Όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε για την ημέρα του γάμου σας -από τα μικρά μπουκέτα που θα κρατούν τα παρανυφάκια μέχρι τις μπουτονιέρες του γαμπρού και του κουμπάρου, αλλά ειδικά για τη νυφική ανθοδέσμη, χρειάζεται να είναι πολύ ανθεκτικά ώστε να μη χάσουν γρήγορα τη φρεσκάδα τους – ειδικά αν πρόκειται για καλοκαιρινό γάμο όπως αυτοί που έρχονται!

Instagram @hannah_costello 

Παρακάτω σας δείχνουμε ποια λουλούδια δεν πρέπει να επιλέξετε για τη νυφική ανθοδέσμη και με ποια να τα αντικαταστήσετε.

Στεφανωτή

Αυτό το ευαίσθητο λουλούδι έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής και τείνει να χάνει τη φρεσκάδα του κατά την επαφή. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίζεται με προσοχή, γεγονός που δεν το καθιστά την ιδανική επιλογή για μια ανθοδέσμη που θα κρατάτε τόσες πολλές ώρες. Προτιμήστε τις ορχιδέες dendrobium. Πρόκειται για μία πιο ανθεκτική εναλλακτική λύση που μοιάζει αρκετά με τη στεφανωτή και θα σας απαλλάξει από το περιττό άγχος.

Φωτογραφία από Laura Ockel (Unsplash)

Παπαρούνα

Οι παπαρούνες απαιτούν πολύ χρόνο για να ανθίσουν. Εάν δεν έχουν ανοίξει τη στιγμή που πρέπει να τοποθετηθούν στη νυφική ανθοδέσμη σας, θα το κάνει αναγκαστικά ο υπεύθυνος του στολισμού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κακομεταχείριση του λουλουδιού. Οι ζέρμπερες ή τα γαρίφαλα προσφέρουν ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φωτογραφία από Lida (Pexels)

Γαρδένια

Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο λουλούδι που μπορεί εύκολα να μαραθεί. Καλό θα ήταν να μην το επιλέξετε, παρά το υπέροχο άρωμα που μπορεί να προσφέρει στο νυφικό μπουκέτο σας. Τα λευκά τριαντάφυλλα ή ο λυσίανθος  αποτελούν εξίσου κομψή επιλογή και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Φωτογραφία από Ben Soedjono (Pixabay)

Ντάλια XLarge

Είναι όμορφη, εξωτική και μπορείς να τη συναντήσεις σε διάφορα χρώματα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να μαραθεί.  Ένα πιο μικρό μέγεθος ντάλιας αποτελεί πιο ασφαλή επιλογή για τη νυφική ανθοδέσμη σας.

Φωτογραφία από Micheile Henderson (Unsplash)

YES I DO TIP: Αν υπάρχει κάποιο άλλο λουλούδι που αγαπάτε και θέλετε να συμπεριλάβετε στη νυφική ανθοδέσμη σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πόσο ευαίσθητο είναι στις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και στις πολλές μετακινήσεις την ημέρα του γάμου (από το ανθοπωλείο στην εκκλησία κι από εκεί στον χώρο της δεξίωσης). Ο flower expert που έχετε επιλέξει για την ημέρα του γάμου σας, είναι αυτός που θα σας κατευθύνει περαιτέρω ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Πηγή: marthastewart.com

Must Read:

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Οι 10+3 καλύτεροι floral artists για τον γάμο σας

Πώς θα είναι οι ανθοδέσμες του 2021; Όλες οι νέες τάσεις

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!