Σύμβολα της υπόσχεσης, της ένωσης και της αιώνιας αγάπης, οι βέρες κατέχουν ξεχωριστή θέση στη γαμήλια τελετή. Και αν η διαδικασία επιλογής παίρνει το δικό της χρόνο, σκέψη και ενέργεια από το ζευγάρι, η διαδικασία ανταλλαγής τη στιγμή του μυστηρίου πέφτει στους υπερήφανους ώμους του κουμπάρου ή της κουμπάρας.

Αν πρόκειται σύντομα να βρεθείς σε αυτήν την θέση και αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι αυτό που έχεις να κάνεις, συνέχισε να διαβάσεις. Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε όλες τις λεπτομέρειες που θα χρειαστείς για να είσαι ένας πραγματικός… άρχοντας των δαχτυλιδιών!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  |  samantha-gades (unsplash)

Όλα ξεκινούν από το τραπέζι μπροστά στο οποίο στέκεται το ζευγάρι και συμβολίζει την Αγία Τράπεζα. Πάνω του τοποθετείται το Ευαγγέλιο και πάνω στο Ευαγγέλιο τοποθετούνται τα δαχτυλίδια των νεόνυμφων και τα στέφανα.
Την αρχή κάνει ο ιερέας, σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού με τις βέρες στο Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια, θα γυρίσει προς το ζευγάρι και θα ευλογήσει τρεις φορές τον καθένα με τις βέρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ |  denny-muller (unsplash)

Εδώ, λοιπόν, μπαίνεις εσύ, αφού –φυσικά- έχεις φροντίσεις να αφήσεις σε κάποιον φίλο που στέκεται κοντά σου τη λαμπάδα που θα κρατάς.
Έπειτα, παίρνεις τις βέρες και τις βάζεις στα ακροδάχτυλα των κουμπάρων σου, στο τρίτο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Θυμήσου να έχεις τα χέρια σου σταυρωμένα περίπου κοντά στον καρπό, με το δεξί σου χέρι από κάτω και το αριστερό από επάνω.
Στη συνέχεια, τραβάς τις βέρες από τα ακροδάχτυλα τους και κάνεις την αλλαγή, φέρνεις, δηλαδή, το δεξί σου χέρι από πάνω και το αριστερό από κάτω, πάντα κρατώντας τις βέρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  |  denny-muller (unsplash)

Τις τοποθετείς και πάλι στα ακροδάχτυλά τους για 1-2 δευτερόλεπτα.
Τις αλλάζεις για τρίτη και τελευταία φορά, σταυρώνοντας και πάλι τα χέρια και τις σπρώχνεις στο δάχτυλό τους.

Και κάπου εδώ, το έργο σου μέχρι εκείνο το σημείο έχει ολοκληρωθεί. Μπορείς να επιστρέψεις στη θέση σου και να απολαύσεις το υπόλοιπο μυστήριο… με ή χωρίς δάκρυα στα μάτια.

Must Read:

Γίνεσαι κουμπάρα ή κουμπάρος; Μάθε πως να αλλάξεις ΣΩΣΤΑ τα στέφανα!

Wedding details: Τι συμβολίζουν τα στέφανα στο μυστήριο του γάμου;

Wedding FAQs | Τι κάνουμε τις λαμπάδες μετά το μυστήριο του γάμου;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!