ίδια τη φυσιολογία του ματιού, και εξαφανίζονται προοδευτικά, καθώς η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από καλή αιμάτωση και υψηλή δυνατότητα επούλωσης.

Yes I Do Info:

  • Διάρκεια επέμβασης: 1 ώρα
  • Χρόνος αποκατάστασης: 6 ημέρες
  • Αναισθησία: Τοπική
  • Επίπεδο πόνου: Χαμηλό

RELATED POSTS