Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι κανόνες «καλής συμπεριφοράς» που πρέπει και οι καλεσμένοι ενός γάμου να τηρήσουν. Διαβάστε προσεκτικά…

 

Rule Νο1: RSVP

Λάβατε το προσκλητήριο κι αμέσως απαντήσατε «ναι», χωρίς να είστε σίγουροι 100% αν μπορείτε να παρευρεθείτε στον γάμο. Αν δεν είστε σίγουροι και θέλετε λίγο περισσότερο χρόνο, τότε ο καλύτερός σας σύμμαχος είναι να μιλήσετε ειλικρινά στο ζευγάρι και να ζητήσετε να απαντήσετε λίγο αργότερα (όχι όμως μετά τον γάμο!) αν είναι δυνατόν.

Φωτογραφία από Tara Winstead (Pexels)

Rule Νο2: The +1 ή αλλιώς το plus one

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενημερώσετε το ζευγάρι ότι θα συνοδεύεστε ή να το ρωτήσετε αν μπορείτε να φέρετε μαζί σας τον/τη συνοδό σας. Γιατί και το ζευγάρι διαθέτει ένα συγκεκριμένο budget για το τραπέζι του γάμου, αλλά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αν η πρόσκληση δεν διευκρινίζει ότι μπορείτε να έρθετε με παρέα.

Rule Νο3: Με παιδιά ή όχι;

Αν ανήκετε στην περίπτωση καλεσμένου που έχει παιδιά θα πρέπει σίγουρα να ρωτήσετε το ζευγάρι -πάλι προς αποφυγή παρεξηγήσεων- αν ο χώρος του party διαθέτει playground ή προσωπικό για τους μικρούς καλεσμένους.

Rule Νο4: Μη «στήσετε» το ζευγάρι

Συνήθως αυτό το δικαίωμα το έχει η νύφη απέναντι στον γαμπρό και όχι εσείς απέναντι στο ζευγάρι… Φροντίστε λοιπόν να είστε στην ώρα σας στην εκκλησία.

Φωτογραφία από Анна Хазова (Pexels)

Rule Νο5: Παρευρεθείτε και στο μυστήριο 

Μην κάνετε skip το μυστήριο. Σε όλους μας αρέσουν τα party αλλά η παρουσία σας στο αληθινό «I Do» και το ζευγάρι τιμάμ αλλά και κρίμα είναι να χάσετε αυτές τις συγκινητικές στιγμές του μυστηρίου.

Rule Νο6: Παρακαλούμε απενεργοποιήστε ή -έστω- βάλτε στη σίγαση τα κινητά σας

Κατανοούμε τη συγκίνηση και τη λαχτάρα σας να καταγράψετε το χαρμόσυνο γεγονός των αγαπημένων σας προσώπων και να ανεβάσετε φωτογραφίες στα social media. Το λιγότερο όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε στη σίγαση τα κινητά σας για να μην ακούγονται 200 φλας και ringtones την ώρα της τέλεσης του μυστηρίου.

Φωτογραφία από Freepik

Rule Νο7: Τhe dresscode

O κανόνας αυτός απευθύνεται στις κυρίες. Λευκό, κρεμ και ιβουάρ είναι αποχρώσεις που έχουν γίνει ρεζερβέ εκείνη την ημέρα από τη νύφη… Ευτυχώς, η χρωματική παλέτα διαθέτει πληθώρα επιλογών…

Rule Νο8: Aλκοόλ… μην το παρακάνετε!

Ναι, έχουν παντρευτεί τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θέλετε να το γιορτάσετε, να το φωνάξετε και να πιείτε κι ένα ποτήρι παραπάνω. Ακριβώς ένα ποτήρι παραπάνω σημαίνει να ξέρετε τα όριά σας, γιατί μπορεί αργότερα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του wedding party να μην είναι υπέρ σας…

RELATED POSTS