Καμιά φορά στη ζωή, ακριβώς όπως και στις ταινίες, οι «δεύτεροι ρόλοι» είναι καταλυτικής σημασίας. Ένας τέτοιος ρόλος είναι και αυτός της κουμπάρας.

 

Η φίλη από παλιά

Κάποτε ήταν η καλύτερή σας φίλη κι είχατε δώσει μια υπόσχεση. Στο όνομα της φιλίας αυτής, την επιλέγετε για κουμπάρα. Πολύ συγκινητικό και έντιμο, θέλει όμως προσοχή. Μήπως υπάρχει λόγος που δεν είστε ακόμα τόσο καλές φίλες;

Φωτογραφία από KoolShooters (Pexels)

Η «συνοδός» του κουμπάρου

Ο κουμπάρος, που είναι κολλητός του μέλλοντα συζύγου σας, λίγο πριν τον γάμο εμφανίζει συνοδό – κουμπάρα χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Που σημαίνει πως αν δεν μακροημερεύσει το ζευγάρι θα έχετε μια κουμπάρα που μπορεί και να μην ξαναδείτε ποτέ στη ζωή σας. Παρ’ όλα αυτά προς το παρόν είναι η «κουμπάρα» σας και πρέπει να φέρεστε αναλόγως.

Η κουμπάρα «καλεσμένη»

Δεν συμμετέχει καθόλου στις προετοιμασίες, είναι γενικώς απούσα, αδιαφορεί για τα πάντα κι εμφανίζεται μόνο στον γάμο. Ακριβώς όπως μια οποιαδήποτε καλεσμένη.

Η κουμπάρα «από υποχρέωση»

Συνέβαινε κυρίως παλιότερα, αλλά τώρα ελπίζουμε πως έχει εξαλειφθεί εντελώς το φαινόμενο. Παρ’ όλα αυτά σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως «εξωγενείς» παράγοντες σας επιβάλλουν κουμπαριά, απλώς μην το δεχτείτε!

Οι κουμπάρες «στη νιοστή»

Ναι, έχετε και οι δύο φίλους αδελφικούς τους οποίους θέλετε για κουμπάρους κι επιπλέον φοβάστε πως σε αντίθετη περίπτωση θα παρεξηγηθούν. Χρειάζεται όμως μια διάκριση. Από τρεις και πάνω καταντά αστείο.

Φωτογραφία από Melike Benli (Pexels)

Η «εγώ στον γάμο μου»

Όλες οι προτάσεις της ξεκινούν έτσι. Μπορεί ο γάμος της να ήταν όπως τον ονειρεύτηκε, μπορεί και όχι. Σημασία έχει πως αυτό είναι το μοναδικό της κριτήριο. Τώρα όμως πρόκειται για τον δικό σας γάμο…

Η «δικτάτορας»

Από την ημερομηνία του γάμου και τον στολισμό, μέχρι τη δεξίωση, τις μπομπονιέρες ακόμα και το ταξίδι του μέλιτος… έχει άποψη για τα πάντα. Το πρόβλημα είναι πως θέλει να την επιβάλλει κιόλας.

Η «ανταγωνιστική»

Είτε έχει παντρευτεί είτε όχι, θέλει να είναι συμπρωταγωνίστρια. Ο «δεύτερος» ρόλος δεν της αρκεί. Την ώρα που της δείχνετε νυφικά εκείνη σας δείχνει φορέματα, και καλό είναι να την βοηθήσετε στην επιλογή γιατί είναι ικανή να φορέσει ακόμα και λευκά…

Η «ψυχαναγκαστική»

Θέλει να γίνουν όλα στην εντέλεια. Και η παραμικρή λεπτομέρεια πρέπει να γίνει αντικείμενο πολύωρης συζήτησης. Τώρα όμως χρειάζονται άνθρωποι που διευκολύνουν και προωθούν τις διαδικασίες…

Η κουμπάρα με «Κ» κεφαλαίο

Συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες από την αρχή ως το τέλος, φέρνει ισορροπίες, έχει τον έλεγχο, ξέρει πότε να πάρει πρωτοβουλίες και πότε να είναι διακριτική, αλλάζει σωστά τα στέφανα, χαίρεται με τη χαρά σας, είναι η ψυχή του party… η κουμπάρα που όλοι θα ήθελαν να έχουν.

RELATED POSTS