Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένοι για 73 χρόνια πριν ο δούκας του Εδιμβούργου φύγει από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο. Η Βασίλισσα μέχρι και που έφυγε από τη ζωή φορούσε πάντα το δαχτυλίδι αρραβώνων και τη βέρα του γάμου τους, η τελευταία μάλιστα έχει χαραγμένο ένα άκρως απόρρητο μήνυμα.

Φωτογραφία από @theroyalfamily (Instagram)

Η βέρα και το «κρυφό» μήνυμα

Μπορεί να μοιάζει με μια χρυσή βέρα όπως εκείνες που φορούν οι υπόλοιπες royal ladies, όμως εκείνο που την κάνει μοναδική είναι το γεγονός ότι ο Φίλιππος φέρεται να είχε χαράξει στο εσωτερικό της ένα μήνυμα που μόνο τρεις άνθρωποι γνωρίζουν. Η Ingrid Seward, συγγραφέας του βιβλίου “Prince Philip: Revealed”, αναφέρει: «Δεν τη βγάζει ποτέ από το δάχτυλό της. Κανείς δεν ξέρει τι γράφει, εκτός από τον χαράκτη, τη βασίλισσα και τον σύζυγό της».

Φωτογραφία από @theroyalfamily (Instagram)

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι αρραβώνων

Ο Δούκας σχεδίασε ο ίδιος το δαχτυλίδι αρραβώνων της βασίλισσας στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας διαμάντια που του παρέδωσε η μητέρα του. Η ιστορία λέει ότι η πριγκίπισσα Αλίκη έλαβε μια τιάρα ως γαμήλιο δώρο από τη θεία της Αλεξάνδρα, Τσαρίνα της Ρωσίας και τον Τσάρο Νικόλαο Β’. Τελικά, τα εκπληκτικά διαμάντια που υπήρχαν στο headpiece αποτέλεσαν μέρος του μονόπετρου της βασίλισσας. Ο Δούκας, μάλιστα, χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα διαμάντια της τιάρας σε ένα όμορφο βραχιόλι που χάρισε στη σύζυγό του ως γαμήλιο δώρο. Ακόμη μια ρομαντική κίνηση εκ μέρους του!

Φωτογραφία από @theroyalfamily (Instagram)

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Ιούλιο του 1947 και παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η βασίλισσα ήταν υπέροχη με το κομψό λευκό, σατέν νυφικό της που σχεδίασε ο Sir Norman Hartnell, με την επιβλητική ουρά και το εφαρμοστό μπούστο. Ήταν διακοσμημένο με κρύσταλλα και 10.000 πέρλες, όλα εισαγόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

RELATED POSTS

Royal fashion: 10 total white look που αποδεικνύουν ότι η Βασίλισσα Ράνια είναι η ιέρεια του στιλ

Η τελευταία της εμφάνιση μας ενέπνευσε και βρήκαμε όλες τις εντυπωσιακές royal εμφανίσεις.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!